kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۱۷۸۸
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۴
تاکید فیفا به تعیین تکلیف ماده یک اساسنامه

ابهام در تبدیل فدراسیون به نهاد خصوصی و مستقل انتخابات فوتبال تا اواسط دی‌ماه برگزار می‌شود

عضو هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال می‌گوید انتخابات این فدراسیون باید تا قبل از تمام سال 2020 میلادی برگزار شود.



سرویس ورزشی-

جلسه اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال روز دوشنبه با حضور حیدر بهاروند، مهدی محمدنبی، محمود اسلامیان، علی کفاشیان، عبدالکاظم طالقانی، محمود شیعی، فریدون اصفهانیان، هدایت ممبینی و لیلا صوفی‌زاده در دفتر ریاست فدراسیون برگزار شد. در ابتدای این نشست، سرپرست فدراسیون به مسیر قانونی طی شده درباره اساسنامه طی ۶ ماه گذشته اشاره کرد و گفت: خوشبختانه پیش‌نویس اساسنامه و مقررات انتخاباتی واصل گردید و می‌بایست جلسه مجمع عمومی به منظور تصویب اساسنامه و مقررات انتخاباتی و متعاقبا مجمع انتخاباتی نیز تعیین و برگزار شود. در ادامه جلسه هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال مجمع عمومی به صورت مجازی در روز شنبه ۸ آذر ۹۹ برگزار شود.
اصلاح کدهای انتخاباتی تایید شد
احمدرضا براتی دیروز در گفت‌و‌گویی با خبرگزاری فارس اظهار داشت: طبق اساسنامه فعلی، تصویب اساسنامه در صلاحیت مجمع عمومی فدراسیون است. آن کاری که فیفا و فدراسیون تاکنون انجام دادند تدوین اساسنامه و انطباق آن با الزام‌های بین‌المللی و مقررات ملی است اما اعضای مجمع عمومی فدراسیون باید به اساسنامه رأی بدهند تا به تصویب نهایی برسد و لازم‌الاجرا شود.
براتی درباره اینکه آیا قرار است کدهای انتخاباتی اساسنامه فدراسیون فوتبال پس از برگزاری مجمع انتخاباتی اصلاح شود توضیح داد: اینگونه نیست. اگر کدهای انتخاباتی اصلاح نشود، امکان برگزاری انتخابات هم وجود نخواهد داشت زیرا بررسی صلاحیت‌های نامزدهای انتخاباتی براساس همین کدها صورت می‌گیرد و تنها نکته‌ای که در نامه اخیر فیفا قابل توجه بود و باید به آن اهمیت می‌دادیم، همین بحث‌های کدهای انتخاباتی است. روز گذشته هم این مسائل در هیئت‌رئیسه فوتبال تأیید شد تا ان‌شاءالله هیچ اختلافی با فیفا نداشته باشیم.
وی افزود: آنچه فیفا در نامه خود اشاره کرد که باید ظرف یک‌سال تعیین تکلیف نهایی شود، مسئله ماهیت فدراسیون فوتبال است. به دلیل حفظ مقررات ملی به فیفا اعلام کردیم قانون کشور ما همین است که اکنون در ماده یک پیش‌نامه اساسنامه نوشته‌ایم و فیفا هم آن را پذیرفته تا اساسنامه تأیید شود تا بتوانیم انتخابات را برگزار کنیم و از فدراسیون خواسته ظرف یک‌سال آینده در تعامل با مجلس شورای اسلامی و دولت تکلیف ماده یک هم به شکل نهایی مشخص شود.
براتی درباره احتمال برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال تا پایان سال 2020 گفـت: ‌براساس نقشه راهی که ارائه داده‌ بودیم، انتخابات باید زودتر برگزار می‌شد. فدراسیون هم در تمام این مدت داخل فرجه‌های قانونی و نقشه راهی که به فیفا ارائه داده بود، به وظایف عمل کرد و بدون تأخیر پیش‌نویس را ارسال کردیم اما در همان نقشه راه پیش‌بینی شده بود اگر به هر دلیلی فیفا در پاسخگویی و ارائه نظرات تأخیر کند، فدراسیون فوتبال هم برای پاسخگویی زمان دارد.
برگزاری انتخابات تا قبل از اتمام 2020
علی کفاشیان عضو هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال نیز در گفت‌و‌گویی با خبرگزاری ایسنا درباره زمان برگزاری انتخابات گفت: باید تا قبل از اتمام سال ۲۰۲۰ انتخابات برگزار شود و تیم مدیریتی جدید فدراسیون فوتبال را تحویل بگیرد.وی در واکنش به اینکه آیا اساسنامه اصلاحی برای تایید باید به فیفا ارسال شود یا خیر، تاکید کرد: نیازی به تایید فیفا نیست. ایرادها رفع شده و باید در مجمع عمومی به تایید برسد.
کفاشیان همچنین درباره جزییات این اساسنامه و تعداد نفرات حاضر در مجمع گفت: من هم اساسنامه را ندیده‌ام. منتظرم برای خود من هم بفرستند. کفاشیان درباره اینکه اصلاح پرونده اساسنامه فدراسیون فوتبال را باید نهایی بدانیم گفت: البته هنوز به طور کامل بسته نشده است. بعد از انتخابات، رئیس‌و اعضای هیئت‌رئیسه یک سال فرصت دارند تا فدراسیون فوتبال در قانون به صورت خصوصی و مستقل به ثبت برسانند. الان کارهای لازم برای برگزاری انتخابات انجام شده و قرار است در اولین فرصت اساسنامه تصویب و انتخابات برگزار انجام شود.
نایب‌رئیس‌فدراسیون فوتبال درباره برداشتن سقف سنی برای شرکت در انتخابات فدراسیون فوتبال و مغایرت این قانون با منع بکارگیری بازنشستگان در ورزش اظهار کرد: قانون بازنشستگی شامل رئیس‌و دبیرکل است که کار اجرایی می‌کنند. بازنشستگان می‌توانند در هیئت‌رئیسه حضور داشته باشند. شرایط سنی برداشته شده است. و در واکنش به اینکه با این حساب در انتخابات شرکت خواهد کرد، گفت: می‌توانم شرکت کنم اما تمایلی ندارم. با برداشتن شرایط سنی موانع از بین رفته اما خودم مایل به حضور در فدراسیون نیستم.
کفاشیان درباره اینکه در این صورت ممکن است اعضای مجلس و دولت مجددا به حضور بازنشسته‌ها در فدراسیون فوتبال معترض شوند گفت: در هر حال فیفا یک سال وقت داده تا فدراسیون فوتبال خصوصی شود و در این صورت بازنشسته‌ها می‌توانند برای ریاست فدراسیون هم اقدام کنند. در حال حاضر هم فقط رئیس، دبیرکل و سمت‌های اجرایی شامل قانون بازنشستگی هستند.
نظر دولت و مجلس چیست؟
اظهارات عضو هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال حاکی از آن است که در اساسنامه جدید فوتبال، این فدراسیون باید به صورت خصوصی و مستقل به ثبت برسد. در صورت وقوع این اتفاق دیگر فوتبال نمی‌تواند از بودجه عمومی یا کمک‌های وزارت ورزش بهره مند شود. از سوی دیگر وزارت ورزش نیز نمی‌تواند به مانند فدراسیون‌های دیگر روی فوتبال نظارت داشته باشد.
باید دید نظر نمایندگان دولت و مجلس درخصوص این اتفاق چه خواهد بود اما قطعا تبدیل فدراسیون به یک نهاد خصوصی و مستقل موافقان و مخالفان خود را خواهد داشت و باید با دقت معایب و محاسن آن را در نظر گرفت.