kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۱۰۸
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۹
رئیس سازمان ثبت احوال:

رشد جمعیت در سال ۱۴۲۵ با ۹۰ میلیون نفر به صفر می‌رسد

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت:‌ اگر رشد جمعیت در 1/7 ثابت بماند، در سال ۱۴۲۵ با ۹۰ میلیون نفر جمعیت، به صفر می‌رسد و باز هم ولادت و فوت مساوی می‌شود.




محمد ناظمی‌اردکانی چهارشنبه در مراسم روز جهانی جمعیت اظهار داشت: جمعیت ایران در حال حاضر بالغ بر 77 میلیون و 600 هزار نفر است که حدود یک درصد از جمعیت 7 میلیاردی جهان را تشکیل می‌دهد و از لحاظ رتبه‌ای در جایگاه هجدهم دنیا قرار داریم و بین کشورهای آسیایی رتبه دهم و در منطقه رتبه سوم هستیم.
وی به ترکیب جمعیت کشور اشاره کرد و خاطرنشان کرد:‌ افرادی که زیر 15 سال هستند جمعیت کودک و نوجوان محسوب می‌شوند که حدود 18 میلیون نفر هستند. افراد 15 تا 30 سال ‌حدود 25 میلیون نفر، افراد بالای 30 سال بالغ بر 30 میلیون نفر و جمعیت بالای 60 سال که سالمندان کشور محسوب می‌شوند 6 میلیون نفر هستند.
ناظمی‌اردکانی به مقایسه این آمارها با 26 کشور منطقه اشاره کرد و افزود‌: به طور متوسط سالانه یک میلیون و 400 هزار ولادت در کشور اتفاق می‌افتد که در این مورد رتبه ما در منطقه 21 است.
وی به واقعه فوت نیز اشاره کرد و ادامه داد: ‌در سال 400 هزار فوت در کشور اتفاق می‌افتد که در بین 26 کشور منطقه رتبه 14 را داریم. در ازدواج‌ها نیز که به طور متوسط 800 هزار ازدواج در سال صورت می‌گیرد و بالغ بر 11 میلیون نفر در کشور در آستانه ازدواج هستند و میانگین ازدواج برای مردان 27 و برای زنان 24 سال است رتبه خوبی را در بین 24 کشور منطقه ندارد.
به گزارش فارس، رئیس سازمان ثبت احوال کشور به نرخ باروری در ایران نیز اشاره کرد و گفت: نرخ باروری در حال حاضر در ایران 1.7 و زیر نرخ جانشینی است و در این رابطه رتبه ایران بین 26 کشور منطقه پایین‌ترین رتبه را دارد و رقم 26 را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: در سال‌‌های اخیر میزان تک‌فرزندی یا بدون فرزندی 35 درصد برآورد شده است که اگر نرخ باروری از 1.7 کاهش پیدا کند و به سمت یک برود در سال 1415 با جمعیت 84 میلیون و 500 هزار نفری مواجه خواهیم شد که رشد جمعیت به صفر می‌رسد و ولادت و فوت مساوی می‌شود. اگر رشد جمعیت 1.7 ثابت بماند در سال 1425 با 90 میلیون نفر جمعیت رشد جمعیت به صفر می‌رسد و باز هم ولادت و فوت مساوی است.ناظمی‌اردکانی افزود: اگر نرخ باروری به بالای 2/5برسد شاهد تداوم رشد و حفظ جوانی جمعیت خواهیم بود.
60 درصد از ازدواج‌های در شمیرانات
 به طلاق منجر می‌شود
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش هم در این همایش گفت: براساس آمارهای سازمان ثبت ‌احوال کشور 60 درصد از ازدواج‌ها در شهرستان شمیرانات به طلاق منجر می‌شود.
محمود گلزاری گفت: در حال حاضر 20 درصد از ازدواج‌هایی که در کشور صورت می‌گیرد به طلاق منجر می‌شود و این آمار در کلان‌شهرهای کشور به 45 درصد می‌رسد.
وی خاطرنشان کرد: براساس اعلام سازمان ثبت‌احوال کشور، در شهرستان شمیرانات 56 تا 60 درصد از ازدواج‌ها به طلاق منجر می‌شود و این آمار در شهر ری 18 درصد است. این آمار پاسخی است روشن به کسانی که مشکلات مالی را عامل اصلی طلاق‌ها عنوان می‌کنند. آمار بالای طلاق در مناطق مرفه نشان می‌دهد مواردی همچون سبک زندگی و نوع نگاه افراد به خانواده وزن بیشتری در استحکام خانواده دارد.
گلزاری با اشاره به اینکه بیشترین طلاق‌ها در یک سال اول اتفاق می‌افتد افزود: سالیانه 160 هزار واقعه طلاق در کشور انجام می‌شود و در اثر آن صدها هزار جوان از تشکیل خانواده محروم می‌شوند.
شدت تجرد قطعی زنان بالاست
رئیس مرکز آمار ایران یکی دیگر از سخنرانان مراسم فوق بود که ضمن ارائه پیشنهادی مبنی بر تشکیل کمیته ویژه برای نگارش فصل جمعیت در برنامه ششم، اعلام کرد: شدت تجرد قطعی در میان زنان بالاتر بوده به طوریکه از سال 85 تا 90 آمار تجرد قطعی از 1.8 به 2.8 افزایش یافته است.
عادل آذر با بیان اینکه هنوز وارد مرحله سالمندی جمعیت نشده ایم تصریح کرد: هرم سنی جمعیت در سال 90 نشان می‌دهدa که فشردگی جمعیت در 35 سال آینده جمعیت 65 سال و بیشتر است که باید از همین امروز به فکر تدوین برنامه‌هایی در موضوعات رفاه و تامین اجتماعی این قشر از جمعیت باشد.
به گفته وی دو چالش اصلی ایران در 35 سال آینده جوانان و سالمندان هستند که باید از همین امروز و در برنامه‌های ششم و هفتم به صورت ویژه به آن توجه شود.آذر عنوان کرد: با افزایش جمعیت در سال 60 تمرکز روی تحصیلات رفت اما هیچگاه به فکر آینده شغلی این گروه از جمعیت نبودیم. قطعاً وقتی جمعیت جوان تحصیلات دانشگاهی کسب می‌کند به دنبال شغلی شایسته است. توقع آنها بالا رفته و نمی‌توان به آنها شغلی را پیشنهاد داد که آن کار را فرد بیسواد یا کم سواد هم می‌تواند انجام دهد.