kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۲۹۸
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۲
با اظهارات اعضای دولت و مجلس رخ داد

افزایش ابهام در بازار خودرو

در حالی که خودروسازان جدول فروش فوری خود را با قیمت‌های جدید اعلام کرده‌اند اظهارات برخی نمایندگان مجلس و سخنگوی دولت مبنی بر بررسی مجدد قیمت خودرو، وضعیت این بازار را با ابهام بیشتری روبرو کرده است.
به گزارش مهر، چهارشنبه هفته گذشته، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت به نقل از رئیس‌جمهور اعلام کرد که وی از نرخ‌های تعیین شده از سوی شورای رقابت راضی نیست و قیمت نباید در بازار افزایش می‌یافت، این در حالی است که مطابق برنامه، خودروسازان هر ماه باید 20 درصد از تولیدات خود را به صورت فروش نقدی به بازار عرضه کنند تا حاشیه بازار از بین برود و قیمت با افزایش عرضه، تعادل را در پیش گیرد.
این ماه نیز مطابق ماه‌های گذشته، برنامه فروش نقدی از سوی خودروسازان کلید خورد اما این فروش دیرهنگام که اکنون با گذشت 20 روز از ماه تازه شروع شده است، ابهام قیمتی دارد و برای مردم مشخص نیست که بالاخره چه اتفاقی برای قیمت خودرو در روزهای آتی رخ خواهد داد.
البته خودروسازان به این نکته اشاره می‌کنند که بر طبق تعهدات، باید هر ماه 20 درصد از فروش خود را به بازار به صورت نقدی و تحویل فوری عرضه کنند، در حالی که در این تعهد ذکری از تاریخ نشده و مهم این است که هر ماه این میزان از تولید، عرضه می‌شود.
نکته حائز اهمیت در این میان، تاکید خودروسازان در آگهی فروش نقدی خود است که بر این موضوع پافشاری شده که فروش‌های نقدی، بر اساس قیمت‌های اعلامی شورای رقابت صورت خواهد گرفت و حتما همین قیمت‌ها اعمال خواهد شد. اما این تصمیم تنها از جانب عرضه خودرو در بازار است، در حالی که مشخص نیست طرف دیگر که تقاضای مردم است، باز هم استقبالی از خرید خودروها به صورت نقدی صورت خواهد داد یا دست نگه می‌دارد تا ببیند شورای رقابت به تکدرخاطر بودن رئیس‌جمهور از قیمت‌های جدید خودرو، واکنشی نشان خواهد داد یا خیر؟
در این میان، بر اساس آنچه که رئیس شورای رقابت پس از تکدرخاطر شدن رئیس‌جمهور مطرح کرده، اگر همان اظهارات پابرجا بماند که تاکنون باقی مانده، در قیمت‌های جدید تجدیدنظر نخواهد شد.
البته فعالان بازار خودرو می‌گویند که اعلام تزلزل قیمت‌ها از سوی دولت، بازار را به رکود بیشتر فرو برده است و مردم دست نگه داشته‌اند تا شاید خودرو ارزانتر شود و بعد از ارزانی، به خرید رو بیاورند، ‌این در حالی است که سخنان سخنگوی دولت، به سرعت در بازار منتشر شده است و همین امر، افرادی که برای مصرف خود خودرو می‌خرند یا آنهایی که برای سرمایه‌گذاری به بازار خرید و فروش خودرو مراجعه می‌کنند، دچار تردید کرده است.
یکی از این فعالان بازار خودرو در گفت‌وگو با مهر می‌گوید، البته برخی به صورت شتابزده به بازار مراجعه کرده و قصد داشتند تا خودروهای خود را به فروش برسانند تا شاید نرخ بالاتری نصیبشان شود، اما متاسفانه بازار دست نگاه داشته و خرید و فروش‌ها به کندی صورت می‌گیرد. در واقع همه منتظرند ببیند که برای قیمت خودرو در بازار چه اتفاقی رخ می‌دهد.
وی می‌افزاید: البته فروش‌های نقدی خودروسازان نیز به نظر می‌رسد با تردید مردم مواجه شود، چرا که در این فروش‌ها ذکر شده که قیمت خودروها به نرخ‌های اعلامی از سوی شورای رقابت عرضه می‌شود و در حالی که ممکن است رئیس‌جمهور به شورای رقابت دستور دهد که در قیمت خودرو بازنگری کند.
به اعتقاد وی، سخنان سخنگوی دولت، تنها بازار خودرو را در هاله‌ای از ابهام فرو برد و باعث رکود در خرید و فروش خودرو شد، در غیر این صورت نه فروشندگانی که خودرو خریده‌اند و به عنوان سرمایه‌گذاری وارد بازار شده‌اند حاضرند از قیمت خود پایین بیایند و نه مشتریانی که برای تامین نیاز خود تا پیش از این به بازار مراجعه می‌کردند، با قوت قلب خودرو می‌خرند بلکه شک و تردید دارند که شاید این خرید به نفع آنها نباشد.
ادعای عضو ناظر شورای رقابت
از سوی دیگر یک عضو ناظر شورای رقابت که نماینده مجلس نیز هست در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: با توجه به اعتراض مجلس، دولت و مردم، حتما در جلسه بعدی شورای رقابت موضوع قیمت‌گذاری جدید خودروها را مطرح خواهیم کرد.
عیسی امامی با بیان اینکه موضوع قیمت جدید خودروها در شورای رقابت پیگیری خواهد شد، افزود: در فرمول قیمت‌گذاری خودرو که توسط شورای رقابت تدوین شده، موضوع آپشن‌های خودرو نیز مطرح شده است، ولی باید دید آیا خودروهای تولیدی به استانداردهای لازم رسیده‌اند، یا خیر و علاوه بر این، ارائه خدمات پس از فروش این خودروها در چه سطحی قرار دارد.
امامی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته، خودروسازان هیچ‌وقت نتوانسته‌اند، جلب رضایت عمومی داشته باشند، گفت: تولیدات این شرکت‌ها پاسخگوی نیاز مردم نیست و کافی است که تعرفه واردات خودرو برداشته شود، تا هیچ کدام از خودروهای داخلی قابلیت رقابت با خودروهای وارداتی را نداشته باشند.
وی تاکید کرد: اگر دولت قصد دارد که از صنعت خودرو حمایت کند و این صنعت را حفظ کند، باید بخشی از مسئولیتش را بپذیرد، نه اینکه هزینه آن را از جیب مردم پرداخت کند.همچنین یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از عملکرد شورای رقابت در افزایش شدید قیمت خودروها به ایرنا گفت: شورای رقابت باید بر اساس منافع مردم و واقعیات جامعه تصمیم‌ بگیرد چرا که مردم انتظار افزایش قیمت را نداشتند.
وی حتی با بیان اینکه اقدامات شورای رقابت واقع‌بینانه نیست خواستار انحلال این شورا از سوی مجلس شد.
به هر حال اکنون بازار خودرو با نوعی شک و تردید مواجه است و همه منتظرند ببینند آیا رئیس‌جمهور پس از تکدر خاطر شدن، این بار در عمل دستور بازنگری قیمت‌ها را به شورای رقابت صادر می‌کند یا خیر.