کوتاه اقتصادی
* بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از بررسی نرخ سود بخش کشاورزی توسط دولت خبر داد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در گذشته نرخ سود عقود مبادلهای 14 الی 15 درصد بوده که به دلیل عدم تناسب این نرخ با واقعیتهای اقتصادی مورد استفاده قرار نمیگرفت بنابراین موضوع در شورای پول و اعتبار مطرح و معادل 22 درصد تعیین شده است. با توجه به اینکه قبل از این، بانک کشاورزی از نرخ 14 الی 15 درصد برای تامین قسمتی از نیازهای بخش کشاورزی استفاده میکرده است، بر این اساس این موضوع مورد ایراد وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفت و وی متقاضی استفاده از نرخ پایینتر برای بخش کشاورزی بود.
* بررسی روند معاملات محصولات پلیمری طی هفته گذشته در بورس کالا بیانگر عرضه همهجانبه مجتمعهای پتروشیمی است به طوریکه این شرکتها با عرضه نزدیک به 110 هزار تن مواد پلیمری در بورس، برای دومین هفته متوالی مصوبه وزارت صنعت، معدن و تجارت را به طور کامل اجرا کردند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، دو هفته از ابلاغیه وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر عرضه کامل محصولات پتروشیمی کشور در بورس کالای ایران بر اساس نرخ ارز آزاد میگذرد و شاید کمتر کسی فکر میکرد که اوضاع نامطلوب و عرضههای قطرهچکانی در تالار پتروشیمی ظرف دو هفته به کلی تغییر کرده و اکنون عمده محصولات پتروشیمی راهی بورس و در اختیار واحدهای تولیدی قرار بگیرد. بر اساس آمارهای هفته اخیر 109 هزار و 846 هزار تن انواع مواد پلیمری در بورس کالا عرضه شد که با وجود تقاضای 86هزار و 598 تنی خریداران، 41 هزار و 3 تن محصول مورد معامله قرار گرفت. یکی از اتفاق های معنادار این روزهای تالار پتروشیمی به افت قابل توجه تقاضا برمیگردد.
* معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه تاکنون 60 درصد از یارانه تسهیلات مسکن روستایی به بانکها پرداخت شده گفت: 40 درصد باقیمانده را هم دولت به مرور میپردازد. عزیزالله مهدیان در خصوص بدهی دولت به بانکها بابت تسهیلات مسکن روستایی در سالهای گذشته، اظهار داشت: در مجموع حدود 60 درصد یارانه تسهیلات به بانکها پرداخت شده و 40 درصد از یارانه تسهیلات مسکن روستایی باقیمانده که دولت این بدهی را به بانکها میپردازد. وی افزود: تسهیلات یارانهدار با سود 5 درصد بابت وام مسکن روستایی پرداخت میشد که مابهالتفاوت این سود را دولت تامین میکند و هر ساله دولت سهم خود را پرداخت کرده است.
* امسال عملیات اکتشاف مواد معدنی توسط ایمیدرو سطح بیش از 75هزار کیلومتر مربع از نوار شرقی کشور را در بر میگیرد. بر اساس برنامه طراحی شده ایمیدرو تا پایان سال جاری عملیات اکتشاف مواد معدنی در 6 پهنه از نوار شرقی کشور را انجام میدهد که مساحت آن به 75 هزار و 466 کیلومتر مربع میرسد. در این عملیات، هدف کشف عناصر مختلف معدنی از جمله سنگآهن، طلا، مس، عناصر نادر خاکی و... است. بر همین اساس از ماههای گذشته عملیات اکتشافی در پهنه سنگان به وسعت 111500 کیلومتر مربع با اعتباری بالغ بر 132 میلیارد ریال، با همکاری سازمان زمینشناسی آغاز شده و ادامه دارد.
* آخرین وضعیت پیشرفت 11 منطقه ویژه اقتصادی تحت مسئولیت سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با حضورمعاون وزیر صنعت، معدن و تجارت مورد بررسی قرار گرفت. سیدمحمد علی سید ابریشمی در نشست مشترک با مدیران عامل ایجاد مناطق ویژه اقتصادی تحت مسئولیت سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اظهار داشت: پتانسیلهای موجود در مناطق ویژه اقتصادی نقش تعیینکنندهای در ترغیب سرمایهگذاران به حضور در این مناطق و رونق تولید دارد از این رو ما باید در کوتاهترین زمان ممکن بسترهای لازم برای حضور سرمایهگذاران در این مناطق صنعتی را فراهم کنیم..مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تامین و تکمیل زیرساختهای عمرانی در این مناطق صنعتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: هرچه سریعتر باید اقدامات لازم در جهت اخذ استعلامهای مربوط به مطالعات زیست محیطی و طراحی این مناطق اقتصادی انجام شود.