شورای آتلانتیک:
ایران تواناییهای خود در ساخت و توسعه تسلیحات را نشان داده است
یک اندیشکده آمریکایی در گزارشی نوشت: ایران تواناییهای خود در ساخت و توسعه تسلیحات را نشان داده است.
اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک» روز شنبه در تحلیلی به قلم «باربارا اسلیوین» به گمانهزنی درباره خریدهای نظامی ایران با توجه به خاتمه تحریمهای تسلیحاتی پرداخت.
نویسنده این تحلیل در ابتدا به این مهماشاره میکند که ایران تواناییهای خود برای توسعه سامانههای نظامی و در نتیجه کاستن از خریدهای تجهیزاتی را نشان داده و به همین دلیل خریدهای احتمالا محدودی خواهد داشت.
به نوشته این اندیشکده، ایران به دنبال تغییر کامل ساختار تسلیحاتی نیروهای مسلح خود نیست بلکه در پی خرید فناوری هدایت شونده و پیشرانه برای بهبود پهپادهای بومی و برنامههای موشکی بالستیک و کروز است.
در زمینه خرید جنگنده نیز در این تحلیل آمده است، با توجه به ارزانتر بودن جنگنده «جی-17» ساخت چین تا «سوخو-30 اس ام» ساخت روسیه احتمالا گزینه ایران این جنگنده چینی خواهد بود. از سویی نگهداری آن نیز برای ایران راحتتر است. این هواپیما مجهز به موتور «Klimov RD-33» توربوفن است که این کشور تجربه کار بر آنها را به دلیل نصب بر جنگندههای «میگ-29» دارد.
اندیشکده شورای آتلانتیک همچنین پیشبینی کرد که ایران احتمالا موشکهای هدایت شونده هوا به هوا همچون «R-77-1 » ساخت روسیه و «PL-15» ساخت چین را خریداری کند. این اندیشکده در خاتمه به توانمندی نیروهای مسلح ایران در ارتقاء جنگندههای «سوخو-22» و تجهیز آنها به موشکهایی با برد 1500 کیلومتراشاره کرد.
به گزارش فارس، چندی قبل اندیشکده آمریکایی «واشنگتن» بااشاره به موفقیتهای ایران در باز آماد جنگنده سوخو-22 و ساخت موشکهای «فاتح مبین» نوشت، بازآماد «سوخو-22 فیتر» موهبتی برای ایران است.