ربیعی:
برای ما فرقی ندارد چه کسی رئیسجمهور آمریکا شود
سخنگوی دولت گفت: برای ما فرقی ندارد کدام رئیسجمهور آمریکا تصمیم به بازگشت به برجام میگیرد، آمریکا باید پاسخگوی خسارت وارد شده به مردم ایران در قبال خروج یکطرفه از برجام باشد.
علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر دیروز (سهشنبه) درنشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: در آستانه هفته وحدت قرار داریم و اواخر این هفته متقارن با شروع هفته وحدت شده است. ابتکار هفته وحدت از دل یک اختلاف ساده تقویمی درخصوص میلاد نور زاده شد.
ربیعی خاطرنشان کرد: همچنین بخشی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در تقارن با هفته وحدت، معنابخش مسیر پیش روی قوا، انسجام ملی و پشتوانه پشت سر گذاشتن بحرانهایی است که کشور در این مقطع با آن مواجه است.
وی در ادامه گفت: تصمیماتی که در ستاد ملی کرونا که با حضور مقام معظم رهبری اتخاذ شد ما را وارد مرحله جدیدی کرده است. تاثیرگذاری کرونا بر عرصههای سلامت، اقتصاد و جامعه و حتی امنیت هر روز ابعاد جدیدی یافته و در حال گسترش است.
ربیعی خاطرنشان کرد: امروز اگر ما تا دیروز با دو متغیر جان - سلامت و جان - معیشت روبهرو بودیم امروز ابعاد روانی و اجتماعی و امنیت اجتماعی به آن افزوده شده است. بنابراین ما نیازمند حکمرانی مبتنی بر کرونا هستیم. ما به سطح بالایی از نظم ساختاری و نظم اجتماعی و نهادینه شدن رفتارهای مبتنی بر مقابله با کرونا هستیم.
برای ما فرقی ندارد چه کسی رئیسجمهور آمریکا شود
ربیعی در رابطه با اینکه اگر بایدن پیروز انتخابات آمریکا باشد و آمریکا به برجام برگردد ایران تمام توافقات را میپذیرد؟ گفت: شرایط ما برای انجام کامل تعهدات در برجام روشن است. تصور میکردند ما خارج میشویم و تحریمها با حمایت جهانی علیه ایران اعمال میشود که ما خارج نشدیم و امروز آثار آن را میبینیم.
وی افزود: برای ما فرقی ندارد چه کسی رئیسجمهور آمریکا شود و تصمیم به بازگشت به برجام داشته باشد. هر رئیسجمهوری که چنین تصمیمی بگیرد ما از آن استقبال میکنیم. آمریکا باید آماده سپردن تعهدات دیگر برای عدم تکرار این قبیل کارشکنیها باشد.
تعدادی از کشورها منابع ارزی ایران را بازگرداندند
سخنگوی دولت در رابطه با ارزهای بلوکه شده در کشورهای منطقه عنوان کرد: ما دهها میلیارد دلار ارز در کشورها داریم که بانک مرکزی و وزارت خارجه با کمیتهای مشترک تلاش خود برای بازگرداندن ارزها را انجام میدهند. تاکنون تعدادی از کشورها یا به شکل تهاتر یا اشکال دیگر ارزها را بازگرداندند. این ارزها به دو شکل هستند یا بهصورت پشتوانه پولی در بانکها هستند یا به صورت مخارج عمومی در حال استفاده هستیم. ما در مورد کره جنوبی نگرانیهای خود را اعلام کردیم. اخیراً مسیر دارو را باز کردند و ما استقبال کردیم اما پاسخ ما این نبوده است.
توضیح ربیعی
درباره شائبه حساب خاص رئیسجمهور
سخنگوی دولت در رابطه با حساب خاص رئیسجمهور و واریز ۲۷ میلیارد در سال گذشته و عدم شفافیت در آن به ادعای نمایندگان مجلس بیان کرد: باید بگویم که این ادعا اساساً غلط است و یک خزانه بیشتر در کل کشور نداریم و همه درآمدها نیز در خزانه کل کشور است. اینکه میگویند خزانه سومی به نام «حساب خاص»، درست شده، کذب محض است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: هیچ بند، عنوان و حسابی به نام «بودجه خاص» نداریم و این، فقط یک بیان لفظی و مبتنی بر اولویتبندی است. هدف از بیان آن هم یعنی اجرای طرحها و پروژههای نیمهتمام که دارای اولویت هستند. بنابراین مجدداً تاکید میکنم این، بیشتر یک لفظ و عنوان برای برخی مصارف است و نه یک حساب یا پولِ در اختیار. اما متاسفانه برخی طوری القا کردهاند که چنین برداشتی در افکار عمومی به وجود آمده است.
باز هم آدرس غلط دولتمردان درباره FATF!
وی در رابطه با مواضع دولت در مورد لوایح مربوط به FATF و اینکه آیا از دستور کار دولت خارج شده است، گفت: میگویند این لوایح را فراموش کنید. مشکل ما این است که کشورهایی که در تحریم با ما ایستادند میگویند در موضوع لیست سیاه افایتیاف و قواعد پولشویی نمیتوانیم کنارتان باشیم. همپوشانی تحریمهای آمریکا و لیست سیاه افایتیاف زندگی اقتصادی را برای ایرانیان سخت میکند.
متاسفانه دولتمردان بدون اشاره به تصمیمات غلط دولت، بیعملی برخی مدیران و فرصتسوزیهای متعدد طی 7 سال گذشته، همچنان سعی دارند علت مشکلات کشور را به مسائلی همچون FATF حواله دهند. این در حالی است که از منظر کارشناسی کاملاً روشن است استانداردهای FATF نهتنها کمکی به ما در مقابله با تحریم نمیکند بلکه بهشدت در بخش صادرات غیرنفتی که الان مهمترین تکیهگاه ما در بحث صادرات است، فشار خواهد آورد. در مورد خاص مورد اشاره سخنگوی دولت (کشورهای همراه) نیز باید گفت اتفاقاً اگر ما این اکشنپلن FATF را کامل کنیم نمیتوانیم هیچ همکاری خارج از آنچه آمریکا بخواهد، انجام دهیم و تنها گزینه در چنین شرایطی تسلیم در برابر آمریکا خواهد بود.