kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۷۳۹۸
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۹

تأکید رئیس مجلس بر توسعه پالایشگاه بیدبلند بهبهان

رئیس مجلس شورای اسلامی چهارشنبه در دومین روز از سفر به استان خوزستان به شهرستان بهبهان رفت و ضمن بازدید از پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس بر تسریع در روند توسعه این واحد صنعتی تاکید کرد.

محمدباقر قالیباف در جریان نظارت‌های میدانی در بهبهان، ضمن گفت‌وگو با تعدادی از شهروندان در این منطقه از پیگیری رفع موانع تامین اعتبارمرحله دو پالایشگاه بید بلند و بیمارستان نیمه‌کاره این شهرستان در مجلس خبر داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی توسعه صنایع پایین دستی در این پالایشگاه را راهکاری برای رونق اقتصاد و همچنین ایجاد زمینه اشتغال جوانان دانست.
کارگران پالایشگاه نیز انتقادات و مشکلاتی داشتند که رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن شنیدن این دغدغه‌ها قول پیگیری داد.
مقرر شد در یک جلسه تخصصی با حضور رئیس کمیسیون انرژی، مدیرعامل هلدینگ خلیج‌‌فارس توضیحاتی در خصوص راهکارهای جلوگیری از خام فروشی گاز در پالایشگاه بیدبلند ارائه دهد.
این گزارش حاکیست یکی از مطالبات مردم بهبهان تبدیل فرودگاه نظامی پدافند هوایی بهبهان به فرودگاه غیرنظامی است که رئیس مجلس شورای اسلامی صبح دیروز در بدو سفر خود به شهرستان بهبهان از بخش‌های مختلف این فرودگاه نیز بازدید کرد.
با تبدیل شدن این فرودگاه نظامی به فرودگاه مسافربری حجم بالایی از
حمل و نقل مسافر توسط این فرودگاه انجام خواهد شد و به همین دلیل قالیباف نیز در این خصوص قول پیگیری مشکلات موجود را داد.
یکی دیگر از مطالبات مردم بهبهان تکمیل بیمارستان ناتمام ولیعصر(عج) است. رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن بازدید از بلوک‌های مختلف این بیمارستان راهکارهایی در خصوص حل مشکلات و موانع موجود از جمله عدم همکاری پیمانکار داد.
قالیباف: به پتروشیمی‌ها نرفتم
 تا با مردم گفت‌وگو کنم
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور خود در ماهشهر درباره علت عدم حضور در کارخانه‌های پتروشیمی  گفت : در حدود 12 ساعت حضور در ماهشهر و شهرکهای اطراف، به کارخانه‌های پتروشیمی نرفتم تا از تمام وقت برای گفت‌وگو با مردم استفاده شود، پتروشیمی‌ها باید نیروهای بومی را استخدام کنند و به مسئولیت خود در قبال مردم توانمند و با انگیزه منطقه به طور واقعی و نه صوری عمل کنند.
تاکید قالیباف بر نظارت میدانی
 و شنیدن بی‌واسطه مشکلات مردم
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه‌ نظارت میدانی مجلس یازدهم را از خوزستان شروع کردیم تا دینمان را به مردم این سرزمین ادا کنیم، گفت: نظارت میدانی مجلس سبب شنیده شدن مشکلات مردم بدون واسطه می‌شود.
قالیباف، طی نشستی به بررسی مشکلات و دغدغه‌های مطرح شده از سوی مردم آبادان، خرمشهر، هندیجان و ماهشهر پرداخت و همچنین از طریق ویدئوکنفرانس با فعالان اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی این استان گفت‌وگو کرد و در جریان مطالبات و مسائل آنان قرار گرفت.
مردم خوزستان
 با هر سلیقه و گرایش قومی
 پای انقلاب و حفظ وطن ایستادند
قالیباف با اشاره به اینکه نظارت میدانی مجلس یازدهم یکی از مهم‌ترین اهداف این دوره مجلس محسوب می‌شود، اظهار کرد: رهبر انقلاب از مجلس یازدهم به عنوان مجلس امید و انتظار یاد کردند بنابراین در اولین نظارت میدانی به خوزستان سفر کردیم زیرا احساس می‌شد که مردم این خطه با هر نوع سلیقه و گرایش قومی پای انقلاب اسلامی و حفظ وطن ایستادند و مجاهدت کردند.
وی با بیان اینکه‌ نظارت میدانی مجلس یازدهم را از استان خوزستان شروع کردیم تا دینمان را به مردم این سرزمین ادا کنیم، افزود: در سفرهای متعدد به خوزستان احساس کردم مردم این منطقه حس محرومیت و تبعیض دارند که البته درست است زیرا امکانات قابل توجه و فرصت‌های زیادی پیش روی آنها وجود دارد.
وی تصریح کرد: عرصه کشاورزی، تجارت، صنعت، معدن و حدود 5 میلیون جمعیت فرصت‌های بزرگی برای راهگشایی از مشکلات استان فراهم می‌آورد اما با چالش‌هایی هم روبه‌‌رو هستیم.
وی با اشاره به اینکه مردم شهرستان‌های آبادان، خرمشهر، هندیجان و ماهشهر معیشت، اشتغال، تأمین آب آشامیدنی ، مشکل فاضلاب و فرسودگی شهر را از جمله مشکلات و دغدغه‌های خود می‌دانند، اظهار کرد: امیدوارم با رویکرد نظارتی مجلس یازدهم و حضور میدانی شاهد حل مشکلات باشیم زیرا قصدمان از این سفرها مچ‌گیری نیست بلکه پیگیری برای برطرف کردن امور، پاسخگویی مسئولان و در صورت نیاز قانون‌گذاری است.
وی با تأکید بر اینکه نمایندگان مجلس خود را نماینده مردم خوزستان می‌دانند، افزود: بر این اساس باید تلاش کنیم تا تصمیماتمان سبب حل مشکلات جامعه شود.
قالیباف شنیدن مشکلات جامعه از زبان مردم را دارای اهمیت دو چندان دانست و افزود: در دیدار با مردم خرمشهر، خانمی کاملا شفاف عنوان کرد که امکانات و بودجه وجود دارد اما در نوع هزینه کردها مشکلاتی مشاهده می‌شود لذا نظارت جدی باید انجام شود، البته کارهای قابل توجهی انجام شده اما بخش عمده‌ای از کارها باقی‌مانده که باید اجرایی شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی شنیدن مشکلات مردم بدون واسطه را یکی از آثار نظارت میدانی مجلس دانست و ادامه داد: کارآمدسازی، مردمی سازی و شفاف‌سازی از رویکردهای قوه مقننه است که با نظارت میدانی و کمک مردم و نمایندگان محقق می‌شود.
وی در ادامه تصریح کرد: جوانان برای برطرف کردن امور مردم باید در صحنه کار باشند و خود را شریک مسئولان بدانند.
تمرکزگرایی و تصمیم‌گیری از بالا به پایین
 ریشه بروز بسیاری از مشکلات
قالیباف با اشاره به مشکلات مطرح شده از سوی صیادان و فعالان تجاری خرمشهر و آبادان، گفت: گاهی اوقات تصمیمات اتخاذ شده در تهران سبب ایجاد مشکلات دیگری در استان‌ها می‌شود.
وی ریشه بروز بسیاری از مشکلات را تمرکزگرایی و تصمیم‌گیری از بالا به پایین دانست و افزود: این مهم در حالی است که برای تصمیم‌گیری درست ابتدا باید حرف مردم را بشنویم سپس با متخصصان مشورت کنیم و همچنین ظرفیت‌ها و جغرافیای بومی هر منطقه را بشناسیم و بعد تصمیم‌گیری کنیم.
وی با بیان اینکه فرصت‌های متعددی برای توسعه کشاورزی، ارتقاء سطح محیط زیست، صنعت فولاد و تجارت در منطقه شادگان وجود دارد اما مردم این حوزه با سختی و مشقت زندگی می‌کنند، تصریح کرد: زیبنده نیست پس از گذشت 30 سال از پایان جنگ شاهد برطرف نشدن برخی از مشکلات در مناطق مختلف استان خوزستان به خصوص خرمشهر باشیم.
وی با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه کشور در سال آینده، تصریح کرد: بدون شک تلاش خواهیم کرد احکام برنامه یاد شده با توجه به نیازهای استانی مانند نیازهای استان خوستان تنظیم و تدوین شود تا از همه ظرفیت‌های استان‌ها به درستی بهره‌گیری صورت گیرد.
گفت‌ وگوی صریح و شفاف فعالان اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی با رئیس مجلس
بر اساس این گزارش محمدباقر قالیباف، رئیس قوه مقننه از طریق ویدئوکنفرانس با تعدادی از فعالان اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آبادان، خرمشهر، هندیجان و ماهشهر دیدار و گفت‌وگو کرد.
یکی از نمایندگان صنف صیادان از هندیجان تأمین سوخت قایق صیادان را از مشکلات جدی مردم هندیجان دانست و اظهار کرد: متأسفانه علیرغم سختی شغل صیادی و فعالیت بیش از 8 هزار صیاد در هندیجان این شغل جزو مشاغل سخت نمی‌شود، از این رو خواستار رسیدگی به این موضوع هستیم.
در ادامه ارتباط ویدئوکنفرانسی رئیس مجلس شورای اسلامی  یکی از اعضای شورای اسلامی شهر بندر امام خمینی(ره) نیز وجود آمار بالای سکونتگاه‌های غیررسمی را از مشکلات این منطقه دانست و تصریح کرد: امروزه نداشتن فاضلاب شهری سبب ایجاد مشکلات برای مناطق مختلف این بندر شده و رفع این موضوع نیازمند همکاری جدی پتروشیمی‌ها است.
همچنین این عضو شورای شهر بندر
امام خمینی(ره) خواستار ارتقاء این منطقه به شهرستان شد تا بزرگترین بندر تجاری غرب آسیا بتواند به جایگاه واقعی خود دست یابد.
قالیباف پای درد دل و گلایه‌‌های
 اهالی شهرک طالقانی بندرماهشهر
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم جذب و استخدام نیروهای جوان و بومی در مشاغل فعلی و صنایع موجود در شهرک طالقانی بندر ماهشهر، بر پیگیری حل مشکل مسکن مردم این منطقه تاکید کرد. وی همچنین با مردم این شهرک دیدار و گفت‌وگو کرد؛ دیداری که در آن مردم به بیان گلایه‌های صریح خود نسبت به کمبودها و مشکلات این منطقه پرداختند.
در این دیدار و در ادامه نظارت میدانی رئیس مجلس  که از حوزه های انتخابیه نمایندگان خوزستان انجام شد،قالیباف با اشاره به دغدغه‌ها و مشکلات مردم شهرک طالقانی، گفت: براساس قول مجلس یازدهم به مردم در اینجا حاضر شدم و به خاطر دِینی که به خوزستان دارم ابتدا به این استان آمده‌ایم تا مشکلات شما را پیگیری کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌ها و خواسته‌های مردم منطقه اختصاص 60 هکتار زمین برای توسعه شهرک طالقانی است، ادامه داد: ما وظیفه خودمان می‌دانیم که موضوع حل مشکل مسکن مردم این منطقه را پیگیری کنیم.
جذب و استخدام نیروهای جوان و بومی
 باید در اولویت قرار گیرد
قالیباف با تأکید بر پیگیری مسئله اشتغالزایی در شهرک طالقانی، گفت: قطعا ما ایجاد صنایع پایین دست در منطقه را دنبال می‌کنیم، از سوی دیگر در مشاغل فعلی و صنایع موجود، جذب و استخدام نیروهای جوان و بومی باید در اولویت قرار گیرد که قطعا ما این مسئله را پیگیری می‌کنیم.
در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام سید سلمان هاشمی امام جماعت شهرک طالقانی بندر ماهشهر گفت: ما مشکلات متعددی در این منطقه داریم، یکی از مسائل نبود زمین برای ساخت مسکن است که امیدواریم با تلاش جنابعالی 60 هکتار از اراضی اطراف را برای این امر اختصاص دهند. حجت‌الاسلام هاشمی بر لزوم توزیع عادلانه امکانات در منطقه تأکید کرد و گفت: در شرایط کنونی مردم با مشکلات معیشتی بسیاری روبه‌رو هستند، حال با ایجاد صنایع پایین دستی می‌توانیم برای مردم اشتغالزایی داشته باشیم.
همچنین در این دیدار برخی از مردم به بیان مشکلات و دغدغه‌هایشان پرداختند.
حق نداریم آب غیراستاندارد
 به مردم بدهیم
رئیس مجلس در حاشیه بازدید از تصفیه‌خانه آبادان، گفت: حق نداریم آب غیراستاندارد به مردم دهیم زیرا این موضوع مربوط به جان مردم است و نباید برای آن بهانه تراشی کرد.
قالیباف ، در حاشیه بازدید از تصفیه‌خانه آبادان، در واکنش به توضیحات استاندار خوزستان، گفت: روشن و قطعی است که به هیچ دلیلی حق نداریم، آب غیراستاندارد به مردم دهیم زیرا این موضوع مربوط به جان مردم است و نباید برای آن بهانه تراشی کرد.
وی با بیان اینکه ما نباید بپذیریم که آب فیلتر نشده به دست مردم برسد، اضافه کرد: در خوزستان 700 روستا داریم که تنش آبی دارند.
رئیس قوه مقننه کشور تامین آب سالم برای روستاها را جزو ضرورت‌ها و وظیفه حداقلی مسئولان ذی‌ربط دانست و اضافه کرد: هرچند برنامه آبرسانی به 700 روستا را دنبال می‌کنیم، اما ضروری است که این آب فیلتر شود.
بررسی موانع تکمیل و توسعه
 تصفیه‌‌خانه آبادان
رئیس مجلس شورای اسلامی در بازدید از تصفیه خانه شهید کشتکار شهر آبادان، بر رفع مشکلات و موانع این تصفیه‌خانه و بهبود موضوع آب رسانی به منطقه تاکید کرد.
قالیباف  از تصفیه خانه شهید کشتکار شهر آبادان بازدید کرد و از نزدیک در جریان مشکلات و موانع پیش رو برای تکمیل و توسعه این تصفیه خانه قرار گرفت.
در این بازدید جمعی از نیروهای پیمانکاری تصفیه خانه شهر آبادان با دکتر قالیباف گفت‌وگو و مطالبات و مشکلات خود را با ایشان مطرح کردند.
مردم باید بدانند که پروژه‌های شهرشان چه وقت تکمیل می‌شود
رئیس مجلس شورای اسلامی بر اهمیت بررسی پروژه‌های استان خوزستان و تلاش برای بهره‌برداری از آنها تاکید کرد و گفت: وظیفه نخست مجلس نظارت دقیق بر پروژه‌ها، کارها و اعتبارات است و مردم باید بدانند که پروژه‌های شهرستان‌شان در چه وضعیتی قرار دارد و چه وقت تکمیل می‌شود.
قالیباف افزود: حضور در استان خوزستان همراه با روسای کمیسیون‌ها و نمایندگان استان، اولین نظارت میدانی مجلس شورای اسلامی است، حال وظیفه نخست خودمان را نظارت دقیق بر پروژه‌ها، کارها و اعتبارات می‌دانیم و حق مردم است که بدانند که پروژه‌های شهرستان‌شان در چه وضعیتی قرار دارد و چه وقت تکمیل می‌شود.
وی با بیان این که در آستانه بررسی لایحه بودجه سال 1400 و برنامه هفتم توسعه در مجلس قرار داریم تاکید کرد: این بازدیدها می‌تواند هم در حوزه نظارتی و هم درحوزه قانون‌گذاری موثر باشد تا بخشی از مشکلات خوزستان را با کمک قوه مجریه حل کنیم. البته طبیعتاً وظیفه اجرایی برعهده آن عزیزان دولت است، اما شناخت این پروژه‌ها می‌تواند به ما در مجلس در حوزه ریل‌گذاری کارها و توجه به مسائل مهم استان خوزستان از جمله فاضلاب، آب‌های سطحی، نخیلات و سدهای تنظیمی بهمنشیر کمک کند.