یک میلیارد تومان برای مبارزه با ملخهای صحرایی در کرمان نیاز است
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: یک میلیارد تومان اعتبار بر اساس برآورد انجام و اعلام شده به سازمان حفظ نباتات و استانداری کرمان، برای مبارزه با ملخها در شمال این استان نیاز است.
ناصر طاهری، افزود: ۲۵۰ میلیون تومان اعتبار پیش بینی شده برای مبارزه با ملخها در شمال استان کرمان صرف پرداخت بدهی سال قبل میشود و ۷۵۰ میلیون تومان مابقی در زمینه مبارزه با این آفت طی سال جاری هزینه خواهد شد.
وی با پیشبینی اینکه با توجه به سرمای هوا ملخها از نیمه دوم بهمن ماه به کرمان میرسند تصریح کرد: کشاورزان در صورت مشاهده این آفت در باغ ها، مزارع و عرصههای منابع طبیعی بلافاصله به نزدیکترین اداره جهاد کشاورزی منطقه خود اطلاع دهند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: مشکلات و موانع مبارزه با ملخهای صحرایی در ستاد بحران استان کرمان مطرح شد و مسئولان در راستای مساعدت در زمینه مبارزه با این آفت قول مساعد دادند.
وی ادامه داد: تصمیم بر آن شد نیاز خودرویی سازمان جهاد کشاورزی در راستای مبارزه با ملخهای صحرایی از طریق سایر دستگاهها و نهادها بر طرف شود و دستگاههای اجرایی استان کرمان در این زمینه قول مساعد دادند.
طاهری با بیان اینکه کرمان بر اساس هشدار سازمانهای فائو و حفظ نباتات امسال از سه جبهه با ملخهای صحرایی درگیر میشود تصریح کرد: گروه نخست ملخهای حمله کننده به این استان، همان ملخهایی هستند که سال گذشته از ایران عبور کرده و به سمت کشورهای هند و پاکستان رفتهاند و اکنون در حال بازگشت به استانهای حاشیه خلیج فارس و شهرهای جنوبی کرمان مانند رمشک، کهنوج و همچنین بندرعباس هستند.
وی افزود: ملخها به احتمال زیاد از نیمه دوم بهمن ماه سال جاری با توجه به افزایش نسبی دما، حوزه شمال استان کرمان را درگیر کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان اظهار داشت: دسته دوم ملخهای تهدید کننده استان کرمان، ملخهایی هستند که از شبه جزیره عربستان، یمن و آفریقا به سمت کشور ما میآیند و بعد از گذر از استانهای همجوار به کرمان میرسند.
وی تصریح کرد: دسته سوم ملخهایی که ممکن است طبق پیشبینیها به استان کرمان حملهور شوند همان ملخهایی هستند که سال قبل در این استان حضور داشته و تخمگذاری کردهاند و اکنون با توجه به گذر زمان، تخمها تبدیل به نوزاد ملخ میشود و به اراضی و مراتع حمله میکنند.
طاهری با بیان اینکه مبارزه با ملخهای صحرایی در استانهای همجوار کرمان آغاز شده است گفت: شرایط موجود و سبز نبودن مزارع با توجه به فصل سرما، مبارزه با ملخ را به دلیل پروازهای طولانی مدت، دشوار کرده به طوری که ملخها طی یک پرواز طولانی مدت میتوانند از یک آبادی به آبادی دیگر برسند.
با وجود اینکه خاستگاه ملخ صحرایی شبهجزیره عربستان است اما هجوم ملخ صحرایی از بهمن ماه سال ۹۷ در اراضی کشاورزی و عرصههای منابع طبیعی بندر نخیلو استان هرمزگان برای نخستین بار دیده شد و تا اوایل مردادماه سال ۹۸ در بیش از ۹ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام، خراسان جنوبی و قشم سرایت کرد.