در گفتوگو با ظریف مطرح شد
قدردانی وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن از کمکهای انسانی و حمایتهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران
وزیر امور خارجه در گفتوگوی تصویری با وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن گفت: جمهوری اسلامی ایران علیرغم ایجاد محدودیتها و کارشکنیها به اتخاذ تدابیر لازم به منظور ارسال کمکهای انسانی جهت مقابله با گسترش ویروس کرونا در یمن ادامه میدهد. وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن نیز از کمکهای انسانی و حمایتهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران تشکر و قدردانی کرد.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب رایزنیهای منطقهای، با هشام شرف عبدالله، وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن درخصوص آخرین تحولات منطقهای و یمن از طریق ویدئوکنفرانس گفتوگو کرد.
به گزارش فارس، وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتوگو تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره تنها راهکار حل بحران یمن را سیاسی میداند و در این خصوص همکاری سازندهای با طرفهای ذیربط یمنی و بینالمللی برای طرح صلح یمن داشته است.
ظریف افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است تنها راه ثبات و استقرار یمن، حفظ تمامیت ارضی، وحدت بین گروههای یمنی و انجام گفتوگوهای فراگیر سیاسی بین گروهها و احزاب مختلف برای تشکیل دولت متحد و فراگیر است، زیرا یمن متعلق به همه گروههای یمنی است.
وی تداوم تجاوز و محاصره ظالمانه یمن توسط ائتلاف و توقیف کشتیهای حامل مواد غذایی و سوخت در شرایط همهگیری ویروس کرونا را غیرقابل قبول خواند و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران علیرغم ایجاد محدودیتها و کارشکنیها به اتخاذ تدابیر لازم به منظور ارسال کمکهای انسانی جهت مقابله با گسترش ویروس کرونا ادامه میدهد و همانند گذشته نهایت تلاش خود را برای پیشبرد روند مذاکرات صلح یمن با هدف رفع محاصره، برقراری آتشبس و از سرگیری مذاکرات سیاسی در رایزنیهای متعدد منطقهای و بینالمللی به کار میگیرد.
وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن نیز در این گفتوگو ضمن تشکر و قدردانی از حمایتهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران و کمکهای انسانی به مردم یمن، گزارشی از آخرین وضعیت سیاسی و میدانی یمن و چشمانداز آتی بحران یمن را برای وزیر امور خارجه کشورمان تشریح کرد و بر تلاش این کشور برای تحقق صلح و غلبه بر مشکلات انسانی ناشی از ویروس کرونا تاکید کرد.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ۲۳ تیر ماه نیز از طریق ویدئوکنفرانس با همتای کویتی خود درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه به گفتوگو پرداخت. رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در هفتههای اخیر با وزرای خارجه چین، عمان و قطر نیز از طریق ویدئوکنفرانس به رایزنی پرداخت.
موسوی خطاب به دبیرکل شورای همکاری:
بر توقف حملات علیه مردم یمن متمرکز شود
خبر دیگر اینکه، سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اتهامات بیاساس نایف الحجرف، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس درخصوص یمن اظهار داشت: به دبیرکل جدید شورای همکاری خلیج فارس توصیه میکنیم بهجای ادامه روند فرافکنی، اتهامزنی و ادعاهای بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران در پیروی از نقش مخرب برخی از اعضای این شورا، تمرکز خود را بر ضرورت توقف حملات ائتلاف متجاوزان به زنان و کودکان یمنی و کمک به حل بحران یمن از طریق گفتوگوهای یمنی- یمنی بگذارد.
به گزارش فارس، وی افزود: برخی از اعضای شورای همکاری خلیج فارس اکنون در فضایی مرعوبانه بر خلاف خواست ملت های عربی و اسلامی منطقه، نسبت به مسائل و تهدیدات اصلی جهان اسلام و ملت مظلوم فلسطین از جانب ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی سکوت اختیار کردهاند و به بمباران مردم مقاوم و صبور یمن و محاصره ظالمانه این کشور و جلوگیری از رساندن آذوقه، سوخت و دارو جهت مقابله با شیوع بیماری کرونا پرداختهاند.
موسوی خاطرنشان کرد: نحوه برخورد سعودیها و دولت مستعفی هادی با ابتکار دبیرکل سازمان ملل متحد مبنی بر توقف درگیریها در سراسر جهان از جمله یمن گویای موضع ریاکارانه این متجاوزان است که علیرغم آتشبس ادعایی، به بمبارانهای وحشیانه خود ادامه داده و با رد طرح صلح یمن از سوی نماینده دبیرکل، همچنان بر تلاش برای حل نظامی این بحران اصرار دارند و تلاش میکنند برای منحرف کردن توجهات جهانیان از تجاوزگریهایشان، دیگران را متهم کنند.
گفتنی است، نایف فلاح مبارک الحجرف، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در اظهاراتی علیه ایران ادعا کرد که کمک تسلیحاتی ایران به نیروهای یمنی مانع دستیابی به راهحل سیاسی برای بحران یمن شده است!