با حمله موشکی به مناطق مسکونی
دیدبان حقوقبشر: ارتش اوکراین مرتکب جنایت جنگی شده است
سازمان دیدبان حقوقبشر، ارتش اوکراین را به ارتکاب «جنایت جنگی» در مناطق مسکونی و شرقی اوکراین متهم کرد.
به گفته دیدبان حقوقبشر، ارتش اوکراین هنگام درگیری با استقلالطلبان و حتی در مناطق مسکونی شرق این کشور از موشکهای گراد استفاده میکند. همه میدانند موشکهای گراد در مناطق مسکونی استفاده نمیشود... استفاده از چنین سلاحهایی نوعی جنایت جنگی است.
خبرگزاری فارس با اعلام این خبر، به نقل از خبرگزاری «آلمان» اضافه کرد: شهر دونتسک در فاصله 12 تا 21 ژوئیه (21 تا 30 تیر) هدف چهار حمله موشکی قرار گرفت که در پی آن 16 تن جان باختند.
ارتش تا دندان مسلح اوکراین طی هفتههای گذشته و پس از حمایتهای تمام قد غرب بر شدت حملات خود به استقلالطلبان افزوده و توانسته مناطقی را به تصرف خود درآورد.
پترو پروشنکو، رئیسجمهور اوکراین روز پنجشنبه از آزادی یک شهر دیگر با نام «لیسیچانسک» خبر داد و گفت: نظامیان دولتی پرچم اوکراین را در این شهر راهبردی به اهتزاز در آوردند.
شهر «لیسیچانسک» با بیش از 100 هزار سکنه در 90 کیلومتری شمال غربی «لوهانسک» اوایل آوریل (فروردین ماه) و همزمان با آغاز درگیریهای خونین این کشور که 1000 قربانی برجای گذاشت، به تصرف استقلالطلبان درآمده بود.
در همین حال شبکه تلویزیونی روسیه نیز دیروز اعلام کرد، در جریان درگیریهایی که در مناطق شرقی اوکراین رخ داده، 18 نظامی ارتش اوکراین که مجروح شده و به خاک روسیه پناهنده شده بودند را به ارتش اوکراین تحویل دادند.
این افراد که در بیمارستانی واقع در منطقه «راستف» بستری شده بودند، پس از معالجه با یک هواپیما به خاک کشورشان بازگشتند. یک نظامی ارتش اوکراین نیز از شدت جراحات درگذشت.
آخرین گزارشها حاکی است در مناطق مرزی روسیه و شرق اوکراین درگیریهای شدیدی بیناستقلالطلبان و نیروهای گارد ملی اوکراین جریان دارد.
همزمان با این درگیریها، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد ارتش روسیه حملات توپخانهای خود را به مواضع ارتش اوکراین آغاز کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه «ماری هارف» مدعی شد اطلاعات محرمانهای به دستش رسیده که نشان میدهد، ارتش روسیه از داخل خاک خود علیه مواضع ارتش اوکراین حملات توپخانهای را آغاز کرده است.
وی در کنفرانس خبری خود در واشنگتن همچنین اعلام کرد، مسکو در تلاش است موشکاندازهای چند منظوره و قویتری را در اختیار اوکراینیهای جداییطلب قرار دهد.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا نیز در اظهاراتی به حادثه سرنگونی دو جنگنده اوکراینی که اواسط هفته گذشته خبر ساز شد اشاره کرد. «استیون وارن» بدون اشاره به جزئيات مدعی شد، اسنادی به دستش رسیده که نشان میدهد این دو جنگنده ارتش اوکراین با موشکهای شلیک شده از خاک روسیه منهدم شدهاند.
پیش از این کیف نیز روسیه را متهم به ساقط کردن این دو جنگنده کرده بود. مسکو این اتهامات را رد کرده است.
تحریم روسیه
از جلسه روز پنجشنبه اتحادیه اروپا نیز خبر می رسد، کشورهای عضو این اتحادیه با ترغیب آمریکاییها 15 شخصیت و 18 شرکت دیگر روسی را به فهرست تحریمهای خود افزودهاند.
به گزارش «راشاتودی»، کمیسیون اروپا بدون اشاره به نام این افراد و شرکتها اعلام کرد، این سومین مرحله از تحریمهای روسیه بر سر بحران اوکراین است. دولت کانادا نیز اعلام کرد جداگانه چند بانک و شرکت فعال در زمینه انرژی و صنایع دفاعی روسیه را تحریم کرده است.
خبر دیگر اینکه، نخستوزیر و دولت اوکراین روز پنجشنبه استعفا کردند. بر اساس گزارشهای منتشر شده از اوکراین، انحلال «ائتلاف پارلمانی حاکم، دلیل این استعفا بوده است.«آرسنی یاتسنیوک» هنگام سخنرانی خطاب به پارلمان این کشور در حالی که خشمگین به نظر میرسید گفت: انحلال ائتلاف پارلمانی و جلوگیری از اجرای طرحهای دولت دلیل استعفای وی است. وی همچنین از تصویب نشدن قوانین که امکان خرید تسلیحات و پرداخت حقوق کارکنان نهادهای امنیتی و نیروهای مسلح را میسور میکرد، به شدت ناراضی بود.
ساعاتی پس از این استعفا، پارلمان اوکراین (رادا) «ولادیمیر گرویسمان» وزیر توسعه را به عنوان نخستوزیر جدید تعیین کرد.
احزاب «آزادی» و «اودار» اوکراین نیز در واکنش به این تحولات از ائتلاف پارلمانی حاکم» موسوم به «همگرایی اروپا» خارج شدند تا بدین ترتیب یک بحران سیاسی به بحران امنیتی اوکراین اضافه شود! با خروج این دو حزب، عملا ائتلاف از هم فرو پاشید. خبر آخر اینکه یک منبع نزدیک به ارتش اوکراین اعلام کرد، روز وقوع حادثه برای هواپیمای مسافربری مالزی، واحدهای ضدهوایی ارتش اوکراین فعالسازی سامانه موشکی «بوک امیک» را تمرین میکردند و احتمالا به اشتباه این هواپیما را ساقط کردهاند. روسیه و استقلالطلبان پیش از این گفته بودند ارتش اوکراین این هواپیما را ساقط کرده است. این هواپیما با 298 مسافر هفته گذشته با یک موشک «بوک امیک» هدف قرار گرفت و منهدم شد.