kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۲۱۰۱
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۹
تولیدکننده پوشاک‌:

حمایتی از 80 درصد تولیدکنندگان پوشاک نمی‌شود

یک تولیدکننده پوشاک گفت: 80 درصد واحدهای تولیدی پوشاک صنفی بوده و پروانه بهره‌برداری از وزارت صمت ندارند، و هیچ حمایتی از آنها صورت نمی‌گیرد.

شاهرخ جعفری در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه 80 درصد واحدهای تولیدی پوشاک صنفی بوده و پروانه بهره‌برداری از وزارت صمت ندارند، گفت: متأسفانه هیچ حمایتی از این 80 درصد واحد صنفی نمی‌شود و آنها در تأمین مواد اولیه و گرفتن تسهیلات بانکی با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند.
وی با بیان اینکه چرا دولت برای حفظ اشتغال در این واحدها هیچ اقدام مؤثری را انجام نمی‌دهد، افزود: مسئله اصلی امروز صنعت پوشاک کمک به واحدهای صنفی پوشاک است. در حال حاضر آنها با مشقت تمام نسبت به تأمین مواد اولیه اقدام کرده و برخی دیگر مجبور به تعطیلی شده‌اند، این در حالی است که تمرکز وزارت صمت فقط کمک به واحدهای صنعتی پوشاک است.
این تولیدکننده پوشاک تصریح کرد: دولت واحدهای صنفی پوشاک را کارگاهی می‌داند در حالی که آمار اشتغال در این واحدها بالا و با تعطیلی آنها مشکلات زیادی برای کارگران به وجود می‌آید. جالب اینجاست، برخی واحدهای صنفی پوشاک برای جلوگیری از تعطیلی تمام تلاش خود را به صنعتی شدن انجام می‌دهند تا مانع بیکاری کارگران خود شوند.
جعفری به روند افزایشی قیمت مواد اولیه در تولید پوشاک اشاره کرد و گفت: نمی‌دانیم براساس کدام استدلال و منطق باید قیمت مواد اولیه پوشاک هفتگی یا حتی روزانه تغییر کند. این موضوع توان تولید را از واحدها گرفته است. نکته قابل تأمل اینجاست که هیچ نظارتی هم در فروش مواد اولیه پوشاک نیست و هر کسی به صورت سلیقه‌ای اجناس را به فروش می‌رساند.
 وی با بیان اینکه تمام الیاف طبیعی و مصنوعی مورد نیاز صنعت پوشاک وارداتی است، افزود: بعد از اینکه الیاف تبدیل به نخ می‌شود این فروشنده است که قیمت‌ها را به صورت سلیقه‌ای به تولیدکننده اعلام می‌کند، در این شرایط تولیدکننده برای جلوگیری از توقف خط تولید باید نخ‌ها را با هر قیمتی که اعلام می‌شود، خریداری کند.
این تولید‌کننده پوشاک اضافه کرد: در بخش پارچه و چاپ نیز اکثر ماشین‌آلات وارداتی هستند و باید با مشقت تمام آنها را خریداری کرد. در نهایت تولید‌کننده با طی کردن این مراحل محصول نهایی را تولید می‌کند اما نمی‌تواند سودی در تولید آنها داشته و حتی با ضرر آن محصولات را راهی بازار می‌کند.