kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۷۸۷۲
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۴
سخنگوی دولت خبر داد

معرفی 5 نفر برای تصدی پست وزارت صمت به مجلس در روزهای آینده

ربیعی درباره بلاتکلیفی پست وزارت صمت پس از گذشت 4 ماه گفت : لیستی برای تصدی این پست تهیه شده و 5 نفر در این لیست قرار دارند که در روزهای آینده به مجلس معرفی می‌شوند.




علی ربیعی سخنگوی دولت روز گذشته (سه‌شنبه) در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان مبنی بر اینکه «در سال جهش تولید هستیم اما همچنان وضعیت بازار خودرو بی‌سرو سامان است و طی روزهای اخیر برای چندمین بار قیمت خودروها بعضا تا چند ده میلیون افزایش داشته. این در حالی است که با گذشت 4 ماه هنوز وزیری برای تصدی پست وزارت صنعت معدن و تجارت از سوی دولت معرفی نشده است. این وضعیت چگونه قابل توجیه است؟» گفت : انتخاب وزیر صمت از سوی دولت انجام شد اما متاسفانه مجلس به ایشان رای ندادند. لیستی تهیه شده و 5 نفر در این لیست قرار دارند که در روزهای آینده به مجلس معرفی می‌شوند.
وی در ادامه افزود : افزایش اخیر قیمت خودرو مربوط به بازار است و امیدواریم با سیاست‌های دولت برای جمع‌آوری نقدینگی در یکسال آینده شاهد بهبود وضعیت در این بخش‌ها باشیم. وزارت صمت و سازمان تعزیرات نیز اقدامات خود را در این زمینه دنبال می‌کنند.
یک درصد دارایی صندوق توسعه
 برای تثبیت بازار سرمایه استفاده می‌شود
ربیعی درباره اقدامات دولت برای حمایت از بازار سرمایه گفت : در جلسه ستاد اقتصادی بحث بورس را داشتیم. از سال ۹۴ یک مجوز قانونی وجود داشت که صندوق توسعه ملی یک درصد از دارایی خود را در صندوق تثبیت بازار سپرده گذاری کند. تاکنون این موضوع ابهام داشت و اجرا نشده است، اخیراً ابهام آن رفع شده و اینجا اعلام می‌کنم از اول هفته آینده این سپرده‌گذاری صورت خواهد گرفت.
سخنگوی دولت تاکید کرد: کارشناسان معتقدند که این اقدام موجب پایداری بورس خواهد شد. امروز در ستاد اقتصادی دولت بحث و تصمیماتی اتخاذ شد که پشتوانه‌های خوب خواهد داشت. بخشی از گلایه‌ها نسبت به حضور حقوقی‌ها بود که حقوقی‌ها متناسب با ضوابط شورای عالی بورس ملزم هستند حداکثر همکاری را انجام دهند و تصمیمات قاطعی در این زمینه اتخاذ شد. شورای عالی بورس همه این تدابیر را در نظر گرفته و همین پنج شنبه جلسه فوق‌العاده‌ای در نظر گرفته شده است که بتوانند دو موضوعی که گفته شد و برخی از مسائل دیگر را بررسی کنند.
وی افزود: حمایت از بازار سرمایه سیاست ماست ولی فراز و نشیب ذات بورس است و نگاه درازمدت به بورس را توصیه می‌کنیم. در کوتاه مدت مشاوره خوب به کار گرفته شود. برخی از رقبا برای زمین زدن دیگران مطالب روانی ایجاد می‌کنند که نباید به آنها توجه شود. این تفاوت بورس با بانک است و بورس در دراز مدت با ثبات بوده است. حمایت از بورس مورد توجه ما است و وزیر اقتصاد با جدیت به دنبال آن هستند. درخواست من این است که افراد در نقد، مطالب درست را بیان کنند.
۲۰ سپتامبر هیچ اتفاقی
 جز انزوای بیشتر آمریکا نخواهد افتاد
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال دیگری مبنی براینکه هر چند شورای امنیت با آمریکا همراهی نکرده ‌اما آمریکا اصرار دارد که ۲۰ سپتامبر تمامی تحریم‌های بین‌المللی سازمان ملل علیه ایران را برمی‌گرداند، شما فکر می‌کنید ۲۰ سپتامبر چه اتفاقی خواهد افتاد؟، گفت: همانطور که قبلاً بارها تکرار کرده‌ایم، آنچه ایالات متحده آمریکا به آن استناد می‌کند از اساس مبنای حقوقی ندارد، این کشور عضو برجام نیست که بخواهد از یکی از بندهای برجام استفاده کند.
وی ادامه داد: در همان بند قطعنامه و بندهای مرتبط در برجام (بندهای ۳۶ و ۳۷)،‌اشاره شده که تمامی راه‌های حل و فصل اختلافات باید طی شده باشد، در صورتی که هیچ کدام از آنها طی نشده است. از نظر ما و دیگر اعضای شورای امنیت و جامعه بین‌المللی، در ۲۰ سپتامبر هیچ اتفاقی نخواهد افتاد جز تداوم زورگویی‌های نامشروع و شکست‌خورده و البته انزوای بیشتر آمریکا.
ربیعی تصریح کرد: همانطور که اعضای شورای امنیت با صدایی بلند به آمریکا گوشزد کردند، این کشور هیچ حقی در بازگرداندن تحریم‌های پیشین ندارد و از این پس نیز تلاش آمریکا هیچ معنایی غیر از سرکشی در برابر خواست و اراده جامعه بین‌المللی نخواهد داشت.
سخنگوی دولت تاکید کرد: تحریم‌های مرتبط با قطعنامه‌های ملغی شده پیشین شورای امنیت، در ذات خود تحریم‌های چندجانبه و بین‌المللی بودند و تلاش برای اعمال یکجانبه آن کاملاً بی‌معنا و مضحک بوده و فاقد هرگونه اثرگذاری است.
خرید تضمینی گندم را دنبال خواهیم کرد
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه در سال جهش تولید افزایش چنددرصدی سموم و کود مورد نیاز باغداران و کشاورزان چه توجیهی دارد؟، گفت: دولت حمایت از کشاورزان را رها نکرده است و سیاست خرید تضمینی را دنبال خواهیم کرد. بخشی از مشکلات موجود در زمینه تامین نهاده‌ها به دلیل کاهش اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که به علت محدودیت‌های ناشی از تحریم اتفاق افتاده است. پیشتر، بیش از ۱۴ میلیارد دلار سوبسید می‌دادیم که این رقم به ۸ تا ۹ میلیارد دلار رسیده است.