گاردین:
مدیریت فاجعه بار بحران کرونا در آمریکا صدای بسیاری از رسانههای بینالمللی را درآورده است، دیروز گاردین در گزارشی انتقادی نوشت، ترامپ وجهه آمریکا را به پستترین نقطه خود رسانده است.
دیروز آمار جهانی مبتلایان به کرونا به بیش از یک میلیون و 934 هزار و 557 نفر رسید و تعداد فوتیها نیز از مرز 120 هزار و 438 نفر گذشت. بر اساس آمارهای جهانی، آمریکا با ۲۳ هزار و 644 قربانی و بیش از ۵۸۰ هزار مبتلا، وخیمترین وضعیت را در جهان دارد. همین امر موجب شده انتقادهای تند و تیز رسانههای این کشور به سوی «دونالد ترامپ» و عملکرد دولت او نشانه رود. بعد از ناو هواپیمابر «یو.اس.اس تئودور روزولت» که در هفتههای گذشته خدمه آن به ویروس کرونا آلوده شده و فرمانده ناو به علت افشای این خبر، برکنار شده بود، دیروز خبر رسید که دومین ناوهواپیمابر اتمی آمریکا موسوم به «یو.اس.اس هری ترومن»، نیز به خاطر احتمال مبتلا شدن سرنشینان آن به این ویروس، اجازه بازگشت به خاک کشورش را ندارد.
از سوی دیگر، طبق گزارشها، کشورهای غربی آمار درستی از تعداد فوتیها را ارائه نمیکنند. در همین راستا، اداره «دفتر ملی آمار» در دولت انگلیس، دیروز اعلام کرد، شمار کسانی که بر اثر ابتلا به ویروس «کووید۱۹» در این کشور جان خود را از دست دادهاند، احتمالا ۱۵ درصد بیشتر از آماری است که به صورت روزانه منتشر میشود. رویترز نیز طی گزارشی، اعلام کرد: در حالی که تعطیلیهای سراسری به دلیل شیوع ویروس کرونا، مشکلاتی را برای اقتصاد انگلیس ایجاد کرده، این کشور حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار درخواست جدید برای کمک هزینههای معیشتی دریافت کرده است.
حملات بیسابقه به ترامپ
سیل انتقادها از ترامپ به دلیل مدیریت فاجعه بار بحران کرونا، در رسانههای آمریکا و جهان بالا گرفته است؛ روزنامه انگلیسی گاردین نوشت: نحوه واکنش رئیسجمهوری آمریکا به بحران شیوع کرونا، ویروسی که او قبلا آن را یک «حقه» و کماهمیت میدانست، شدیداً در داخل این کشور مورد انتقاد قرار گرفته است و رسانهها او را بیکفایت میخوانند. اقدامات ترامپ، یک فاجعه موازی را نیز در سراسر جهان رقم زده است: این فاجعه، نابود شدن وجهه آمریکا به عنوان یک رهبر، شریک ایمن، قابل اعتماد و با کفایت در سطح بینالمللی است.
مرض دیکتاتوری
نشریه آمریکایی «فارین پالیسی» نیز در گزارشی، بااشاره به اینکه آمریکا در حال ابتلا به مرض دیکتاتوری است، به تشریح سوءاستفاده ترامپ از شرایط بحرانی کنونی برای حفظ قدرت و مخفی کردناشتباهاتش پرداخته و نوشت: هر چند ترامپ در جهتدهی به خشم عمومی و شانه خالی کردن از مسئولیت و ربط دادناشتباهات به گذشته مهارت دارد، ولی حتی دروغهایی که فاکس نیوز (شبکه مورد علاقه ترامپ) منتشر میکند، هم نمیتواند تعداد رو به افزایش تلفات، اقتصاد سقوط کرده و خودشیفتگی وی در دوره اضطرار ملی آمریکا را بپوشاند. حتی «وال استریت ژورنال» هم که معمولاً همسو با ترامپ مینویسد، به ستوه آمده است.این گزارش میافزاید: ترامپ خیلی بیشتر از رؤسایجمهور قبلی به حفظ قدرت نیاز دارد، زیرا میلیونها آمریکایی در پایان سال از وی به دلیل از دست دادن عزیزانشان در نتیجه شیوع کووید-۱۹ که میتوانست کنترل شود، عصبانی خواهند بود. دلیل دیگر خشم آنها، از دست رفتن سرمایه بر اثر اقتصاد در حال ویران این کشور خواهد بود. در ادامه گزارش آمده است، ترامپ مانند حاکمان مستبد و سیاستمداران فاسدِ دیگر، از هر نوع نظارتی که میتواند اقدامات خلاف قانون وی را افشا کند، متنفر است. او میداند که اگر این کار را نکند، فساد خود و خانوادهاش در دوران ریاستجمهوری، برملا خواهد شد.
کسری بودجه فرانسه
«برونو لومر» وزیر دارایی فرانسه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بیاف ام پیشبینی کرد اقتصاد فرانسه امسال با کسری هشت درصدی بودجه مواجه خواهد شد که بخشی از آن، به دلیل پیامدهای مخرب اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کروناست. برای دومین بار طی یک هفته گذشته است که لومر نسبت به تبعات ویروس کرونا برای اقتصاد فرانسه هشدار میدهد.وی قبلا گفته بود شیوع کرونا، فرانسه را در بدترین شرایط اقتصادی پس از جنگ جهانی دوم قرارداده است و به احتمال زیاد، رشد اقتصادی سال مالی ۲۰۲۰ بهتر از سال ۲۰۰۹ نخواهد بود. بانک مرکزی فرانسه نیز چهارشنبه گذشته اعلام کرد، تولید ناخالص داخلی این کشور طی سه ماه اول سال ۲۰۲۰، به خاطر پیامدهای منفی شیوع ویروس کرونا، ۶ درصد سقوط کرده، که بدترین عملکرد از سال ۱۹۴۵ تاکنون است. هفته گذشته نیز صندوق بینالمللی پول هشدار داد که اقتصاد جهانی گرفتار بدترین رکود جهانی طی 80 سال گذشته شده است.
کمربندها را محکم کنید
مقامات روسیه محدودیتهای قرنطینه در سراسر کشور را افزایش دادهاند، با این وجود روز دوشنبه در روسیه رکورد جدیدی از منظر ابتلای روزانه به ویروس کرونا ثبت شده و طی یک روز ۲۷۷۴ نفر مبتلا شدند. ولادیمیر پوتین به مقامات کشورش هشدار داده است که با گسترش کرونا کمربندهای خود را برای مقابله سناریوهای «پیچیده و غیرعادی» در این کشور محکم کنند. رئیسجمهوری روسیه در کنفرانسی ویدئویی به مقامات کشورش گفت، شرایط «هر روز در حال تغییر است و متاسفانه این تغییر به سمت بهبود نیست» و چند هفته آینده در روسیه تعیینکننده خواهد بود.وی افزود: ما مشکلات زیادی داریم و چیز خاصی در اختیار نداریم که به آن ببالیم و مسلما نباید در اقدامات خود سست عمل کنیم.او به مقامات روسیه گفت، باید «همه سناریوها و حتی پیچیدهترین و غیر عادیترین آنها را درقبال شرایط پیش رو»، در نظر بگیرند.