عضو کمیسیون عمران مجلس:
عباس آخوندی در تکمیل مسکن مهر ترک فعل کرد
عضو کمیسیون عمران مجلس، اظهار کرد: اگر عباس آخوندی شیرازه مسکن مهر را به هم نمیزد، هیچ واحد مسکونی از این طرح بدون متقاضی باقی نمیماند.
اقبال شاکری، نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری فارس، ضمن اشاره به منتقل شدن 13 هزار واحد مسکن مهر بدون متقاضی به طرح اقدام ملی مسکن، گفت: 13 هزار واحد مسکونی مطرح شده، مرتبط با آندسته از خانههایی است که بدون متقاضی بودند یا مالک آنها توانایی پرداخت اقساط را نداشته یا انصراف دادهاند.
وی در بیان علت بدون متقاضی بودن این تعداد واحد مسکونی، تصریح کرد: فاصله زمانی به وجود آمده و تاخیر در تکمیل واحدهای مسکن مهر که به دلیل ترک فعل عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی رخ داد، علت اصلی تعیین و تکلیف نشدن این تعداد واحد مسکونی است.
عضو کمیسیون عمران مجلس با انتقاد از عملکرد دولت در زمینه تکمیل مسکن مهر، گفت: سوال اساسی این است که چگونه واحدهای مسکونی در طرح مسکن مهر بدون متقاضی هستند، اما در طرح اقدام ملی مسکن دارای متقاضی میشوند؟ در حقیقت اگر این واحدها در طرح اقدام ملی مسکن دارای متقاضی هستند، چرا در گذشته به مردم واگذار نشدهاند.
شاکری با اشاره به سیاستورزیهای صورت گرفته در ارتباط با پروژه مسکن مهر، افزود: گزاره بدون متقاضی بودن مسکن مهر جفای به این طرح بود و به نظر میرسد، اگر وزیر سابق راه و شهرسازی، شیرازه مسکن مهر را در دولت قبل به هم نمیزد، هیچ واحد مسکونی از این طرح بدون متقاضی باقی نمیماند.
وی ضمن ابراز امیدواری از نتایج اجرای طرح اقدام ملی مسکن، تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی میبایست، نقاط ضعف پروژههای گذشته تولید انبوه مسکن را در نظر بگیرد و از تکرار آنها در پروژه طرح اقدام ملی مسکن بپرهیزد.
لازم به تاکید است، پیش از این، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، در ارتباط با موضوع مسکن مهرهای فاقد متقاضی، از انتقال ۱۳ هزار واحد مسکن مهر فاقد متقاضی به طرح اقدام ملی مسکن خبر داده بود.
در همین رابطه، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به وضعیت شاخص سرانه مسکن و مالکیت گفت: 40 سال قبل به طور متوسط هر دو خانوار ایرانی در یک واحد ملکی سکونت داشتند، ولی در حال حاضر بیش از خانوارها واحد ملکی در کشور وجود دارد. این در حالی است که شاخص مالکیت در کشور کاهش یافته و بر تعداد مستأجران افزوده شده است.
سید احسان خاندوزی افزود: برای خرید واحد ۷۵ متری، دهک سوم درآمدی باید ۶۳ سال پسانداز کند. دهک درآمدی یک نیز بیش از 100 سال زمان نیاز است که با حداقل دستمزد بتوانند در تهران یک خانه 75 متری را خریداری کنند.
وی دلیل این وضعیت را کم کاری طرف عرضه مسکن عنوان کرد و افزود: در دوره وزیر سابق راه و شهرسازی کم کاری هم طرف عرضه و هم عدم کنترل تقاضاهای سوداگرانه تشدید شد.