هشدار متخصصان نسبت به انتقال ویروس کرونا از راه چشم (کرونا)
یک متخصص اوپتومتری نسبت به انتقال کرونا ویروس از طریق چشم هشدار میدهد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از صباحدیلی، وی گفت: عینکهای محافظ برای جلوگیری از ابتلا افراد از طریق چشم، موثرند. همچنین افرادی که از لنز استفاده میکنند بهتر است لنز خود را به جای هر هفته هر روز تعویض نمایند.
این علاوه بر آن است که بیماران کرونایی ممکن است ویروس را از طریق سرفه، عطسه و یا صحبت منتقل کنند.
یک کارشناس چشم پزشکی اظهار داشت: بعضی از موارد جدید ابتلا به ویروس کووید19 برخی از علائم مربوط به چشم را گزارش کردهاند.
«تونکای سیزگین» ادامه داد که این علائم در یک تا دو درصد موارد ابتلا وجود دارد که خود نشانگر این است که چشمها یک راه مهم در انتقال ویروس است.
این نکته را نیز باید خاطرنشان کرد که چشمان قرمز که به ورم ملتهمه نیز معروف است در این بیماران کرونایی شناسایی شده است. «سیزگین» پیشنهاد میدهد که افراد در موقعیتهایی که ارتباط نزدیک با دیگران دارند، باید از محافظ چشم استفاده کنند. این محافظ میتواند افراد را از ابتلا به ویروس برحذر دارد و یا در حداقلترین شکل در معرض بیماری بودن را کاهش میدهد.
متخصصان نسبت به انتقال ویروس کرونا از طریق چشم هشدار میدهند.
وی همچنین اضافه کرد: عینکهای محافظ برای جلوگیری از ابتلا افراد از طریق چشم، بسیار بهتر است. همچنین افرادی که از لنز استفاده میکنند بهتر است، لنز خود را به جای هر هفته هر روز تعویض نمایند. حال علاوهبر آنکه بیماران کرونایی ممکن است ویروس را از طریق سرفه، عطسه و یا صحبت منتقل کنند.
اگر قطرات ریز موجود در دهان و بینی فرد بیماری به قسمت «کانجاکتیوا» (غشایی که از درون پلکها و قسمت سفید چشمان محافظت میکند) فرد در چشمانش برسد، فرد ممکن است مبتلا به کووید- 19 شود. بههمین جهت اگرچه قرمزی ناگهانی چشم، خارش چشم و آمدن اشکهای بیمورد از چشم جزوه علائم کرونا بهحساب نمیآید اما دکتر «سزگین» میگوید افرادی که با این علائم مواجه شدند سریعا باید به اوپتومتریست مراجعه کنند.
علائم کرونا ویروس سارس۲ که منجر به بیماری کووید ۱۹ میشود، معمولاً چند روز پس از آلوده شدن فرد به ویروس شروع میشود. اما در بعضی افراد ممکن است علائم کمی دیرتر ظاهر شوند. بر اساس آمارها و تحقیقات انجام شده علائم میتوانند شامل: تب (در8/43 درصد افراد هنگام پذیرش و 7/88 درصد افراد هنگام بستری)، سرفه خشک (در 8/67 درصد موارد)، اختلال تنفسی، احساس خستگی و درد عضلانی (در ۱۱ تا ۱۴ موارد) و اسهال (در ۳۸ درصد موارد) باشند.