شکوائیه50 هزار فرهنگی بازنشسته خطاب به رئیسجمهور
جمع زیادی از معلمان بازنشسته سال 98 که به محروم ماندن از مزایای نظام رتبه بندی و افزایش ۵۰ درصدی حقوق معترض هستند با انتشار نامهای خطاب به رئیسجمهور خواستار رسیدگی فوری به مشکل خود شدهاند.
به گزارش کیهان در بخشی از این نامه که از سوی 50 هزار بازنشسته فرهنگی سال 98 خطاب به آقای روحانی منتشر شده و یک نسخه از آن در اختیار کیهان قرار گرفته آمده است: « قاطبه فرهنگیان بازنشسته سال ۹۸ ، همگام با سایر بازنشستگان کشوری مراتب اعتراض و نارضایتی خود را از نقض پیدرپی قوانین جاریه و مصوبات مجلس شورای اسلامی تحت عنوان قانون مدیریت خدمات کشوری توسط ریاست محترم سازمان برنامه و بودجه کشور که سالهاست به بهانه عدم وجود بودجه اعتباری - حقوق و معیشت بیش از یک و نیم میلیون نفر جمعیت بازنشسته مظلوم ورنج کشیده کشور را تحت تأثیر قرار داده است اعلام میکنیم.
ما بازنشستگان فرهنگی سال ۹۸ شکوائیه خود را به شرح زیر تقدیم نموده تا شاهد احقاق حق قانونی پایمال شده خود باشیم:
۱) عدم پرداخت پاداش آخر خدمت پس از گذشت چندین ماه.
۲) افزایش ۵۰ درصدی فصل دهم شاغلین با ابلاغیه ۳۰ بهمن ۹۸ آقای دکتر نوبخت و عدم اجرای این افزایش برای بازنشستگان که در تضاد آشکار با ماده ۶۴ قانون خدمات کشوری میباشد که در ماده ۶۴ دقیقا قانون گذار به صراحتاشعار داشته است.
۳) ماده ۶۴ نظام پرداخت کارمندان دستگاههای اجرایی بر اساس ارزشیابی عوامل شغل و شاغل و سایر ویژگیهای مذکور در مواردی خواهد بود که امتیاز از نتایج ارزشیابی عوامل مذکور در این فصل ضرب در ضریب ریالی، مبنای تعیین حقوق و مزایای کارمندان قرار میگیرد و برای بازنشستگان و موظفین و مستمری بگیران نیز به همین میزان تعیین میگردد.
به عبارت قانون گذار؛ هرنوع افزایش امتیازی برای شاغلین در اجرای ماده ۶۴ (فصل دهم) و تبصره ۴ ماده ۱۰۹حق تاهل و اولاد، مشابه شاغلین میبایست برای بازنشستگان را در پی داشته باشد.)
باتوجه به عدم اجرای این افزایش طبق ماده ۶۴ و تبصره ۴ ماده ۱۰۹ از سوی رئیسسازمان برنامه و بودجه و براساس اصول 3 بند ۹ و اصل ۱۲۶ قانون اساسی، کانونهای بازنشستگان شکایت خود را بر عدم اجرای موارد مذکور تقدیم ریاست محترم جمهوری نموده است که ریاست محترم جمهوری طی نامهای به شماره ۱۶۰۸۸۹ مورخ 19/12/۹۸ به ریاست سازمان برنامه و بودجه ارسال و این سازمان با قانون شکنی و تضییع حقوق بازنشستگان على الخصوص فرهنگیان و به ویژه فرهنگیان بازنشسته ۹۸ تواماً با عدم پرداخت پاداش آخر خدمت، سختی عید سال ۹۹ در اوج مبارزه با ویروس منحوس کرونا را دوچندان سختتر کرد.
۴) عدم اجرای کامل قانون مدیریت خدمات کشوری و عدم اجرای تبصره ذیل ماده ۶۴ کهاشعار میدارد: ضریب ریالی مذکور در این ماده با توجه به شاخص هزینههای زندگی در لایحه بودجه سالانه پیشبینی و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
۵) باتوجه به بند ۹ اصل سوم قانون اساسی رفع تبعیض و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینههای مادی و معنوی.
۶) افزایش حقوق با میزان تورم سالانه : حدودا از سال ۸۸ اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری تاکنون اجرا و عملی نشده که در این اثنا و فاصله زمانی نرخ تورم بیش از ۸۰ درصد سنوات گذشته که طبق قانون میبایست به بازنشسته پرداخت شود.
۷) اجرای طرح رتبه بندی بر اساس بندهای (پایه ارشد، خبره و عالی) که تابع سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش میباشد و تسری از افزایش حقوق و افزایش سنواتی میباشد همچون شاغلين به ویژه برای بازنشستگان فرهنگی سال ۹۸ که بودجه آن قبلا در نظر گرفته و دستور اجرا داده شده بود و آموزش و پرورش عملی ننمود. علاوهبر اینکه بودجه رتبه بندی برای کل سال ۹۸ در وزارت آموزش و پرورش منظور گردیده است و کلیه کارکنان را مشمول رتبهبندی مینمود چرا برای بازنشستگان نیمسال اول محاسبه و اجرا نگردیده است و بازنشستگان نیمه دوم سال ۹۸(نه از اول بلکه از دوم مهر) از دستورالعملی که قانون گذار و وزارت کار و امور اجتماعی و وزارت آموزش و پرورش مجوز آن را صادر کردهاند مشمول موکد میشوند؟
لذا محروم کردن بازنشستگان فرهنگی نیمسال اول ۹۸ توسط سازمان برنامه و بودجه و شخص آقای دکتر نوبخت تضاد آشکار با دستورالعمل وزارتین کار و امور اجتماعی و آموزش و پرورش در حق فرهنگیان بازنشسته نیمسال اول ۹۸ میباشد، که در همین راستا نظر حضرتعالی رابه دستورالعمل وزارت آموزش و پرورش به مدیران معطوف میدارد.
در دستورالعمل شماره۲۴۰۵ /۲۵۶۰ مورخه ۲/۸/ ۹۹ آمده است : «شایسته است نسبت به ارسال اصلاحیه فرم ۵۸۰ مشمولین که بعد از تاریخ ۱/۷/۹۸ بازنشست شدهاند جهت احاله به صندوق بازنشستگی به منظور اصلاح حکم بازنشستگی ایشان اقدام فرمایید.» (چرا برای بازنشستگان فرهنگی نیمه اول سال ۹۸ اجرا نشود)؟؟
و نیز در همین راستا در دستورالعمل تاریخ۶/۲/۹۹وزارت کار و امور اجتماعی مبنی بر تایید رتبه بندی فرهنگیان آمده است:
« نظام رتبه بندی معلمان در سامانه سیستم احكام بازنشستگان صندوق بازنشستگی تعریف گردیده است.لذا در صورت کسور متعلقه شامل مقرری ماه اول 22/5 درصد سهم مستخدم و کارفرما صدور و تائیدیه احکام برقراری حقوق بازنشستگی واصلاحیهاشخاص مشمول افزایش مذکور قرار گرفتهاند با رعایت سایر مقررات بلامانع است.»
حال سؤال اینجاست، چرا این دستورالعمل مالی که باید از ابتدای سال مالی وزارت اجرا و عملی گردد در نیمسال دوم اجرا شد و بازنشستگان نیمسال دوم ۹۸ رتبهبندی بگیرند ولی بازنشستگان نیمسال اول ۹۸ و حتی با اختلاف یک روز (اول و دوم مهر) رتبه را نگیرند و محروم باشند؟
8) در موارد بیمه و پرداخت هزینههای پزشکی مترتب و کمرشکن که شامل حال ویزیت و دارو و درمان میباشد و نیاز مبرم به درمان و بیماریهای لاعلاج سرپایی میباشند که در دوران بازنشستگی و کهولت سن مراقبتهای ویژه و خاص دوران خودش را دارد بازنگری و همچون سایر ادارات و موسسات برای فرهنگیان فراهم گردد.
لذا از مقام محترم ریاستجمهوری اسلامی تقاضا داریم شکایت مذکور را در اسرع وقت رسیدگی و نیز احقاق حق این قشر زحمت کش را فراهم فرمایید.»
کوتاهی آموزش و پرورش
در پیگیری طرح رتبهبندی و افزایش حقوق بازنشستگان
در همین زمینه سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت، از هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی خواستار اعلام وصول طرح سه فوریتی همسانسازی حقوق بازنشستگان در نشست علنی هفته جاری شد و گفت: تعیین تکلیف طرح سه فوریتی همسانسازی حقوق بازنشستگان گامی مناسب برای بهبود وضعیت فرهنگیان است و مجلس دهم میتواند با تصویب آن برای خود افتخار کسب کند.
سیدحمایت میرزاده با تاکید بر اینکه مجلس دهم باید برای تعیین تکلیف طرح سه فوریتی حقوق بازنشستگان سریعتر تصمیمگیری کند، ادامه داد: اعمال رتبهبندی معلمان هم باید مورد توجه جدی قرار گیرد؛ از رئیسسازمان برنامه و بودجه برای پیگیریها تشکر میکنیم هر چند وزارت آموزش و پرورش و سازمان بازنشستگی کشور متولی پیگیری اعمال رتبهبندی معلمان و افزایش حقوق بازنشستگان هستند اما متاسفانه در پیگیریها کوتاهی کردند و در این رابطه از آنها گلایهمند هستیم.
میرزاده تصریح کرد: وضعیت امروز فرهنگیان نامطلوب است که باید برای بهبود وضعیت فردای آنها چارهاندیشی شود؛ متاسفانه بررسیها نشان میدهد میزان افزایش حقوق کارمند بیشتر و معلم کمتر و هر چه مدرک و سابقه معلم بالاتر است میزان افزایش حقوق کاهش یافته و میزان افزایش حقوق با نزدیک شدن به بازنشستگی صفر میشود و این تبعیض آشکار و خلاف اصل سوم قانون اساسی
است.