kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۶۰۸
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۸

اخبار ویژه


وال‌استریت ژورنال: رهبر ایران خط قرمز مذاکرات را ترسیم کرد
«اظهارات اخیر رهبر عالی ایران به معنای ترسیم خط قرمز در مذاکرات هسته‌ای بود.»
روزنامه وال‌استریت ژورنال با انتشار این تحلیل نوشت: رهبر عالی ایران آیت‌الله «علی خامنه‌ای» هفته گذشته در سخنانی در جمع فن‌سالاران بلندپایه و مقامات نظامی کشور اعلام کرد ایران مشخصاً لازم است ظرفیت غنی‌سازی خود را وسعت بخشد.
اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای همزمان با جریان داشتن گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران در وین ایراد شد.
وال‌استریت ژورنال می‌افزاید: در خصوص این گفت‌وگوها یک مقام آمریکایی اعلام کرد طرف‌های گفت‌وگو با ایران همه تمرکزشان بر روی نکاتی است که دیپلمات‌های ایران پشت میز مذاکره مطرح می‌کنند اما اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای که کلام آخر را در سیاست هسته‌ای ایران بر زبان جاری می‌سازد، فضای چندانی برای مانور دادن باقی نمی‌گذارد. رهبر ایران همواره در صحبت از موضوع هسته‌ای، تعابیری وسیع به کار می‌برد و همواره هم دست حمایتش بر سر تیم مذاکره‌کننده ایران بوده است ولو آن که نسبت به موفقیت آن چندان خوش‌بین نیست.
روزنامه آمریکایی افزود: صحبت‌های روز دوشنبه رهبر عالی ایران به نحوی بی‌سابقه متضمن مشخص‌ترین اشارات وی در موضوع هسته‌ای بود. او در فرازی از صحبت‌هایش اعلام کرد «شش قدرت از ایران می‌خواهند ایران قبول کند تعداد سانتریفوژهایش را به 10 هزار عدد کاهش دهد». آیت‌الله خامنه‌ای در این مراسم گفت «هدف آنها این است که جمهوری اسلامی را در باب ظرفیت غنی‌سازی به 10 هزار سو (swu) راضی کنند، منتهی از 500 سو و سپس 1000 سو شروع کردند. 10 هزار سو شامل حدود 10 هزار سانتریفیوژ قدیمی می‌شود که ما از قبل داشتیم». «سو» swu معادل ظرفیت غنی‌سازی یک سانتریفیوژ در یک سال است.
«کریم سجادپور» عضو پیوسته «برنامه خاورمیانه» در «موسسه کارنگی» گفت: «رقم 190 هزار swu، 10 برابر بزرگتر از رقم موردنظر آمریکا برای ظرفیت هسته‌ای ایران برای یک دهه آینده است».
یادآور می‌شود رقم 190 هزار سو، رقمی است که صاحبنظران و اهل فن داخلی درباره حجم نیاز کشورمان به غنی‌سازی عنوان کرده‌اند.
رهبر معظم انقلاب همچنین با تغییر کاربری تاسیسات غنی‌سازی فردو به مرکز تحقیقاتی! مخالفت کردند.


هدف کری از مذاکره تست اراده ایران است
یک دیپلمات آمریکایی فاش کرد هدف جان‌کری از مذاکره با محمدجواد ظریف ارزیابی اراده ایران است.
گزارشگر شبکه بی‌بی‌سی با انتشار این خبر نوشت؛ کری در دومین دیدار با ظریف بر ارزیابی اراده ایران می‌پردازد. دیپلمات‌های آمریکایی به خبرنگاران گفته‌اند کری در این دیدار همتای ایرانی‌اش را برای «گرفتن تصمیم‌های سخت» تحت فشار قرار می‌دهد.
وزرای خارجه آلمان، فرانسه و بریتانیا بعد از دیدار با وزیر امور خارجه ایران و تاکید بر جدی بودن اختلاف‌ها وین را ترک کردند، اما وزیر خارجه آمریکا برای ادامه مذاکرات دو جانبه با ایران همچنان در هتل محل‌ مذاکرات است.
در همین حال روزنامه لس‌آنجلس تایمز در تحلیلی بلوف‌آمیز مدعی شد آمریکا بدون امتیازدهی قابل توجه ایران، مذاکرات را تمدید نمی‌کند! لس آنجلس تایمز نوشت:‌«آمریکا تاکید کرده بدون دریافت امتیازات قابل توجه هسته‌ای از ایران طی روزهای آتی، زمان مذاکرات را بعد از پایان ضرب‌الاجل 29 تیر ماه (20 ژوئيه) تمدید نخواهد کرد.
این روزنامه آمریکایی افزود: مقام‌های واشنگتن روز شنبه هشدار دادند اگر ایران طی چند روز آینده امتیازات قابل توجهی واگذار نکند، آنها نیز درصدد تمدید مدت مذاکرات برنخواهند آمد. آمریکا و متحدانش در پی پیشبرد مذاکرات هسته‌ای با ایران قبل از 20 ژوئیه هستند و گرفتن امتیازات قابل ملاحظه است و در عین حال مقام‌های عالی واشنگتن تصریح کرده‌اند که طرفین هنوز بر سر ظرفیت غنی‌سازی مجاز برای ایران اختلافات جدی دارند.
به نوشته لس آنجلس تایمز، یک مقام ارشد تیم اوباما تاکید کرده است: گرچه طرفین طی این 5 ماه و مذاکراتی که تقریباً هر روز در جریان بوده به پیشرفت‌هایی دست یافته‌اند اما ایران هنوز در برخی مسائل کلیدی از موضع خود که به عقیده ما غیرقابل اجرا و نامناسب است، کوتاه نیامده است.
نویسنده این مقاله درباره بیانات هفته گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی راجع به مذاکرات هسته‌ای و موضع ایران نوشت:‌ آیت‌الله خامنه‌ای معمولاً سعی می‌کند خود را از موضوعات خاص هسته‌ای دور نگه دارد اما وی در گفته‌های هفته قبل خود با استفاده از ادبیاتی تخصصی و فنی اعلام کرد ایران خواهان افزایش ظرفیت غنی‌سازی خود به مقیاس صنعتی است.
لس‌آنجلس تایمز افزود: تحلیلگران معتقدند سخنان آیت‌الله خامنه‌ای پیامی به مذاکره‌کنندگان غربی است که ایران در برابر قدرت‌ها تسلیم نمی‌شود.
این روزنامه یادآور شد تیم اوباما می‌خواهد حجم کنونی برنامه هسته‌ای ایران با 10 هزار سانتریفیوژ، به شدت کاهش یابد و تنها «میزان بسیار ناچیزی» از آن برجا بماند چرا که معتقد است ایران می‌تواند مانند بسیاری از کشورها اورانیوم غنی شده را از منابع خارجی بخرد.
این روزنامه افزود: با این وجود به نظر می‌رسد سخنان هفته گذشته آیت‌الله خامنه‌ای بیش از هر زمان دیگری حکایت از این دارد که وی توافقی را خواهد پذیرفت که با معیارهای ایران تطابق داشته باشد.


چه کسانی به هاشمی اطلاعات غلط می‌دهند؟
هاشمی رفسنجانی در اظهاراتی قابل تأمل  گفت اگر دل مردم عراق با حکومت بود، داعش متوقف شده بود.
وی در دیدار گروهی از روحانیون با اشاره به سرنوشت بهار عربی در منطقه گفت: بهار عربی در اصطلاح خودشان یا بیداری اسلامی - آن‌گونه که ما نام گذاشتیم - نیز به همین بلیه مبتلا شد. در مصر کار به دست اخوان‌المسلمین افتاد و با این که این گروه افراطی نبود اما با سلفی‌ها متحد شدند و همین موجب شد که مردم از انقلاب خود پشیمان شوند و حالا همان‌ها به قفس افتادند.
وی درباره گروه داعش در عراق نیز یادآور شد: افراطی‌گری اینها واقعا عجیب و غریب است و تنها تهدید شیعیان نیستند و همین حالا زندگی را برای سنی‌ها هم جهنم کرده‌اند و مثلا می‌گویند اگر در نمازجمعه شرکت نکنید 50 ضربه شلاق می‌زنیم یا فروش لباس زنانه ممنوع است. اما اگر دل مردم عراق با حکومت بود اینها نمی‌توانستند این موفقیت‌ها را کسب کنند و شهری مثل موصل را با آن جمعیت و قدمت زیاد به تصرف خود درآورند یا تکریت را در اختیار بگیرند.
هاشمی همچنین در دیدار دیگری اظهار داشت: یک عده جاهل چنان عرصه را بر مردم تنگ کردند که راضی به برگشت نظامی‌ها شدند و بهار عربی را به خزان تبدیل کردند و بیداری اسلامی را به هرج و مرج کشاندند.
هاشمی این را هم گفت که مردم می‌دانند چرا به نمازجمعه نمی‌آیم. او می‌گوید: مردم خوب می‌دانند که با اندیشه و افکار اعتدالی وارد مبارزه شدم، شاگردی امام راحل کردم، مسئولیت‌ها پذیرفتم و تا آخرین نفس نیز در خدمت ایران عزیز و نظام اسلامی خواهم بود و دأب من این است که نگذارم تندروها مردم را، به خصوص در مراسم سیاسی و عبادی به زحمت بیندازند و باعث تشدید اختلافات شوند.
نکته قابل تأمل در این اظهارات این است که اولا انتخابات اخیر عراق و رأی قاطع به اسلامگرایان ضدآمریکا، به روشنی نشان داده که دل ملت عراق با چه کسی است. ثانیا اشغال موصل و تکریت که نقشه‌ای آمریکایی - سعودی و با پشتوانه آنها بود، با همکاری عناصر نفوذی بعث در استانداری و ارتش صورت گرفت. در مقابل نیز این خود مردم بودند که برای سرکوب داعش بسیج شدند و حرکت آمریکایی-عبری داعش متوقف شد. آیا شیوه ارعاب‌افکنی تروریست‌ها را می‌توان به نفوذ آنها یا عدم مقبولیت دولت  نسبت داد؟
ثالثا آقای هاشمی سال گذشته نیز در بحبوحه حمله تبلیغاتی آمریکا علیه دولت سوریه و در حالی که تروریست‌ها از تسلیحات شیمیایی استفاده کرده بودند، دولت سوریه را همسو با تبلیغات غرب متهم کرد که شگفتی ناظران رسانه‌ای را برانگیخت و این سوال را  ایجاد کرد که چه کسانی و با چه انگیزه‌ای به آقای هاشمی تحلیل  و اطلاعات غلط می‌دهند؟
رابعا ربوده شدن انقلاب ملت مسلمان مصر قبل از هرچیز، محصول خوش‌خیالی و اعتماد نا به جا به شیاطینی چون آمریکا و آل‌سعود بود که نهایتا از پشت به کسانی چون محمد مرسی و اخوان‌المسلمین خنجر زدند. متأسفانه در کشور خودمان نیز از این قبیل افراد خوش‌خیال نسبت به آمریکا و آل‌سعود داریم. در عین حال آمریکا و آل‌سعود با برپایی آشوب خیابانی و جنگ نیابتی دولت منتخب مصر را ساقط کردند؛ مشابه همان کاری که سال‌های 78 و 88 در ایران قصد انجامش را داشتند اما با بصیرت مردم و هدایت رهبر معظم انقلاب ناکام ماندند؛ هر چند برخی از نخبگان پایشان لغزید و پازل و نقشه دشمن را کامل کردند.
و بالاخره درباره نمازجمعه شایان یادآوری است که آخرین نمازجمعه آقای هاشمی در 26 تیر 88 کمک به القای تردید و تقلب و التهاب در جامعه بود و طبیعتا نمی‌شد از تریبون نمازجمعه به آشوب و فتنه تداوم بخشید. زاویه گرفتن از مصلحت عمومی و امنیت ملی موجب این شد که محافل ضدانقلاب از آخرین نمازجمعه آقای هاشمی استقبال کنند و حتی با کفش و به شکل مختلط ادای نمازگزاران را درآورند. عدم مرزبندی با آشوب‌گران و جانبداری از آنها که شائبه ایستادن در مقابل رأی 24/5 میلیونی مردم به نامزد پیروز را با خود داشت، در حالی است که آقای هاشمی 4-5 سال بعد به تأسی از رهبرمعظم انقلاب، رأی مردم را حق‌الناس توصیف کرد!
به نظر می‌رسد با بازداشت عبدالحسین هراتی فتنه‌گر بازداشتی و پناهنده شده که با وجود اهانت به امام به کشور برگشته و ضمن همکاری با دفتر هاشمی، به عنوان مدیرکل اسناد دانشگاه آزاد منصوب شده بود، بشود سرنخ برخی اطلاعات و موضع‌گیری‌های نا به جا را به دست آورد.


اصلاح‌طلبان شورای شهر وکیل مدافع مجسمه‌ساز بدنام دفتر فرح پهلوی
شورای شهر تهران، در اقدامی سوال‌برانگیز، احیای موزه پرویز تناولی را در دستور کار خود قرار داد.
در حالی که سازمان فرهنگی -  هنری شهرداری تهران در ماه‌های اخیر در مقابل این اقدام ضداخلاقی شورای شهر ایستادگی کرده است، روزنامه همشهری در اقدامی سوال‌برانگیز، در ویژه‌نامه هفتگی خود به تجلیل از این مجسمه‌ساز پوچ‌گرا و ضد اخلاق دربار پهلوی پرداخت.
علاوه بر این، همزمان با ممانعت سازمان فرهنگی -  هنری شهرداری از اجرای خواسته‌های نابجای این مجسمه‌ساز، روزنامه‌های زنجیره‌ای مدعی اصلاحات، گفت‌وگوهای تفصیلی و جهت‌داری را با پرویز تناولی ترتیب دادند (برای نمونه،‌ گفت‌وگوی روزنامه شرق به تاریخ 93/3/26). پس از این اقدامات، اصلاح‌طلبان شورای شهر تهران نیز وارد ماجرا شدند و جلسه ویژه‌ای با حضور احمد مسجدجامعی رئیس شورا،‌ عبدالحسین مختاباد رئیس کمیته هنر شورا، پرویز تناولی و وکیل مدافع این مجسمه‌ساز با موضوع احیای موزه تناولی برگزار شد. برگزاری جلسه نمایندگان اصلاح‌طلب شورای شهر تهران با تناولی و تاکید بر احیای موزه وی در حالی است که در جای جای کارنامه این مجسمه‌ساز پوچ‌گرا، اقدامات ضد فرهنگی و ضد دینی به چشم می‌خورد.
پرویز تناولی با حمایت تبلیغاتی و بودجه اعطایی دفتر فرح پهلوی در رژیم پهلوی برکشیده شد. وی مجسمه‌هایی با محوریت اندام تناسلی برای محوطه کاخ نیاوران طراحی کرد. آثار ضداخلاقی و ضد دینی وی در آن دوران تا حدی وقاحت داشت که حتی مسعود بهنود در سال‌های پیش از انقلاب طی مقاله‌ای در مجله فردوسی (به مثابه نشریه‌ای که خود مروج ابتذال فرهنگی و غربزدگی بود) به آن اعتراض کرد و نوشت: «خوب شد مردم به نمایشگاه این مجسمه‌ساز نیامدند و ندیدند که چه آثار ضد‌اخلاقی به نمایش درآمده است.» تناولی در دوران طاغوت مشاور فرح پهلوی بود و در سال 56 به عضویت شورای مرکزی جشن‌های ایران و آمریکا درآمد. وی از همکاران جشن‌های مبتذل و شرم‌آور هنر شیراز نیز بوده است.


اصلاح‌طلبان برای انتخابات مهره‌‌های سوخته را به صف می‌کنند؟!
جلسات انتخاباتی اصلاح‌طلبان فعال شده و مسئولیت برگزاری این جلسات برعهده موسوی لاری گذاشته شده است.
به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی دانا، با روی کار آمدن دولت یازدهم، اصلاح‌طلبان که خود را در روی کار آمدن روحانی موثر می‌دانستند، فعالیت‌های خود را دوباره شروع کرده و جلسات خود را به طور گسترده و قوی برگزار کردند.
در همین رابطه شنیده شده که اخیرا جلسات اصلاح‌طلبان فعال شده و مسئولیت برگزاری این جلسات بر عهده موسوی لاری گذاشته شده است. گفته می‌شود موسوی لاری مسئولیت هماهنگی این جلسات را بر عهده گرفته است و در این جلسات نماینده‌ای از حزب کارگزاران هم حضور دارد.
بر اساس مصوبات این جلسات، یک لیست 700 نفره برای انتخابات مجلس آماده شده و قرار است این لیست با توجه به مسائلی همچون گذر افراد از فیلتر شورای نگهبان و سوابق این اشخاص پالایش شود.
پیش از این برخی از اصلاح‌طلبان با حضور در فتنه 88 تبدیل به مهره سوخته شده‌اند.