رئیس شورای شهر:
مدیران شهرداری تهران در جذب بودجه غیرنقد جسارت ندارند
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه شهرداری پایتخت در جذب بودجه غیرنقد موفق نبوده است،گفت: در تلاشیم که با استفاده از قوانین موجود اختیارات شهرداریهای مناطق را جهت استفاده از بودجه غیرنقد افزایش دهیم.
به گزارش فارس، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در حاشیه صحن دیروز شورای شهر در جمع خبرنگاران درباره برگزاری جلسه هماندیشی صبح امروز اعضای شورای شهر با برخی از مدیران شهری اظهار داشت: هفته تهران از 15 مهر شروع میشود و در جلسه امروز بحث برنامهریزی شهرداری برای سال 1400 و فعالیتها در راستای تعویض قرن توسط مدیران شهرداری مطرح شد.
وی افزود: مدیران شهرداری و برخی از اعضاء مباحثی را در مورد برندینگ سال 1400 معرفی کردند و نظرات مختلف در این راستا طرح شد.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: در صحن شورای شهر نیز مباحث مختلفی مدنظر قرار گرفت و انتخابات اعضای کمیسیونها نیز انجام شد که اعضای کمیسیونها مشابه سال قبل انتخاب شدند.
هاشمی بیان داشت: چندین دستور جلسه نیز مطرح شد و شرایط انتخابات ذیحسابان نیز مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت همچنین یکفوریت شفافسازی یارانههای شهرداری جهت پرداخت به اقشار آسیبپذیر مورد تصویب اکثر اعضای شورای شهر قرار گرفت. وی خاطرنشان کرد: همچنین در صحن شورا گزارشی درباره وضعیت درآمد و هزینههای شهرداری توسط خزانهدار مطرح شد و برخی از اعضاء سوالهایی داشتند مبنی بر اینکه چرا شهرداری در جذب بودجه غیرنقد موفق نیست. حتی از هیئت رئیسه خواستند جلسه ویژهای در این زمینه برگزار کند.
رئیس شورای شهر تهران بیان داشت: طی سه سال گذشته شهرداری در جذب بودجه غیرنقد محافظهکاریهای زیادی داشته و به نوعی جسارت در این راستا نیست دست شهرداران مناطق هم در این زمینه بسته شده و باید مسیرهای طولانی طی شود و فقط از طریق روش مزایده فروش املاک صورت گیرد.
هاشمی گفت:استفاده از روش مزایده هر چند سبب پیشگیری از سوء تفاهمها میشود ولی از طرفی روند کار را طولانی میکند بنابر این ما باید دخالت کنیم تا با استفاده از قوانین موجود اختیارات شهرداریهای مناطق را افزایش دهیم. وی گفت:در گذشته اگر پیمانکاری طلبکار از شهرداری بود کارشناسی ملک انجام میگرفت و طلبکار به ازای طلبش تهاتر انجام میداد و مسیر مزایده نبود ولی اکنون شهرداری اعلام کرده هیچ ملکی بدون مزایده نمیتواند به صورت قانونی واگذار شود و حتی طلبکاران هم باید در مزایده شرکت کنند.
کاهش ۳۳درصدی درآمد شهرداری تهران
در سال جاری
همچنین خزانهدار شورای شهر تهران در دویست و سی و چهارمین جلسه علنی شورای شهر تهران درباره حسابهای درآمد و هزینه شهرداری تهران (تیر ماه و چهار ماهه سال ۱۳۹۹)، گفت: در بخش عملکرد حساب درآمد، شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب موظف بوده، در برش عملکردی چهار ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف ۱۰۱هزار و ۹۱۵ میلیارد ریال اقدام کند. طی این دوره چهار ماهه مبلغ ۵۸هزار و۸۰۳ میلیارد ریال معادل ۵۸ درصد درآمد کسب کرده است.
به گزارش ایسنا، سیدحسن رسولی ادامه داد: طی چهار ماهه مذکور کسری عملکرد ۴۳هزار و ۱۱۲ میلیارد ریال معادل ۴۲ درصد نسبت به بودجه مصوب مشاهده میشود و از کل درآمد چهار ماهه (۵۸هزار و۸۰۳) مبلغ ۱۶هزار و۷۱۴ میلیارد ریال معادل ۲۸درصد آن درآمد پایدار و ۷۲ درصد آن درآمد ناپایدار است.
خزانهدار شورای شهر تهران درباره عملکرد هزینهای نیز گفت: در این دوره، شهرداری اجازه داشته حداکثر تا سقف اعتبار مصوب به مبلغ ۸۹هزار و۸۸۴ میلیارد ریال هزینه کند. طی دوره مذکور مبلغ ۵۷ هزار و۷۰۴ میلیارد ریال (۶۴ درصد) هزینه در دفاتر ثبت شده است که از این مبلغ ۹۹/۷ درصد آن بصورت پرداختهای نقدی است و ۰/۳ درصد آن غیرنقدی است. رسولی تاکید کرد: کسب درآمد، نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته و از ۹۱ درصد در سال ۹۸ به ۵۸ درصد در سال جاری رسیده است. کاهش ۳۳درصدی کسب درآمد نسبت به مدت مشابه سال قبل شاخص مهم و تاملبرانگیز است. کسری تحقق درآمدی ۴۲ درصدی در بسیاری از حوزههای ماموریتی شهرداری بویژه در بخش تملک داراییها آثار وضعی ناگواری میگذارد.