سخنگوی ستاد تنظیم بازار اعلام کرد
تأمین 3 میلیارد دلار سهمیه ارزی برای ۵ قلم کالای اساسی
سخنگوی ستاد تنظیم بازار گفت: در شش ماهه اول سال برای پنج قلم کالای اساسی شامل روغن خام، دانه روغنی، کنجاله سویا، جو و ذرت، بیش از سه و نیم میلیارد دلار سهمیه ارزی تخصیص یافته که از این مقدار، سه میلیارد دلار تأمین شده است.
به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، محمدرضا کلامی در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار تأکید کرد: پنج قلم کالای اساسی شامل ارز 4200 تومانی هستند و سهمیه ارزی حدود شش میلیارد دلار برای یک سال برای این پنج قلم کالا در نظر گرفته شده است. این پنج قلم شامل روغن خام، دانه روغنی، کنجاله سویا، جو و ذرت میشود.
وی افزود: بر مبنای گزارش بانک مرکزی در شش ماهه اول بیش از سه و نیم میلیارد دلار سهمیه ارزی برای پنج قلم کالای اساسی تخصیص یافته است. حدود سه میلیارد دلار این اعتبار نیز در شش ماهه اول سال تأمین ارز شده است.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار کشور بیان کرد: فرآیند تخصیص و تأمین ارز این نوید را میدهد که با توجه به موجودی خوب ذخایر روند مناسب تأمین کالاهای اساسی استمرار دارد. کلامی ادامه داد: مقادیر تأمین و تخصیص ارز بالای۵۰ درصد است و علاوهبر کالاهایی که در بندر بوده و تعیین تکلیف شده است، مابقی کشتیهای حمل بار نیز در راه هستند.
وی یادآور شد: با مصوبه معاون اول رئیسجمهور در بازدیدی که از گمرکات بندرعباس داشت، مقرر شد تمام کالاهایی که بندرهای کشور بهصورت رسوب وجود دارند،ترخیص شود. این اقدامات فضای آرامش بازار را حفظ میکند.
تسهیل تازه برای ترخیص کالاهای اساسی
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در گفتوگو با خبرگزاری مهر، درباره اجرای مصوبه سفر اخیر معاون اول رئیسجمهور به بندر شهید رجایی، اظهار کرد: بر اساس مصوبه اخیر مبنی بر ترخیص سریعتر کالاهای اساسی و مواد اولیه به واردکنندگان فراخوان و اعلام شد که فرم مربوطه را پر کرده و به گمرک تحویل دهند.
مهرداد جمال ارونقی گفت: از این اقدام استقبال زیادی شد به طوری که ۸۹۴ فقره درخواست از سوی واردکنندگان ارائه شده است. ما نیز این درخواستها را پالایش خواهیم کرد و به محض ابلاغ مصوبه، موارد را به بانک مرکزی و وزارت صمت ارسال میکنیم. بانک مرکزی باید برای این موارد کد رهگیری صادر کند.
وی درباره کالاهای مشمول مصوبه اخیر، بیان کرد: در مصوبه اخیر، دو نوع کالا مدنظر است؛ نوع اول، کالاهای اساسی است. کالاهای اساسی نیز به دو گروه تقسیم میشود، گروه اول آن دسته از کالای اساسی است که تأمین ارز نشده است. برای این دسته از کالاهای اساسی، بنا شد بانک مرکزی با اولویت به تأمین ارز این کالاها اقدام کند چراکه کالا و اسناد مالکیت تا زمانی که پول جا به جا نشده نمیتواند به دست واردکننده داخلی برسد.
این مسئول افزود: گروه دیگر نیز آن دسته از کالاهای اساسی است که صاحبان کالا بهصورت اعتباری کالا را خریداری کردهاند. صاحبان این کالاها اسناد مالکیت نیز برای اظهار در اختیار دارند. این افراد تا قبل از این مصوبه اطمینانی از اینکه کالا را ترخیص کنند و سپس بانک مرکزی ارز آنها را تأمین کند، نداشتند. بر اساس این مصوبه، بنا شد بانک مرکزی اعلامیه تأمین ارز سه ماهه برای این افراد صادر کند و این کالاها نیز ترخیص شود. این گروه از واردکنندگان با در دست داشتن اعلامیه تأمین ارز میتوانند پس از ترخیص کالا، ارزشان را مطالبه کنند.