ستاری در صحن علنی مجلس:
اگر میخواهیم با تحریم مقابله کنیم باید از شرکتهای دانشبنیان حمایت شود
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور گفت: اگر میخواهیم با تحریم مقابله کنیم باید از شرکتهای دانشبنیان و نخبگانی که در این شرکتها فعالیت میکنند حمایت شود.
نشست علنی صبح سهشنبه (19 آذرماه) مجلس شورای اسلامی به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در جلسه علنی روز سهشنبه مجلس شورای اسلامی گفت: صد سال است که نفت میفروشیم و جنس وارد میکنیم که در اقتصاد به این کار نفرین منابع میگویند و کشورهایی که دارای منابع زیرزمینی هستند، معمولا پیشرفت نمیکنند چرا که نیروی انسانی را بهعنوان پایه اقتصاد فراموش میکنند.
ستاری افزود: بانکها معمولا در اعطای وام ضمانتهای سفت و سختی میخواهند اما ما درباره جوانانی صحبت میکنیم که در جیبشان پول نیست ولی نخبه هستند و باید این ساختارها تغییر کند و از جوانان نخبه حمایتهای اساسی شود.
وی با بیان اینکه ما در بسیاری از شاخصهای نیروهای انسانی رتبههای برتر را داریم و حیف است از این پتانسیل و ظرفیت غافل باشیم، گفت: لازم است اقتصاد دانشبنیان در اولویت اصلی کشور باشد چرا که جوانان نخبه میتوانند اقتصاد کشور را متحول کنند و همچنین آمادگی داریم مواردی را که در این زمینه نیاز به قانونگذاری دارد در اختیار مجلس قرار دهیم.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور تاکید کرد: اگر میخواهیم با تحریم مقابله کنیم باید از شرکتهای دانشبنیان و نخبگانی که در این شرکتها فعالیت میکنند حمایت شود و همچنین خواسته ما حمایت مجلس از شرکتهای دانشبنیان است که خوشبختانه در بودجه ۹۹ اعتبار خوبی برای این بخش پیشبینی شده است.
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در نشست بررسی مشکلات شرکتهای دانشبنیان در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی گفت: باید از شرکتهای دانشبنیان در خطرات بازار تجاری حمایت کنیم، چرا که آنها میتوانند در آینده تضمینکننده اشتغال، ثروت و سرمایهگذاری جوانانمان باشند.
چه کسی باید اصلاح کند؟!
مسعود پزشکیان نایبرئیسمجلس با تأکید بر اینکه نیروهای علمی و دانشبنیانی که در کشور وجود دارند باید مورد توجه قرار گیرند، گفت: رئیسدولت، معاون رئیسجمهور و برخی از وزرا بعضا میگویند که فضای کسب و کارها مشکل دارد که باید از آنان پرسید چه کسی باید این فضا را اصلاح کند؟
پزشکیان تصریح کرد: مشکلاتی که در حوزه کسب و کار، تبادلات ارزی، گمرک، مالیات و مجوزهای سرمایهگذاری وجود دارد، مربوط به دولت است و دولت باید این مشکلات را حل کند و میتواند لوایح دوفوریتی به مجلس ارائه کند تا ما این مسائل را در اولویت بررسی خود قرار دهیم.
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهینشهر در مجلس نیز گفت: از دولتیها درخواست میشود محصولات شرکتهای دانشبنیان و نوآورانه را خریداری کنند.
صدهزار میلیارد فرار مالیاتی
حجتالاسلام احدآزادیخواه، نماینده مردم ملایر در نطق میان دستور صحن علنی دیروز مجلس شورای اسلامی درباره بودجه ۹۹ خطاب به رئیسجمهور گفت: هشتاد هزار میلیارد تومان از بودجه سال آینده را از اوراق مالی اسلامی قرار دادهاید، این کار غیرکارشناسی است و به معنای مقروض کردن آینده کشور است.
آزادیخواه اظهار کرد: نتیجه اینکه نفت را آماده بگذارید و نتوانید بفروشید، کسری بودجه است. آقای رئیسجمهور! ۱۹۵ هزار میلیارد مالیات مقرر کردهاید، اما صد هزار میلیارد فرار مالیاتی در این کشور رخ میدهد. طبق آمارها فقط دو قشر از اقشار مردم حدود ۱۹ هزار میلیارد مالیات بدهکارند.
دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: معافیت مالیاتی هنرمندان عجولانه از زبان رئیسسازمان برنامه و بودجه اعلام شد؛ چراکه لایحه بودجه را هنوز نهایی نکردیم و کمیسیون تلفیق ایجاد نشده است.
او افزود: چرا انتظار ایجاد میکنید که در آخر نتوانیم آن را اجرا کنیم؟ با کدام ادبیات باید هنرمندان از معافیت مالیاتی بهرهمند شوند؟ چرا کشاورزان، معلمان، کارگران شهرداری از مالیات معاف نشدهاند.
اظهارات مطهری
درباره استیضاح روحانی
علی مطهری نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید مجلس در نطق میاندستور صحن علنی گفت: اگر جامعه در شرایط عادی بود، جای استیضاح رئیسجمهور هم وجود داشت. اما شرایط ما ویژه است. حداقل کاری که مجلس میتواند انجام دهد استیضاح وزیر کشور بهعنوان مسئول اصلی این اتفاق است و انشاءالله انجام خواهد شد.
غفلت دولت از احتمال بروز سیل
مجید ناصرینژاد نماینده شادگان در مجلس در تذکر شفاهی خطاب به رئیسجمهور و رئیسسازمان برنامه و بودجه گفت: سال گذشته استان خوزستان خسارات زیادی از سیل دیده و گویا همه یادشان رفته که سیل چه بلایی سر کشور آورد.
ناصرینژاد افزود: احتمال بروز سیل در سال جاری هم بسیار زیاد است، اما متاسفانه مسئولان یادشان رفته که باید امکاناتی را برای جلوگیری از وقوع سیل مهیا کنند.
وی با بیان اینکه دولت فراموش کرده که باید اقداماتی را برای جلوگیری از وقوع سیل در کشور انجام دهد، افزود: اگر یکسوم سیل سال گذشته در کشور به وجود آید حتما گرفتار خواهیم شد.
نماینده شادگان در مجلس تصریح کرد: رودخانهها و مسیلها باید برای مقابله با سیل لایروبی شوند که این اقدام تحقق پیدا نکرده است و ممکن است مجددا درگیر بحران شود.
مطالبات فرهنگیان
بهمن طاهرخانی نماینده تاکستان در مجلس در تذکر شفاهی خطاب به رئیسجمهور گفت: بیبرنامگی دولت در حوادث پیشآمده پس از اغتشاشات بنزینی کشور خسارت زیاد مادی و معنوی به ملت بزرگ ایران وارد کرد.
طاهرخانی افزود: باید دولت تدابیری بیاندیشد تا امنیت اجتماعی و اقتصادی مردم را تامین کند.
وی تصریح کرد: وزیر آموزش و پرورش باید مشکل فرهنگیان در مطالباتشان، سرانه دانشآموزان و مدارس، تامین اعتبار سیستمهای سرمایشی و گرمایشی و استخدام حقالتدریسها را هرچه سریعتر رفع کند.
تسهیلات اشتغالزایی روستایی
هادی قوامی نماینده اسفراین در مجلس در تذکر شفاهی گفت: 50 درصد باقیمانده تسهیلات اشتغالزایی روستایی پرداخت نشده است و متاسفانه این اعتبار به اکثر دامداریها داده نمیشود.
قوامی در تذکری در مورد وضعیت تولید به وزیر صمت افزود: 20 درصد واحدهای تولیدی کشور در زمینه فولاد به شیوه القایی فعالیت میکنند، چون مواد اولیه به آنها داده نمیشود در معرض خطر عدم تولید آهن اسفنجی هستند.
لزوم رسیدگی دولت به نحوه پرداخت یارانهها
به گزارش فارس، محمدرضا صباغیان نماینده مردم مهریز و بافق در جلسه علنی دیروز مجلس در تذکر شفاهی به معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: بارها به رئیسجمهور تذکر داده و برای وزیر کار و رئیسسازمان هدفمندی یارانهها نامهای در راستای رسیدگی به قطع یارانه افرادی که مشمول دریافت یارانه میشوند، نوشتم.
صباغیان همچنین خطاب به رئیسجمهور گفت: خودروسازان قراردادهایی را با مشتریان خود منعقد میکنند و پس از دریافت پول، مشخص نیست چه زمانی خودرو را تحویل میدهند که چنین مسائلی سبب نارضایتی مردم میشود لذا باید به این امور رسیدگی شود.