kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۹۷۷۶
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۴

آتش‌سوزی خاییز مهار شد

استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: آتش‌سوزی منطقه حفاظت شده خاییز بعد از پنج روز تلاش مردم، مأموران و مسئولان مهار شد.

حسین کلانتری، در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: با تلاش نیروهای امدادی مردمی، سپاه، ارتش، بسیج، محیط زیست، منابع طبیعی و دیگر دستگاه‌ها و ادارات آتش‌سوزی منطقه حفاظت شده خاییز کهگیلویه که از عصر پنجشنبه هشتم خرداد آغاز شده بود به طور کامل مهار شد.
وی با‌ اشاره به تلاش شبانه‌روزی همه نیروها بخصوی ارتش و سپاه در هلی برن نیروها و آب پاشی منطقه دچار حریق بیان کرد: طی این پنج روز همه امکانات برای اطفای حریق منطقه حفاظت شده بکار گرفته شد.
وی تصریح کرد:  این آتش‌سوزی با مشارکت شبانه‌روزی بیش از ۵۰۰ نفر از نیروهای مردمی و امدادی مهار شد.
کلانتری تصریح کرد: بیش از ۸۰ سورتی پرواز نیز با همکاری بالگردهای هوانیروز در هلی برن نیروها بر فراز منطقه حفاظت شده خاییز نیز انجام شد.
وی اضافه کرد: برای اطمینان کامل از آتش‌سوزی دوباره نیروهای زیادی در منطقه به حالت آماده‌باش نیز هستند.
مدیرکل محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد نیز در این راستا با‌ اشاره به تلاش شبانه‌روزی همه نیروها در امدادرسانی برای اطفای حریق گفت: بحران خاییز پس از پنج روز تلاش بی‌وقفه مهار شد.
سید اسدالله‌هاشمی‌تصریح کرد: هنوز هیچ‌گونه اطلاعاتی از میزان سطح آتش‌سوزی و خسارت بدست نیامد.
وی افزود: میزان خسارت از سوی کارشناسان برآورد خواهد شد.
رئیس سازمان جنگل‌های کشور با بیان اینکه تا دهم خردادماه در اثر وقوع ۱۹۱ فقره آتش‌سوزی در استان‌های جنوبی و زاگرس‌نشین، حدود یک هزار و ۵۰۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی از بین رفت، گفت: استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان وضعیت بحرانی داشتند.
مسعود منصور اظهار داشت: به جز شش مورد، سایر آتش‌سوزی‌ها در همان ساعت‌های اولیه وقوع حادثه مهار شد.
وی افزود: در این آتش‌سوزی‌ها به حدود یک هزار و 500 هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی خسارت وارد شد و بیشترین میزان آتش‌سوزی‌ها در استان‌های بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، هرمزگان و فارس رخ داد.
رئیس سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه در این آتش‌سوزی‌ها دو استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد وضعیت بحرانی داشتند، عنوان کرد: طبق پیش‌بینی‌ها حدود 70  درصد از حریق‌ها در منطقه زاگرس رخ‌ می‌دهد و امیدواریم با توجه به حساسیت این منطقه، با تلاش مجلس بتوانیم از آتش‌سوزی‌ها جلوگیری‌ کنیم.
منصور از ایجاد 16 پایگاه اطفا حریق در عرصه‌های طبیعی با هماهنگی وزارت دفاع خبر داد و ابراز کرد: علت حدود 95 درصد آتش‌سوزی‌ها عامل انسانی بوده که 70 تا 80 درصد آنها مانند آتش زدن مزارع بعد از برداشت محصول به‌صورت سهوی و 10  تا 15 درصد عمدی است.
وی از اجرای طرح ساماندهی و ارتقاء منابع طبیعی خبر داد و گفت: در این طرح نیروهای موردنیاز تامین و مقرر شده ‌که به ازای هر 6 هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس یک قرق‌بان وجود داشته باشد.
رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین از اختصاص پهپاد پایش منطقه‌ای به همه استان‌ها تا پایان امسال خبر داد و اضافه کرد: سامانه تلفنی 139 نیز در پنج استان کشور راه‌اندازی شده و تا پایان هفته همه 31 استان کشور به این سامانه متصل می‌شوند.
منصور با بیان اینکه تجهیزات و امکانات لازم برای مهار آتش‌سوزی‌ها در اختیار دو استان کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان قرار می‌گیرد، گفت: تا پایان این هفته البته، کفش و آتش‌کوب خریداری و در اختیار این استان‌ها قرار می‌گیرد.
وی تأکید کرد: استان‌ها باید نقاط بحرانی حریق را شناسایی کرده و برای حفاظت از آنها دیده‌بان در نظر بگیرند که پیشنهاد شده این نقاط دیده‌بانی با عقد قرارداد به بسیج واگذار شود.
رئیس سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه برای افرادی که در مهار آتش‌سوزی دچار حادثه شوند بیمه بی‌نام در نظر گرفته می‌شود، ادامه داد: طرح جامع پیشگیری از اطفا حریق به وزیر کشور ابلاغ شده و همچنین لایحه حمایت از جنگل‌بانان نهایی و ابلاغ می‌شود.