kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۸۰۸۱
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲

افتتاح مرحله کشوری هشتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران (مناظره دانشجویی)

مرحله کشوری هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران با حضور معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، مشاور امور جوانان معاون اول رئیس‌جمهور و ۱۲ تیم مناظره‌کننده افتتاح شد.

به نقل از سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی؛ معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در این مراسم با بیان اینکه ضمن تبریک به ۱۲ گروه حاضر در مرحله کشوری این مسابقات، گفت: تداوم هشت دوره مناظرات نشان می‌دهد، معاونت فرهنگی به این موضوع اهتمام دارد.
وی افزود: گفت‌وگو یکی از ارکان اساسی برای توسعه فرهنگی دانشگاه‌ها است، امیدواریم هم خاطرات خوبی داشته باشید و هم رفاقت‌های خوبی در جریان این مناظرات برای همه شرکت‌کنندگان به وجود بیاید.
در ادامه رئیس‌سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی با بیان اینکه نزدیک ۱۰ ماه است که این سازمان و تیم‌های حاضر در این مناظرات به صورت رسمی در حال تلاش هستند، گفت: از ۶۲۵ تیم حاضر در مراحل مختلف استانی، منطقه‌ای، ۱۲ تیم برای مسابقات کشوری برگزیده شده‌اند.
نامبرده حضور چهره‌ها و گروه‌های جدید را یکی از نکات برجسته دوره هشتم مسابقات ملی مناظره دانست و گفت: طی سال‌های گذشته یک مدل جهانی را بومی کرده‌ایم.
وی تأکید کرد: یکی از تفاوت‌های اصلی مسابقات ملی مناظره در ایران و دیگر کشورها رعایت اصول اخلاقی در مناظرات در کلیه مراحل از جمله مراحل اجرایی و پارامترهای داوری است. بر روی اخلاق حساس بوده و تأکید ویژه‌ای بر رعایت آن در خلال مسابقات داریم.
رئیس‌ سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با بیان اینکه ممکن است در برخی استان‌ها اجرای مسابقات تفاوت‌های کوچکی داشته باشد، اما در مرحله کشوری مبنای کلی مسابقات آئین‌نامه آن است.
دبیر هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران نیز در ادامه این مراسم به تشریح آئین‌نامه مسابقات پرداخت و گفت: آئین‌نامه مسابقات نسبت به سال‌های گذشته تغییر چندانی نداشته است و مراحل مسابقات نیز همان مراحل قبلی بوده و تنها یکسری تغییرات جزئی در این مسابقات دیده شده است.
وی افزود: داوری‌ها امسال در قالب یک نرم‌افزار بوده و امتیازها در این نرم‌افزار ثبت می‌شوند و در واقع سیستم نتایج را در اختیار ما قرار می‌دهد، ضمن اینکه این سیستم طی ۱۰ روز گذشته بارها مورد آزمایش قرار گرفته است.
نامبرده یادآور شد: تیم‌ها باید با رعایت ۱۵ دقیقه پیش از آغاز مسابقه چکیده خود را تحویل تیم پذیرش بدهند.
وی افزود: یکی از تغییراتی که در این دوره از مسابقات شاهد آن هستیم عدم حضور داور نکته‌یاب است، این داور حذف شده اما سؤال و امتیاز نکته‌‌یابی بر جای مانده و این بار تیم مقابل باید نکته‌یابی کنند.
دبیر مسابقات ادامه داد: در این دوره پرسش از حضار داریم و تیم‌ها بخشی از سؤالات خود را باید از حاضران بپرسند که در بخش نیمه‌نهایی و فینال اجرا می‌شود.
وی تأکید کرد: اعتراض کردن به نتایج داوری همچون سال‌های گذشته ممنوع بوده و تنها تذکرات آئین‌نامه‌ای مجاز است که آن هم نه داوران بلکه به دبیر مسابقات و سایر دست‌اندرکاران ارائه شود، اعتراض به داور موجب می‌شود تا شاخص‌های انتخاب تیم اخلاق و بهترین تیم‌های بازنده از بین برود.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دیگر سخنران مراسم افتتاحیه مرحله کشوری هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره از معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برای پیشبرد برنامه‌‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها تقدیر کرد.
وی افزود: همه ما باید یک هدف را دنبال کنیم که آن هم هدایت دانشگاه به مسئولیت اجتماعی خود است، برای این کار ساختارهایی نیز در نظر گرفته شده است که بخشی از آنها شامل انجمن‌ها و کانون‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی، نشریات دانشجویی و شوراهای صنفی است که همه اینها ایده دانشگاه‌های اجتماعی را دنبال می‌کنند.
نامبرده بیان کرد: ضرورتی که بیش از پیش احساس می‌شود، این است که مشکلات و مسائل پیرامون دانشگاه باید در کنش و اندیشه دانشگاهیان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها یک زیست جهان خلاق و پویا بوده که در آن زیست دانشجویی شکل می‌گیرد، گفت: نقطه افتراق دانشجو و دانشگاه از غیر خود آنجایی شکل می‌گیرد که نگاهی از جنس بلوغ عقلانی و تکامل شخصیتی و فرارفتن از ظواهر اجتماعی در ذهن و ضمیر دانشجویان شکل می‌گیرد و دانشجویان بر اساس کنش‌های مختلف اجتماعی، علمی و سیاسی که در دانشگاه دارد واجد دریافت فرهنگ، حیات سیاسی و اجتماعی جدید می‌شود و بر اساس آن می‌تواند در فعالیت‌های مختلف سیاسی و دولتی طی طریق کند.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: مردم و جامعه نیز نسبت به نقش دانشگاه راضی بوده و از کنش مسئولانه آنها حمایت و استقبال می‌کنند.
وی با بیان اینکه حمایت جهاد دانشگاهی از توسعه فرهنگی در فضای دانشگاه حمایت از نخبگی است، گفت: جهاد دانشگاهی باید فضایی را فراهم آورده تا از این تیم‌های توانمند استفاده کرده و دانش آنها را به جامعه انتقال دهند.
گفتنی است، در پایان این مراسم نیز دانشجویان حاضر در این جلسه به گفت‌وگو و پرسش و پاسخ با مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و مشاور امور جوانان
معاون اوّل رئیس‌جمهور پرداختند.