مدیرعامل فرابورس ایران خبر داد
ورود ۴۰ هزار میلیارد تومان پول جدید به بورس از ابتدای امسال
مدیرعامل فرابورس ایران گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان پول جدید وارد بازار بورس شده است.
امیر هامونی با حضور در بخش خبر 21 تلویزیون اظهار کرد: از ابتدای امسال سه و نیم میلیون نفر کد بورسی جدید در بورس تهران و فرا بورس گرفتهاند. به جز سهامداران عدالت 15 میلیون نفر کد بورسی فعال دارند.
وی افزود: ارزش معاملات در بورس بیش از 20 هزار میلیارد تومان است و هفته پیش رکورد 31 هزار میلیارد تومان نیز شکسته شد.
مدیرعامل فرابورس ایران ادامه داد: بازدهی بیش از 160 درصد در بورس را تجربه کردهایم و ارزش بازاری و ثروت عموم مردم در بورس به هفت هزار و 700 تریلیون تومان رسیده است.
هامونی تأکید کرد: با مشوقهای مالیاتی برای شرکتهایی که در بازار بورس عرضه میشوند که شفافیتهای مالی را در پی دارد، ورود شرکتهای بخش خصوصی فعال به بورس، تسهیل تبدیل سهام خاص به عام برای ورود شرکتها به بورس و ایجاد تابلوی جدید برای شرکتهای دانشبنیان در این بازار عرضه در بورس تقویت میشود.
نظرات مختلف کارشناسان
درباره آثار رشد بورس
گفتنی است در حالی که این روزها روند قیمتها در بازارهای مختلف همچون ارز، سکه، بورس، مسکن، خودرو و... جهش داشته است، کارشناسان مختلف نظرات متفاوتی درباره ریشه این حبابهای قیمتی دارند.
محمدحسین ادیب، کارشناس اقتصادی معتقد است، هجوم نقدینگی به بورس از زهر افزایش نرخ ارز میکاهد لذا هجوم نقدینگی به بورس، مانع افزایش بیشتر نرخ ارز است اگر هجوم به بورس نبود دلار افزایش بیشتری داشت.
وی میافزاید: 52 درصد سپردههای بانکی به 400 هزار خانواده تعلق دارد و این 400 هزار خانواده با افزایش نرخ ارز 70 درصد دارایی خود را از دست دادهاند و برای حفظ 30 درصد باقی مانده به حرکت درآمدهاند، اینها فاقد مهارتهای لازم برای پول درآوردن در فضای رقابتی ایجاد شده با این نرخ ارزاند و باید یک سوم از دارایی باقی مانده را از دست بدهند تا در اقتصاد توازن ایجاد شود، باید یک سوم پس انداز این 400 هزار نفر بسوزد تا از فشار به طبقه متوسط کاسته شود و بهترین جا برای سوزاندن سپرده مازاد، بورس است.
بر خلاف این دیدگاه، کامران ندری، از کارشناسان اقتصادی معتقد است، رشد ظاهری بورس طی ماههای گذشته سبب شکلگیری انتظارات تورمی شده است که این تورم به سایر بازارها نیز سرایت کرده است.
ندری در گفتوگو با خبرگزاری فارس تاکید کرده است، تاکنون دو نوع نقدینگی توسط بانک مرکزی و بانکها در کشور تولید میشد که بانک مرکزی میتوانست به تغییر نرخ سود بانکها و تغییر نرخ بهره بین بانکی تورم این نقدینگی ایجاد شده را کنترل کند، اما امروز شاهد تولید نقدینگی توسط بورس هستیم که کمترین اثر آن افزایش تورم است.
به اعتقاد این کارشناس، رشد سرسامآور قیمت دلار و طلا ناشی از رشد بیرویه شاخص بورس است که سبب شده است، شبهپول به پول تبدیل شده و اولین تاثیر این ماجرا رشد تورم در کشور است.