kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۱۷۹۵
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۵
نوبخت:

اجرای اصلاح ساختار بودجه کار مشکلی است

رئیس ‌سازمان برنامه و بودجه معتقد است علت عدم اجرای اصلاح ساختار بودجه، به خاطر آن است که این اقدام، کار مشکلی است.




به گزارش روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه، محمدباقر نوبخت در پاسخ به سؤالی که به ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۰‌ اشاره داشت گفت: جلسات ستاد اقتصادی دولت را از مدتها پیش شروع کرده‌ایم و حتی قبل از ۱۵ آذرماه نیز لایحه بودجه را به مجلس میدهیم. خبر خوشی از نمایندگان و رئیس ‌مجلس شنیدم و آن اینکه آماده اصلاح ساختار بودجه هستند.
وی افزود: انشاالله لایحه بودجه ۱۴۰۰ را بر اساس برنامه اصلاح ساختار بودجه به مجلس محترم ارائه می‌دهیم. برنامه اصلاح ساختار را چند سال است که آماده کرده‎ایم و خیلی خوشحالیم که می‌توانیم آن را در لایحه بودجه ۱۴۰۰ اعمال کنیم تا مجلس محترم آن را تصویب کند و به اجرا برسد.
وی افزود: علت عدم اجرای اصلاح ساختار بودجه، این نیست که برنامه‌ای برای آن نداریم و یا خیلی پیچیده است و ما از آن سر در نمی‌آوریم! بلکه به خاطر آن است که اجرای اصلاح ساختار بودجه، کار مشکلی است؛ چون به تضاد منافع دستگاه‌ها برخورد می‌کند و نتیجه این می‌شود که یکباره کل تبصره ۲۲ که به این موضوع برمی‌گردد، در مجلس حذف می‌شود، البته ان شاا... که امسال این اتفاق در این مجلس تکرار نمی‌شود.  گفتنی است، چندی پیش محمد باقر قالیباف، رئیس‌مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور اعلام کرد که بودجه ۱۴۰۰ باید با اصلاحات ساختاری همراه باشد. در این باره، محسن زنگنه، رئیس‌کمیته اصلاح ساختار بودجه مجلس پیشتر نیز گفته بود: «از آنجا که اصلاح ساختار بودجه زمان بر است اما کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برای شروع حرکت اصلاحی، طرحی را با توافق دولت تحت عنوان «طرح احکام کلی قانون بودجه سال ۱۴۰۰»، اعلام وصول کرده است.»
با این حال، برخی کارشناسان کم‌­کاری دولت را در این باره غیرقابل توجیه می‌دانند. چنانچه چند روز پیش مهدی موحد، کارشناس اقتصادی گفته بود: «بعد از آذرماه ۹۷، رهبری طی نامه‌ای مفصل مواردی را مبنی بر اصلاح ساختار بودجه اعلام کردند و طبیعتا معنای آن اصلاح بودجه‌ریزی در سال ۹۸ بود. اما به دلایل مختلف این امر محقق نشد و به بودجه سال ۹۹ موکول شد، برنامه کلی توسط دولت تدوین شد و اتفاق خاصی رخ نداد. سال ۹۹ شاهد اصلاحات نبودیم و بیشترین فشار در کسری بودجه به نظام بانکی وارد کرده‌ایم و انتظار بر این است که کسری بودجه به ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار میلیارد هم برسد. انتظار بر این است که بودجه‌ریزی، تحولی را شاهد نخواهد بود.»