انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی
تازهترین شماره کیهان فرهنگی به همراه گفتوگوهای اختصاصی درباره الماسهای درخشان آزادگی و «ایستادگی اسرا در حصارهای بغداد» و شکوفائی ادبیات کودک و نوجوان پس از انقلاب اسلامی و همچنین موضوعات متنوع فرهنگی و سیاسی چاپ و بر روی پیشخوان روزنامه فروشیها قرار گرفت.
«دفاع هویتساز هشت ساله و رسالت ما» عنوان طلیعه این شماره مجله کیهان فرهنگی که مدیر مسئول بااشاره به ارزشهای دفاع مقدس گفته است: در حوزه ادبیات دفاع مقدس اگرچه کارهای ارزشمند صورت گرفته است، اما برای تکمیل و تکامل آن راه درازی باقیست و بسیاری از کارهای ناشده و لازم وجود دارد که میتوان و باید به آنها پرداخت. بر کسی مخفی نیست که این خاطرات برآمده از خطر، و این ارزشهای منعکس شده در عرصه دفاع مقدس، متعلق به شخص و فرد و مسئول و مرکز و نهاد خاصی نیست، بلکه به ملتی تعلق دارد که آن را آفریده و بخشی از هویت او را ساخته و به عبارتی، آیینه هویتی اوست؛ البته همگان- اعم از ایثارگران تاریخ ساز ما و نویسندگان و هنرمندان و خبرنگاران و...- مسئول هستند ولی رسانهها و مراکز و نهادهای دولتی و غیردولتی در این مورد مسئولیت دوچندان دارند. بیتردید، آیندگان مارا نخواهند بخشید اگر خدای ناکرده به مسئولیت خود بیتوجه و بیتفاوت باشیم.
نباید گذاشت تحلیلگران به تحریف بپردازند و دشمنان، انقطاع فرهنگی و فاصله نسلی ایجاد کنند؛ نباید نسل آینده را در برابر زمینههای انقطاع فرهنگی و مخدوش ساختن ذهنیت تاریخیاش رها کرد.
دکتر اصلانی در ادامه تأکید کرده است: هرگونه غفلت، خسارتبار و جبرانناپذیر است؛ چرا که میتواند هویت یک ملت را در خطر نابودی قرار دهد.
«هویت» هر فرد یا ملتی در پاسخ به «کیستی» او است. پاسخ به سؤال «ما کیستیم» هویتمان را تبیین میکند. دفاع هشت ساله ملت ما مقدس بود؛ چرا که نقشی هویتساز داشت و بخشی از هویت ملی و مظهر بروز هویت والا و برجسته ملت بود.
«ما ملت امام حسینیم» سخن پر مضمون و عمیق سیدالشهدای مقاومت حاج قاسم سلیمانی بیانگر عمق هویتی ملت ماست. ما ملتی هستیم که در برابر تحمیل یک جنگ هشت ساله با همه سختیهایش، خم به ابرو نیاوردهایم و این تهدید موجودیتی را به فرصتی تاریخ ساز تبدیل کردیم و این هویت ما را نشان میدهد؛ به همین خاطر، نسل ما و نسلهای آینده به این «دفاع هویتساز» افتخار میکنند و حفظ موجبات این هویت را وظیفه خود میدانند؛ چراکه شرف و عزت و استقلال و ناموس و ارزشهای دینی ما با این جنگ پاسداری شده است.
«ایستادگی، از حصارهای بغداد تا دانشگاه تهران» عنوان اولین گفتوگوی اختصاصی با دکتر خیراله پروین استاد دانشگاه تهران است که در بخشی از آن درباره وضعیت اسرا در زندانهای بعثی چنین گفته است: به آيندگان بگوييد ما 80 نفر را در يک اتاق 20 متري عريان کرده و فقط سيزده دست لباس به 80 نفر داده بودند. هر10 يا20 روز يکبار اجازه ميدادند که يک دوش آب سرد بگيريم و ميگفتند اين لباسها را نوبتي بپوشيد. يک ظرف غذا به هر اسير داده بودند و ميگفتند در اين ظرف رفع حاجت هم بکنيد و هنگام غذا فقط با آب سرد ميشد ظرف را شست.
دکتر پروین در بخش دیگری افزوده است: چرا بايد نسل امروز از گذشته خود بياطلاع باشد و تحت تأثير القائات دشمن ساخته قرار بگيرد؟! بايد استادي مانند من زياد تلاش کند در کلاس حقوق بشر القائات را پاسخ دهد و آشفتگي روحي او را برطرف کند و اقناع فکري برايش ايجاد کند.
«ضرورت ساماندهی مدافعان فرهنگی انقلاب» عنوان دومین گفتوگو با دکتر عبدالمجید رحمانیان است که در بخشی از آن میخوانید: شناسايي، جذب و ساماندهي افکار مدافعان فرهنگي انقلاب و هدايت فکري آنان لازم است. آيا جايي داريم که اين حرکت لازم را انجام دهد؟ سازمانهايي که بر اساس دستورالعملهاي روزمره فعالند نميتوانند نقش پررنگي دراين زمينه داشته باشند. علاوهبر ساماندهي و سازمانها، به نيروهاي فرهنگي خودجوش و فداکار نيز نياز داريم؛ مانند آنچه در جريان جنگ تحميلي اتفاق افتاد يا مدافعان حرم، در نيروهاي مدافع فرهنگي انقلاب هم بايد اتفاق بيفتد.
«انقلاب اسلامی و شکوفائی ادبیات کودک و نوجوان» عنوان آخرین گفتوگوی مجله با استاد محمد میرکیانی است که در بخشی از آن ضمن اشاره به شکوفائی ادبیات کودک و نوجوان پس از انقلاب اسلامی، آمده است: بعد از انقلاب فضاي فرهنگي براي خانوادهها ايجاد شد که به کتاب علاقهمندي نشان بدهند؛ تعداد کتابخانهها بهشدت افزايش يافت، چه توسط شهرداريها و چه کتابخانههاي عمومي کشور و کتابخانههاي کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان، اوايل انقلاب کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان 150 مرکز فرهنگي داشت و بعد از انقلاب تعداد آن به 950 مرکز رسيده و معنايش اين است که خانوادهها علاقهمندي نشان ميدهند.
«سند 2030 برگ جدیدی از استعمار فرانو» عنوان نوشته دکتر سیفاله رهبری است که در بخشی از آن میخوانید: دشمن با طرح این سند در صدد نفوذ و استحاله در جامعه ما هست. شکست طرحهای متعدد براندازی، دشمن را به سمت استحاله نظام از درون سوق داده است. استحاله مهمترین ابزار استعمار فرانو محسوب میشود که میتواند جای جلاد و شهید را عوض کند.
در بخش دیگر این مطلب آمده است: درنگ، غفلت، تسامح و تساهل توسط مسئولان و دستگاههای نظارتی کشور در مقابل این فتنهانگیزی دشمن، فردایى دردناك را در فراروى انقلاب قرار خواهد داد.
همگامی «جریان تحریم» و «جریان تحریف» عنوان مطلب بعدی است که در فرازی از آن آمده است: تحريم از سوي دشمنان و حربه آنان براي فشار بر ملت و کشور است. بايستي توجه داشته باشيم که دشمن قرار نيست عقب نشيني کند، بلکه هر روز تحريمها و توطئههاي خود را به شکل جديدتري اجرا ميکند، تا به اهداف نامشروع خود دست پيدا کند. در «جنگِ ارادهها»، تمرکزِ دشمن بر «تضعيف اراده ملي» است و «جريانِ نفوذ» با ايجاد ترديد و تخريب باورها زمينه را براي مؤثر واقع شدن تحريمهاي دشمن فراهم ميکند.
همچنین در این شماره میخوانیم: «اخلاق اجتماعی اسلامی، مقدمه قرب الهی» گفتاری از حضرت آیتالله مصباح یزدی، «آیتالله فیض، سرچشمه فیض» از حجتالاسلام سید مهدی حسینزاده، «هم پیمانان استعمار» از میخائیل نعیمه/ ترجمه دکتر سردار اصلانی، «نتایج چهل سال مقابله ایران و آمریکا در خاورمیانه به قلم رمضانعلی ابراهیمزاده گرجی، «اسلامستیزی در نقاب آزادی» از قاسم غلامرضایی و...