سرریز فاضلاب خانگی قائمشهر به رودخانه تلار
حل معضل دیرینه تخلیه فاضلاب خانگی قائمشهر در رودخانه تلار طی یک دهه گذشته با وجود اعتراضات شهروندان و پیگیری رسانهها هنوز به سرانجام نرسیده و همچنان خودروهای لجنکش فاضلاب خانگی را در رودخانه « تلار» خالی
میکنند.
حل این موضوع به عنوان وظیفه شهرداری و شرکت آب و فاضلاب مورد قبول قرار گرفت و قرار بود هرچه زودتر مسئولان شهری دست به دست هم داده و رودخانه تلار را از این معضل زیستمحیطی نجات دهند.
شهرداری تاکید داشت که شرکت آب و فاضلاب شهری میبایست نسبت به جمعآوری فاضلابهای خانگی اقدام کرده و تخلیه سالم و بهداشتی آن را مدیریت کند، در حالی که این شرکت هم خودش را متولی تامین مکان نمیدانست و توپ را به زمین محیطزیست پاس میداد و محیطزیست هم استدلال میکرد که تنها نقش نظارتی دارد.
سرانجام شهرداری و شورای شهر قائمشهر نسبت به تامین زمین برای شرکت آب و فاضلاب شهری قانع شدند و پس از اختلافات اولیهای که در انتخاب زمین رخ داد و موضوع را به بنبست کشانده بود، سرانجام اینگونه ادعا شد که دیگر مشکلی برای زمین وجود ندارد.
اما همچنان خودروهای لجنکش فاضلاب خانگی را به دور از چشم ناظران در رودخانه تلار تخلیه میکنند.
تخلیه فاضلاب خانگی در رودخانه تلار در حالی در قائمشهر ادامه دارد که پس از حل مشکل تامین زمین برای ایجاد تصفیه خانه، هماکنون دستگاههای متولی منتظر پیدا شدن سرمایهگذار بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این زمینه و حل مشکل هستند.
رئیساداره محیط زیست قائمشهر یکی از معضلات اصلی این شهرستان را که به گفته او مردم را به طور جدی مورد آزار و اذیت قرار میدهد، خودروهای فاضلابکش دانست و گفت : به دلیل نبود مکانی مشخص در این شهرستان، اکثر خودروهای فاضلابکش ،فاضلابهایی را که از چاه منازل و شرکتها بارگیری میکنند، در محیطزیست و رودخانه تلار تخلیه مینمایند.
بهرام فغانی ادامه داد: تاکنون افرادی به دادگاه معرفی شدهاند اما این راهحل نهایی نیست و باید فکر اساسی در این زمینه انجام شود.
وی توضیح داد: متولی اصلی خودروهای لجنکش در سطح شهر شرکت آب و فاضلاب و شهرداری است که گاهی حتی این دو ارگان مدعی هستند که متولی خودروهای لجنکش در سطح شهر نیستند.
رئیساداره محیطزیست قائمشهر از مشخص شدن زمین از سوی شهرداری و شورای شهر برای بخش خصوصی خبر داد و گفت که مکان این زمین در سایت زباله قائمشهر است که در اختیار بخش خصوصی قرار میگیرد تا نسبت به راهاندازی تاسیسات اقدام کند.امیدواریم این مکان هر چه زودتر راهاندازی شود تا شاهد معرفی افراد به دادگاه نباشیم.
فغانی با اعلام اینکه محیطزیست در کارگروه پسماند و بهداشت با جدیت پیگیر حل این مشکل است، افزود : اگر امسال معضل لجنکشها حل نشود، از طریق مراجع قضائی پیگیری میکنیم.
عضو شورای شهر قائمشهر هم گفت : طبق دستورالعمل و تصمیمات شهرستانی بنا شد تا شهرداری مکانی را در اختیار سرمایهگذار قرار دهد.
ایمان پویامهر افزود : درست است که اداره آب و فاضلاب مسئول حل این موضوع است، اما به دلیل آنکه این خودروها به یک معضل شهرستانی تبدیل شده است بنابراین شهرداری قائمشهر مکانی را در محل دپو زباله در نظر گرفت تا به محض انتخاب پیمانکار در اختیارش
قرار دهد.