«شعسا» از پای بست ویران است...(خبر ویژه)
یک سایت اصلاحطلب در واکنش به فضاسازی برخی روزنامههای وابسته به این طیف نوشت گرفتاری و مسئله اصلاحطلبان، انتخاب جایگزین برای عارف در شورای عالی سیاستگذاری (شعسا) نیست.
روزنامه شرق دیروز درباره احتمال جایگزینی عارف با بهزاد نبوی یا عبدالله نوری نوشته بود:
استعفای محمدرضا عارف از شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان هنوز در ابهام است که نام های جدیدی برای جایگزینی او به گوش می رسد؛ از بهزاد نبوی، محسن هاشمی و مجید انصاری تا عبدالله نوری. استعفای عارف در حالی اعلام شد که گویا این استعفا پیش از سال نو و حتی پیش از استعفای موسوی لاری، نایب رئیس سابق شورای عالی، نوشته شده بود و از زمان نگارش تا اعلام آن، یعنی به مدت چند ماه هیچ کس از این استعفا باخبر نبود.
حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، در گفت وگو با روزنامه متبوع حزبی خود «سازندگی»، درباره اینکه چه کسی میتواند رئیس آینده شورای عالی باشد، گفته است: «سه خصوصیت از نظر من برای ریاست آینده شورا مهم است؛ اول اینکه طیفهای مختلف این جبهه، اعم از طیف های ارزشی تا میانه رو و رادیکال، باید او را قبول داشته باشند. دوم اینکه به لحاظ سیاسی باید نقش جبهه اصلاحات و انتخابات آینده را باور داشته باشد. سوم هم اینکه پیام انتخاب این فرد به نظام باید پیام همراهی و همکاری باشد. نباید شکاف بین نظام جمهوری اسلامی و اصلاح طلبان را که سال هاست وجود دارد، این فرد بیشتر کند و باید در جهت ترمیم روابط بین اصلاح طلبان و نظام سیاسی حرکت کند». «آقای نوری گذشته از اینکه خودش هم این مسئولیت را نخواهد پذیرفت، ویژگی سوم را هم به اعتقاد من ندارد و پیام همراهی و همکاری با نظام از این طریق منتقل نخواهد شد؛ اما بهزاد نبوی میتواند انتخاب خوبی باشد».
به گزارش شرق، این سخن مرعشی در حالی است که کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران، در تیر سال ۹۷ درباره ریاست پارلمان اصلاحات به «باشگاه خبرنگاران جوان» گفته بود: «اگر این طرح به صورت کامل تایید شود و مجموع گروههای اصلاح طلب از آن حمایت کنند، ریاست آن به صورت انتخابی از سوی اعضای این تشکل تعیین خواهد شد و انتخاب عبدالله نوری یا شخص دیگری برای سکان داری ریاست پارلمان اصلاحات از سوی اعضا به صورت دموکراتیک تصمیمگیری می شود. سوابق نوری با محمدرضا عارف متفاوت است و کارکردهای سیاسی آنها در جریان اصلاحات قابل قیاس نیست؛ بنابراین نمیتوان پیش بینی کرد کدام یک از آنها صندلی ریاست پارلمان اصلاحات را از آن خود میکند. عبدالله نوری شخصیتی قابل احترام، توانا در حل مسائل سیاسی، صالح و با سوابق مثبت است که میتواند گزینه مناسبی برای جایگزینی عارف باشد؛ اما دراین باره باید اعضای پارلمان نظر بدهند».
شرق در عین حال از قول جواد امام مدیر عامل بنیاد باران و محمدی دبیر انجمن اسلامی معلمان، عبداله نوری را گزینهای مناسب معرفی کرد.
اما سایت اصلاحطلب، نواندیش در واکنش به گمانهزنیها در این زمینه نوشت: آیا مسئله اصلاحطلبان، انتخاب رئیس جدید شورای سیاستگذاری است!
با توجه به سازوكارهاى شوراى عالى به نظر مىرسد در حال حاضر مساله اصلى نه انتخاب رييس بلكه تعيين تكليف ماهيت و ماموريت اين شوراست.
در تاييد اين مدعا مىتوان به اختلاف نظر ميان دو حزب اتحاد ملت و كارگزاران بر سر اصل ماهيت و ماموريت شورای عالی اشاره كرد. در حالى كه اولى ماموريت شورا را تعيين سياستهاى كلى جريان اصلاحات و تقسيم كار احزاب بر اين مبنا مىداند، گروه دوم قائل به هماهنگ سازى اقدامات مشترك احزاب اصلاحطلب به ويژه در زمان انتخابات است.