۳ فروند هواپیمای فوق سبک به ناوگان نداجا پیوست
سه فروند هواپیمای فوق سبک دارای کاربرد اطلاعاتی- آموزشی دیروز با حضور امیردریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به ناوگان نداجا پیوست.
فرمانده هوادریا نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی دیروز (سهشنبه) درآیین پیوستن این سه فروند هواپیمای فوق سبک به نداجا اظهار داشت: این هواپیماها به دست جوانان متخصص یک شرکت دانشبنیان در داخل کشور ساخته شده است.
امیردریادار دوم خلبان سید منصور روحالامینی افزود: ساخت این هواپیما علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، در یک دوره پنج ساله صرفه دو برابری برای کشور دارد.
وی اضافه کرد: این هواپیماها ۲ نفره تک موتوره بوده که توانایی چهار ساعت و ۳۰ دقیقه پرواز مداوم را داشته و ۲۸۰ کیلومتر بر ساعت سرعت دارد.
قرارداد خرید ۶ فروند هواپیمای چکاوک در تاریخ ۲۴ بهمن سال گذشته با شرکت دانشبنیان هوافضا منعقدشد و آموزش عوامل فنی و خلبانان توسط آن شرکت انجام شد.
نخستین فروند دومرداد امسال به بندرعباس منتقل شد و دوره بازآموزی خلبانان توسط تیم فنی شرکت مربوطه دربندرعباس انجام شد.
فرمانده نداجا: ناوشکنهای نیروی دریایی به سامانههای جنگ الکترونیک مجهز میشوند
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: در آینده بسیار نزدیک همه ناوشکنهای نداجا به سامانههای بومی جنگ الکترونیک مجهز میشوند. امیردریادار حسین خانزادی در آیین پیوستن سه فروند هواپیمای سبک اطلاعاتی - آموزشی چکاوک افزود: تجهیزاتی در بخش جنگ الکترونیک به نیروی دریایی اضافه شده که بخشی متعلق به جنگ الکترونیک در ساحل و بخشی متعلق به جنگ الکترونیک نور دریایی است که بر روی شناورها نصب میشود.
وی ادامه داد: بدین ترتیب توانمندی جنگ الکترونیک از ساحل به دریا منتقل میشود و عرصههای جدیدی را برای مقابله با دشمن و ایجاد بازدارندگی میکند.
خانزادی ابراز داشت: بنابراین ارزش فرماندهی جنگ الکترونیک برای نیروی دریایی راهبردی است و انتظار میرود جهش اساسی در این فضا را شاهد باشیم.
فرمانده نداجا اظهارداشت: جهش بزرگی با استفاده از ظرفیتهای الکترومغناطیس در جنگها از جنگهای نسل سوم تا پنجم رخ داده است.
خانزادی بیان داشت: اگر کسی در عرصه نبرد بتواند صحنه الکترومغناطیس را زیر کنترل خود بگیرد سکوهای طرف مقابل را خنثی کرده و ظرفیتهای آن را به نسل سوم جنگها تنزل میدهد.
وی ادامه داد: جنگ شبکه محور در فضای الکترومغناطیس بسیار متاثر میشود، اگر دشمن بر این بخش متمرکز شده تواناییهای سکوهایش افزایش مییابد اگر این فضا را از آنها گرفت بسیار آسیبپذیر خواهد شد.