شهید شاهمرادی؛ پایهگذار توسعه امنیت ملی در مرزها را بهتر بشناسیم
از مبارزات انقلابی تا خدمات امنیتی
شهید نبیالله شاهمرادی در هشتمین روز از اردیبهشت سال 1341 در شهر چادگان در خانوادهای مذهبی متولد شد. دوران کودکی و نوجوانی را در همان شهر سپری کرد. در اواخر سال 1355 در حالی که 14 سال بیشتر نداشت با جریانات سیاسی آن زمان آشنا شد. یک سال بعد اقدام به تهیه کتاب حکومت اسلامی حضرت امام خمینی (قدس سره) نمود و آن را مطالعه کرده و تحت تاثیر آن به صورت جدی وارد صحنه مبارزه علیه رژیم سفاک پهلوی میگردد. مبارزات انقلابی شهید حنیف در سال 1357 وارد اوج خود شده بود بهطوریکه نقش ایشان در پخش اعلامیهها و کتب امام خمینی (قدس سره) در منطقه فریدن و چادگان بسیار موثر بوده است.در همین مقطع شهید حنیف به همراه تعدادی از دوستان اقدام به تهیه رساله علمیه حضرت امام خمینی (قدس سره) نموده و آن را توزیع مینمایند.
پس از طلوع خورشید فروزان انقلاب اسلامی، شهید حنیف که رسالت و شوق عظیمی در دفاع از انقلاب اسلامی و آرمانهای امام خمینی (قدس سره) در خود میدید به عضویت کمیته انقلاب اسلامی منطقه در آمد و به عنوان مسئول اطلاعات و عملیات این نهاد مشغول به خدمت میگردد. سپس همزمان با تشکیل جهاد سازندگی به آن نهاد پیوسته و سرانجام پس از استقرار سپاه پاسداران در منطقه فریدن (1358) از اولین افرادی بود که به عضویت این نهاد مقدس در آمد. در ابتدای سال 1369 به عنوان معاون اطلاعات قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) مشغول به خدمت میگردد و طی یازده سال اقدامات بسیار مؤثری در انسجام و هدفمند کردن فعالیتهای جاری در منطقه انجام میدهد که نهایتاً منجر به تأمین امنیت کامل و اقتدار نظام جمهوری اسلامی در منطقه میشود. از جمله نکات بارز این دوره معرفی سردار کاظمی به عنوان فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) بود که از این زمان دور جدیدی از فعالیتهای شهید حنیف آغاز شد و ایشان در رکاب این فرمانده شجاع و مقتدر ادامه فعالیت مینماید. این دو شهید بزرگوار با همکاری یکدیگر موفق میشوند بالاترین اقتدار را برای جمهوری اسلامی ایران در منطقه به وجود آورند بطوریکه با تدبیر هوشمندانه و سیاست سردار حنیف و در پرتو مدیریت مقتدرانه و فرماندهی شجاعانه سردار کاظمی صحنه جنگ با ضدانقلاب که تا پیش از این در مناطق داخلی و مرزی کشورمان بود به آن سوی مرز و در عمق خاک عراق منتقل میگردد و همین موضوع باعث زمینگیر شدن گروههای ضدانقلاب میشود چرا که از این زمان به بعد ضد انقلاب جهت دفاع از خود در خاک عراق مجبور به حفاظت از آنجا بود و به این ترتیب توان عملیاتی و نظامی آنان کاملاً از بین رفت. با این ابتکار وضعیت نیروهای خودی از حالت تدافعی و پایگاهی به حالت تهاجمی و آفندی تبدیل شد و به این ترتیب ابتکار عمل در صحنه شمالغرب کشور کاملاً در دست جمهوری اسلامی و سپاه قرار گرفت. در سال 1374 به دنبال فعالیتها و خدمات ارزنده این شهید در منطقه شمالغرب شهید حنیف به درجه سرتیپ دومی مفتخر میشود.
شهید نبیالله شاهمرادی که علاقه بسیار زیادی به سردار کاظمی داشت و از طرفی تجربه بسیار موفق و شیرینی از همکاری با ایشان در منطقه شمالغرب کشور را پشت سر گذاشته بود، با تکیه بر تجارب ارزشمند 26 سال گذشته خود و تحت فرماندهی مقتدرانه احمد کاظمی شروع به فعالیت و خدمت در عرصه جدید مینماید اما دیری نمیگذرد که پس از 88 روز انتصاب در سمت جدید و در حالی که در رکاب فرمانده نیروی زمینی سپاه و جمعی از بهترین همکاران و دوستان قدیمی خود از جمله سردار شهید سعید مهتدی و سردار شهید حمید آذینپور عازم منطقه شمالغرب بودند، در سرزمین مهدی باکری و بروجردی و در منطقهای که بیش از 22 سال از عمر خود را وقف خدمت در آنجا نموده بود، در نوزدهم دیماه 84 در آستانه روز عرفه به فیض شهادت میرسد.
شهید شاهمرادي از جمله افرادي بود که بالاتر از نُرمِ مطلوبي که سازمان از افراد انتظار داشت، عمل ميکرد و علاقه و نوآوري در کارش نشان ميداد. خطدهي حنيف به افراد زيرمجموعه خودش کاملاً عاطفي انگيزشي و با يک مديريت خلّاق و کارآمد بود. افرادي که با او کار ميکردند، از شايستگيهاي روحي، فکري و مديريتياش اظهار رضايت کامل داشتند و از تشخيصهاي بهجا و به موقع حنيف تعريف ميکردند. اين باعث شد تا افرادش با عشق و علاقه نسبت به دستورات او انجام وظيفه کنند.
هرجا که ميديد تصميمش، طرحش، يا برنامهاش با خواسته مردم اصطکاک دارد و ممکن است که مردم نپذيرند، سريع تجديدنظر ميکرد و به سمت افکار عموم تغيير نظر ميداد.
سعید رضایی