طرح حجتالاسلام بحرینی در اولویت قرار گرفت
اصلاح قوانین بانکی کشور؛ متضمن به حرکت درآمدن چرخ اقتصاد و تولید
دیروز با رای نمایندگان مجلس طرح بانکداری اسلامی که اصلاح قوانین بانکی کشور است در اولویت قرار گرفت و حجتالاسلام بحرینی، طراح آن میگوید که این طرح میتواند در جهت توسعه اقتصادی کشور نقشآفرین باشد.
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دیروز به ریاست علی لاریجانی آغاز شد. در ادامه جلسه بررسی تقاضای تعدادی از نمایندگان مبنی بر اولویت در بررسی طرح بانکداری اسلامی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
به عقیده کارشناسان نظام بانکی در کشور به جای کمک به اقتصاد تولید محور به سدی در برابر آن تبدیل شده و به همین جهت اصلاح قوانین بانکی کشور امری ضروری است. «حجتالاسلام محمدحسین حسینزاده بحرینی»، عضو فراکسیون نمایندگان ولایی و طراح طرح بانکداری اسلامی درخصوص ضرورت اولویت بررسی این طرح گفت: اصلاح قوانین بانکی کشور امری ضروری است. در روزهای آغاز مجلس دهم بنده خدمت تک تک شما عزیزان رسیدم و با امضای شما طرح بانکداری اسلامی اعلام وصول شد.
نماینده مردم مشهد گفت: حدود 3/5 سال است که در مجلس دهم کار سنگینی برای اصلاح قوانین بانکی کشور انجام شده است. اصلاح نظام بانکی کشور بدون بازنگری در ساختارهای بانک مرکزی، روابط بین بانک و مشتریان امکانپذیر نیست.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: اگر بخواهیم نظام بانکی در خدمت اقتصاد و تولیدکننده قرار گیرد نیاز به نظامات جدیدی داریم. در این طرح پیشنهادی تحت عنوان تاسیس بانک توسعه جمهوری اسلامی پیشبینی شده است که میتواند در راستای توسعه اقتصادی کشور تاثیرگذار باشد. این طرح علاوهبر مدیریت بانک مرکزی، در مدیریت شبکه بانکی کشور نیز تاکید دارد. مطالعات تطبیقی و فقهی گستردهای روی این طرح انجام شده است و فرمایشات مراجع تقلید در مورد عملیات بانکی و جریمه بانکی شنیده شده است. طراح طرح بانکداری اسلامی افزود: متنی که برای جرائم بانکی تهیه شده به رویت مقام معظم رهبری و برخی مراجع رسیده است این طرح محصول حدود ۵سال فعالیت گسترده کسانی است که در امور اقتصادی و بانکی، فقه بانک و فقهالاقتصاد تجربه داشتهاند. اگر در باقیمانده عمر مجلس دهم این طرح به ثمر برسد کار اساسی انجام شده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: نظام بانکی باید در خدمت اقتصاد کشور باشد. مقام معظم رهبری زمانی که سیاستهای اصل ۴۴ را ابلاغ کردند در بند «ه» این سیاستها تاکید فرمودند: «حالا که بانکداری خصوصی در ایران تجویز شده باید نظارتهای قانونی وشرع بر این بانکها تشدید شود.»
وی گفت: سیاستهای اصل ۴۴ سال ۸۴ ابلاغ شده و بانکهای خصوصی تاسیس شدند اما هنوز قانونی برای اداره بانکهای خصوصی تصویب نشده است. حجم نقدینگی در کشور از ۲ هزار و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تجاوز کرده و ۹۰ درصد این نقدینگی توسط بانکها خلق شده است. امیدواریم ثمره این طرح بانکداری اسلامی انضباط نظام بانکی باشد. خلق پول توسط بانکها باید مدیریت شود اگرنه اقتصاد کشور نابود میشود.
در پایان نمایندگان با ۱۵۷ رای موافق، ۲۸ رای مخالف، ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر در مجلس و قرار گرفتن این طرح در اولویت دستور کار مجلس شورای اسلامی موافقت کردند.
قرائت گزارش بودجه شرکتهای دولتی
«حجتالاسلام علیرضا سلیمی» نماینده مردم محلات و عضو فراکسیون نمایندگان ولایی در جلسه علنی دیروز مجلس در تذکر شفاهی درباره بودجه شرکتهای دولتی، گفت: قرار بود که بودجه این شرکتها جداگانه به مجلس ارسال شود. نباید بهگونهای باشد که رقم بودجهای شرکتهای دولتی چهار برابر بودجه عمومی کشور باشد، لذا باید در این باره اقدامات لازم انجام شود.
در ادامه، «علی لاریجانی» رئیسمجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر، گفت: مطابق آیین نامه داخلی مجلس، بودجه شرکتهای دولتی به مجلس ارسال شد و هیئترئیسه هم آن را به کمیسیون بودجه و دیوان محاسبات ارجاع داد و قرار است فردا (امروز سه شنبه) گزارش بودجه شرکتهای دولتی در صحن قرائت شود.
گزارش بودجه مجلس
در ادامه جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی «حسینعلی حاجی دلیگانی» عضو فراکسیون نمایندگان ولایی و نماینده مردم شاهین شهر در تذکری،گفت: گزارش عملکرد بودجه سال جاری مجلس هنوز به نمایندگان ارائه نشده است. باید این گزارش شهریورماه منتشر میشد که بعد از گذشت چند ماه این اتفاق رخ نداده است. لاریجانی در پاسخ به این تذکر، گفت: دستور میدهم که این گزارش به نمایندگان ارائه شود.
وی همچنین در تذکر دیگری، اظهار داشت: سازمان برنامه گزارشی از اقدامات و عملکرد خود در برنامه ۵ ساله ششم را در یکسال گذشته در حدود ۴۰ هزار صفحه به مجلس شورای اسلامی داده است تا برای بودجه سال ۱۳۹۹ مورد بررسی قرار گیرد اما این خروجی مناسبی ندارد.
استعفای یادگاری را رسانهای نکنید
«سیدعلی ادیانی» نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز در تذکر شفاهی با استناد به ماده 75 آئین نامه داخلی مجلس، گفت: روز گذشته محمود صادقی نماینده تهران صحبتهایی را مطرح کردند، اینکه چطور اذن تذکر ماده 75 به ایشان داده شد را به اعضای هیئترئیسه واگذار میکنم چرا که هیچ موضوعیتی با کلام بنده نداشت از این رو تصمیم داشتم تمامی صحبتهای ایشان را که تعریض به برخی جایگاهها بود به صورت جدی نقد کنم اما بنا به توصیه رئیسمجلس به آناشاره نمیکنم.
وی با بیان اینکه مخاطب صحبتهای بنده هیچ شخص خاصی نبود، افزود: من رویه و فکری را به عنوان یک خطر برای تنزل دادن جایگاه و شانیت و اقتدار مجلس تخطئه کردم بنابراین بنده فکر را تخطئه کردم نه فرد را. ضمن اینکه آقای صادقی اعلام کردند که استعفا ندادم از طرفی آئین نامه و قانون اساسی به زبان فارسی بوده و هرکسی آن را مطالعه کند متوجه میشود که استعفای نمایندگان رویه خاص خود را دارد. ممکن است برخی افراد استعفای خود را نوشته و به یادگار در جیب خود نگهداری کنند اما این موضوع نباید در رسانهها مطرح شود و هزینهای را برای نظام ایجاد کنند.
ادیانی با بیان اینکه نمایندگان مردم امین مردم و فهیم هستند، گفت: مجلس به مامور حراست به عنوان نماینده و مبصر نیاز ندارد اما بنابر قانون اساسی نماینده باید دارای تفکر باشد و حرفی نزند که برای نظام هزینه ایجاد شود از این رو نمایندگان باید جغرافیای سخن و شانیت کلام را حفظ کنند. بنده علیه هیچ کس صحبت نکردهام، آقای صادقی در صحبتهای خود واژه غیرفاخری را به بنده نسبت دادند از این رو بنابر توصیه رئیسمجلس به همین مقدار توضیح اکتفا میکنم.
علی لاریجانی در پاسخ به تذکر ادیانی گفت: صحبتهای شما خیرخواهانه بوده و از شما تشکر میکنم.
شکایت از نمایندگان تهران
«محمد جواد جمالی» سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در حاشیه جلسه علنی دیروز در جمع خبرنگاران، به جزئیات جلسه دیروز این هیئت پرداخت و گفت: امروز شکایت آقای کریمی قدوسی نماینده مشهد از جلیل رحیمی جهانآبادی نماینده تربت جام به دلیل نطقش بررسی شد. رحیمی در نطق خوداشاره به موضوع تابعیت کریمی قدوسی داشت. قرار شد از آقای رحیمی برای حضور در هیئت جهت رسیدگی به این موضوع دعوت شود.
وی اظهار داشت: تعدادی از دانشجویان از علی مطهری به دلیل اظهاراتش در یکی از دانشگاهها در ۱۳ آبان شکایت کرده بودند. اظهاراتی که باعث بحث و مجادله شد. قرار شد او در این رابطه به هیئت آمده و توضیح دهد. جمالی اظهار داشت: وزارت اطلاعات از محمود صادقی شکایتی را مطرح کرد، مبنی بر اینکه علیرغم توضیحات وزیر اطلاعات درباره پرونده ترور دانشمندان هستهای او جلساتی با مظنونان قبلی این پرونده داشته و به آنها قولهای خلاف واقع داده است. همچنین برخی از مطالب طبقهبندی شده درباره ترور دانشمندان هستهای را بیان کرده است.