ويروس وياچاس ميلياردها ريال به واحدهاي پرورش ماهي همدان خسارت زد
ماهيهاي قزلآلا در مزارع پرورش ماهي همدان بر اثر شيوع ويروس وارداتي وياچاس جان ميدهند.
به گزارش ايرنا، اين ويروس به همراه محمولههاي قاچاق بچه ماهي و ورود غيرقانوني تخم چشمزده ماهي از کشور فرانسه وارد شده و به جان قزلآلاهاي همدان افتاده است.
کارشناس پرورش ماهي شيلات استان همدان گفت: اين محموله بدون برچسب بهداشتي وارد شده و بدون انجام آزمايش ويروسي در دسترس مزرعهداران پرورش ماهي استان قرار گرفته است.
«احمد روحاني» تصريح کرد: تلفات اين بيماري به دليل ويروسي بودن برخلاف بيماريهاي باکتريايي در مزارع پرورش ماهي استان بسيار سنگين است به شکلي که تاکنون چندين ميليارد ريال زيان مالي به اين بخش وارد شده است.
وي يادآور شد: از مهمترين علايم اين بيماري در ماهيان قزلآلا بيرونزدگي چشم ماهي و خونريزي چشم و نهايت مرگ ماهيان است.
وي اظهار داشت: مبارزه و ريشهکني اين بيماري از سطح استان کار سختي است به دليل اينکه بايد اين ويروس را از بستر رودخانههاي استان از بين برد و مزارع را خشک کرد و پس از ضدعفوني رودخانهها دوباره با بچه ماهي سالم فعاليت را آغاز کرد.
معاون شيلات استان همدان نيز گفت: اين بيماري ويروسي درمان نداشته و تنها از طريق ايجاد قرنطينه ورود تخم چشم زده ماهي قابل پيشگيري است.
«احمد بختياري» با بيان اينکه اين بيماري در فصول سرد سال شدت بيشتري پيدا ميکند، افزود: با توجه به نزديک شدن فصل پاييز اين بيماري واحدهاي پرورش ماهي را بيش از پيش تهديد ميکند.
وي اظهار کرد: اين بيماري مختص ماهيهاي قزلآلاي سردآبي است و فاقد هرگونه تهديد براي انسان است.
وي با بيان اينکه بيماري «وياچاس» از اواخر اسفند ماه سال گذشته وارد استان همدان شده است، گفت: ميزان شيوع اين بيماري بيشتر در شهرستان نهاوند بوده و ميلياردها ريال خسارت به واحدهاي پرورش ماهي وارد کرده است.
مديرکل دامپزشکي همدان نيز تعداد کانونهاي آلوده اين استان را 11 کانون عنوان کرد و گفت: متاسفانه اين بيماري مناطق زيادي را در غرب از جمله همدان و جنوب غربي و شمال غربي را درگير کرده است.
«محمود رضا رسولي» از حذف يکي از کانونهاي آلوده استان همدان خبر داد و افزود: عمليات ضدعفوني، سمپاشي استخرها و همچنين خشک کردن مزارع پرورش ماهي در اين استان در حال انجام است.