نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
روزنامه نماینده اصلاحطلب مجلس بلندگوی ترامپ شد!
سرویس سیاسی-
روزنامه اصلاحطلب اعتماد به مدیر مسئولی الیاس حضرتی نماینده فراکسیون اصلاحطلبان مجلس روز گذشته در گزارش تیتر یک خود با عنوان «بزرگترين دلجويي تغيير رفتار حاكميت است» نوشت : «روزها گذشت؛ روزهايي كه در طول 4 دهه گذشته كسي شبيه به آن را سراغ ندارد يا دستكم شدت و حدتش با آنچه در چند هفته گذشته شاهدش بوديم فاصله قابل توجهي دارد و همين يك جمله كافي است تا بگوييم آبان 98 براي هميشه در تاريخ ثبت شد؛ همان طور كه اعتراضات سال 88 به عنوان سياسيترين اعتراضات تاريخ جمهوري اسلامي در اذهان باقي ماند روزهاي آبان ماه 98 نيز به نام اعتراضات اقتصادي يا معيشتي در حافظه تاريخي ثبت و ضبط خواهد شد. اما مهمتر از همه آنچه در طول 10 روز اتفاق افتاد، سؤالاتي است كه هنوز پاسخش براي بسياري روشن نيست؛ مانند اين سؤال كه چطور افزايش قيمت سوخت كه تا امروز بيسابقه هم نبوده جرقهاي ميشود براي رقم خوردن يك اعتراض؟ يا اين سؤال كه حاكميت بايد با شكافي كه در نتيجه اعتراضات ميان مردم و دولتمردان ايجاد شده است آن هم درست در واپسين روزها مانده به يازدهمين انتخابات مجلس چه رفتاري را پيش روي خود قرار دهد؟ اصلا با اين مشكلات و موانع چطور قرار است از مردم دعوت شود كه پاي صندوقهاي راي حاضر شوند؟ اينها سؤالاتي است كه آن را با محسن صفايي فراهاني درميان گذاشتيم؛ كسي كه در دولت اصلاحات قائممقام وزير صنايع بود و در مجلس ششم مردم تهران را در خانه ملت نمايندگي ميكرد، ميگويد ريشه همه مشكلات امروز كشور را در فقدان تدبير ميداند. وقتي صحبتهايمان به ترميم شكاف ميان مردم و حاكميت رسيد گفت: «آنهايي كه اين همه صدمه ديدهاند را نميشود، صحبت درماني كرد.» او معتقد است براي اعتمادسازي بايد مردم تغيير رفتار را حس كنند. البته صفايي فراهاني يك راهحل هم داشت و آن برگزاري انتخابات آزاد بود. آنچه در ادامه ميخوانيد مشروح اين گفتوگو است.» گفتنی است این روزنامه مدعی اصلاحطلبی در حالی عبارت «تغيير رفتار حاكميت» را به عنوان تیتر یک خود انتخاب و از لزوم آن سخن گفته که این عبارت عینا تکرار مواضع مقامات آمریکایی و بهانه آنها برای اعمال تحریمها و سیاست فشار حداکثری علیه کشورمان است که این بار از زبان این روزنامه بیان شده است.
بی تردید آمریکا و اروپا برای تشدید فشار بر ایران با هدف تسلیمسازی ما قطعا به کمک بازوانی در داخل ایران نیاز خواهند داشت، که پیشتر اندیشکده کاتو در گزارشی مفصل به دولت کنونی آمریکا تقویت این جریان در داخل ایران را شدیدا توصیه کرده بود که یکی از محوریترین آن بحث کمک به بالندگی جریان هواخواه غرب در داخل ایران یا همان اصلاحطلبان بوده است.
اهمیت این عناصر داخلی یا شبکه اقتصادی - رسانهای همکار غرب در داخل کشور از آنجاست که این جریان که تا دیروز با دادن آدرسهای غلط به افکار عمومی و با بزک کردن آمریکا، کلید حل مشکلات را در تعامل گسترده با غرب نشان دهد، اکنون و پس از نقض عهدهای مکرر آمریکا و عدم دستیابی ایران به منافع حداقلی در برجام به دنبال زمینهچینی برای امتیازدهی بیشتر به آمریکا با کلید واژه تغییر رفتار هستند تا اینبار قدرت موشکی و منطقهای ایران قربانی شود.
به واقع آمریکا به این جریان امید بسته تا بتواند با کمک آنها دوران جدیدی از فشار را دوباره آغاز و کشور را به موافقان سازش و امتیازدهی بیشتر و مخالف آن دو پاره کند. جریانی که آمریکا طمع کرده که دوباره تلاش خواهند کرد تسلیم را تئوریزه کنند و آنها مهمترین سرمایههای ترامپ در ایرانند.
عصبانیت زنجیرهایها از رزمایش مشترک دریایی
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت:«يکي از علل اصلي خصومت ايران و غرب، روابط خصمانه تهران و تلآويو است. همراستايي چين و روسيه با غرب در دوستي با اسرائيل مسئلهاي است که باعث ميشود امکان شکلگيري يک ائتلاف نظامي در منطقه از سوي سه کشور روسيه، چين و ايران کمرنگ شود. در نتيجه بايد گفت امکان اطلاق لفظ ائتلاف نظامي به اين همکاري مشترک در موقعيت کنوني چندان دقيق نيست».
هرگاه مقامات آمریکایی از موضوعی عصبانی میشوند، مدعیان اصلاحات و رسانههای زنجیرهای نیز با کاخ سفید همصدا میشوند.
رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین در روزهای اخیر بازتاب بسیار گستردهای در سطح جهان داشته است. کارشناسان مسائل بینالملل تاکید کردهاند که این رزمایش حاکی از تشکیل مثلث جدید قدرت دریایی و نمایش قدرت در برابر نظام سلطه و شکست ناتوی عربی و ائتلاف نظامی خلیجفارس است.
از سوی دیگر، مقامات آمریکایی با عصبانیت نسبت به این رزمایش موضع گرفتند. در حقیقت این رزمایش به کابوس وحشتناکی برای آمریکا بدل شده است.
اما نکته تأمل برانگیز و تأسف برانگیز اینجاست که مدعیان اصلاحات نیز از این رزمایش بسیار مهم عصبانی شده و با کاخ سفید همدردی کردهاند!
تحقیر پیام رسانهای ایرانی توسط روزنامه حامی دولت
روزنامه ابتکار در مطلبی با عنوان «علیرغم فیلترینگ و قطعی اینترنت،همچنان پیامرسانهای ایرانی به گردِ پای تلگرام نمیرسند» نوشت:«فیلتر شدن هم نتوانسته جلوی رشد استفاده ایرانیها از پیامرسان تلگرام را بگیرد. در شرایطی که تلگرام به دلایلی همچون امنیت، کاهش جرایم، عدم پذیرش شرایط موردنظر ایران از سوی مدیران این پیامرسان و نیز بهانه عجیب از بین بردن انحصار برای رشد استفاده از پیامرسانهای ایرانی فیلتر شد و همچنین ایران یک قطع اینترنت چند روزه را در آبان و آذرماه تجربه کرد، باز هم این استفاده از تلگرام است که با رشد مواجه میشود و پیامرسانهای ایرانی همچنان در درصدهای یکرقمی از جمعیت آنلاین ایرانیها باقی ماندهاند».
رسانههای زنجیرهای و مدعیان اصلاحات با شعار «ما نمیتوانیم»، استعداد جوانان نخبه و توانمند ایرانی را مورد تحقیر و توهین قرار میدهند. در هفتههای گذشته محسن غفاری، مدیر پیامرسان اجتماعی بومی ایتا در گفتوگو با کیهان در پاسخ به این سؤال که چه میزان از وعدههای دولت پس از فیلترشدن تلگرام در اردیبهشت 97 در قبال پیامرسانهای بومی عملیاتی شد؟، گفته بود: متاسفانه وعدههای دولت تنها در حد دادن 10 تا 20 سرور عملی شد! از دیگر سو اعلام کردند که پیامرسانهای بومی برای تقویت و افزایش توان خدماتدهی میتوانند وام پنج میلیارد تومانی دریافت کنند، اما در شرایطی که کاربران در پیامرسانهای غیربومی حضور دارند حتی اگر ما اقدام به گرفتن وام کنیم تنها خودمان را به خاطر توسعه زیرساخت ملی مقروض کردهایم و باید ماهی 200 میلیون تومان قسط بدهیم؛ این در شرایطی است که برخی از شرکتهای حامی پیامرسانها به مانند ما شرکتی خصوصی هستند که منبع درآمدشان محدود است و توان پس دادن چنین وامهایی را ندارند. وی با گلایه از نبود بودجه برای حمایت از پیامرسانهای بومی افزود: همانطور که اشاره شد به وزارت ارتباطات پیشنهاد ایجاد یک دیتا سنتر ملی با دو تا سه هزار سرور را دادیم که اتفاقا مدیران وزارت ارتباطات این مسئله را دنبال کردند اما متاسفانه دولت اعلام کرده بود که بودجه کافی برای ایجاد این دیتا سنتر را ندارد؛ این پیشنهاد پیش از این در کشور مالزی اجرایی شد و دیتا سنتر ملی به نرمافزارهای داخلی خدمات ارائه میداد، با این حال به دلیل نبود تدبیر آیندهنگرانه این پیشنهاد عملی نشد و شرایط امروز به دلیل چنین بیتوجهیها است.