kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۶۹۰۲
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۲
رئیس سازمان غذا و دارو با‌ اشاره به برنامه واردات 12 میلیون دوز واکسن:

هیچ ثبت‌نامی ‌برای تهیه واکسن آنفلوآنزا لازم نیست

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: امسال حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا وارد کشور می‌شود در حالی که پارسال حدود ۲/۵ میلیون دوز بود.



به گزارش ایرنا، محمدرضا شانه‌ساز در نشست خبری که به مناسبت روز داروسازی برگزار شد، اظهار داشت: در کشور با تلاش‌های انجام شده در سال‌های بعد از انقلاب ۹۷ درصد داروی مورد نیاز کشور در گروه‌های مختلف را تولید می‌کنیم، بسیاری از اقلام با تکنولوژی بالا از رادیوداروها گرفته تا نانوداروها و داروهای بایوتکنولوژی در کشور تولید می‌شود.
شانه‌ساز افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان زیادی در کشور در حوزه داروسازی فعالیت می‌کنند و اکنون مدعی هستیم که هر داروی جدیدی که در دنیا معرفی شود داروسازان کشور می‌توانند ظرف دو سال آن را تولید کنند و حتی مواد اولیه آن هم تولید می‌شود.
وی ادامه داد: اینکه همیشه گفته می‌شود ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز تولید می‌شود و چرا این سه درصد تولید نمی‌شود باید توجه داشته باشیم که سه درصد امروز با سه درصد چند سال پیش فرق می‌کنند و این سه درصد همیشه داروهای جدیدی هستند که وارد فهرست دارویی کشور شده‌اند و برای تولید آنها نیازمند زمان است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در سال‌های بعد از انقلاب از پنج دانشکده داروسازی امروز به ۲۵ دانشکده داروسازی رسیده‌ایم، تعداد مقالات حوزه داروسازی ایران نیز نقش پررنگی در مجلات علمی‌دنیا دارد.
شانه‌ساز اظهار داشت: در زمینه تولید مواد اولیه دارویی امروز ۶۵ درصد مواد اولیه دارویی در داخل کشور تولید می‌شود همچنین هزار قلم داروی گیاهی در کشور تولید می‌شود. همه این اتفاقات در ۱۰ سال گذشته رخ داده است و به‌طور قطع آینده بسیار بهتری برای حوزه داروسازی در زمینه صادرات و فروش دارو مواجه هستیم و اگر این توانمندی نبود در شرایط تحریم دچار مشکل می‌شدیم.
برنامه‌ریزی برای واردات ۱۲ میلیون دوز
واکسن آنفلوآنزا
وی درباره تامین واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: در مورد واکسن آنفلوآنزا پارسال کمتر از ۲۵۰ هزار دوز برای توزیع رایگان در شبکه بهداشتی برای کادر درمان، سالمندان و بیماران زمینه‌ای وارد کردیم در حالی که این میزان امسال به حدود ۲/۵ میلیون دوز افزایش یافته و ۱۰ برابر بیشتر واردات داریم. میزان واردات واکسن آنفلوآنزا برای توزیع در داروخانه نیز بیش از پنج برابر شده و امسال حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا وارد کشور می‌شود در حالی که پارسال حدود ۲/۵ میلیون دوز بود و از میزان واردات بیش از ۸/۵ میلیون دوز واکسن که همگی از برندهای معتبر اروپایی و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی هستند در داروخانه‌ها توزیع می‌شود.
رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد: هیچ ثبت‌نامی ‌برای تهیه واکسن آنفلوآنزا لازم نیست و اگر در جایی چنین بحثی مطرح شده بدانید که کلاهبرداری است و نیت خیری پشت آن نیست، در هر صورت با وجود مشکلات ارزی، واردات بیش از این میزان واکسن آنفلوآنزا منطقی و به صلاح کشور نیست ضمن اینکه با توجه به رعایت پروتکل‌های استفاده از ماسک، شستن دست و فاصله‌گذاری اجتماعی قطعا میزان شیوع آنفلوآنزا امسال نسبت به سال‌های گذشته بسیار کمتر خواهد بود.
شانه‌ساز گفت: در مورد تبلیغات دارویی و اطلاع‌رسانی دارویی مرجع مطمئن سازمان غذا و دارو و در نهایت ستاد ملی کروناست، خارج از این دو نهاد هر روشی استفاده می‌شود نباید مورد توجه مردم قرار گیرد. بارها گفته شده است و از رسانه‌ها هم انتظار داریم در تنویر افکاری عمومی به ما کمک کنید و نیاز کاذب در مورد داروها از جمله داروهای کرونا ایجاد نکنند.
رمدسیویر موجود در ناصرخسرو تقلبی است
وی افزود: بسیاری از داروهایی که برای کرونا تبلیغ می‌شوند، داروهای بیمارستانی هستند و در داروخانه‌ها توزیع نمی‌شوند، اغلب داروهایی مثل رمدسیویر نیز که در بازارهایی مثل ناصرخسرو توزیع می‌شوند، تقلبی هستند و در این مورد آنتی‌بیوتیک به جای رمدسیویر می‌فروشند و البته قیمت‌های چند ده میلیونی هم از مردم می‌گیرند. اگر دارویی در داروخانه‌ای توزیع شود قابل ردیابی و پیگیری است اما اگر بر اثر مصرف داروهای بازار آزاد مشکلی برای کسی ایجاد شود؛ امکان پیگیری وجود ندارد و جنایاتی از همین طریق در بازار ناصرخسرو انجام شده است.
قیمت رمدسیویر در ایران
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: داروی رمدسیویر خارجی وارداتی به قیمت حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در بیمارستان‌ها توزیع شده است، داروی ایرانی نیز به قیمت ۶۰۰ هزار تومان تولید شده و در بیمارستان‌ها توزیع می‌شود، داروهایی مثل اکتمرا و فاویپیراویر یا داروهای مشابه دیگر هم هنوز در مورد اثربخشی آنها برای کرونا هیچ سند و تاییدیه‌ای نیست و بیشتر بر اساس شنیده‌ها و با نظر و اصرار برخی پزشکان این داروها برای کرونا تجویز می‌شود.
شانه‌ساز گفت: بسیاری از این داروها که تبلیغ می‌شود عموما بیمارستانی است و نباید خارج از بیمارستان تهیه شود.
وی درباره تولید واکسن اعتیاد در جهاد دانشگاهی اظهار داشت: واکسن اعتیاد در موسسات وابسته به جهاد دانشگاهی تولید شد و اثربخشی آن در پیشگیری تایید شده است.