kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۶۲۹۵
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۳
رئیس‌اتاق اصناف:

برخی تولیدات داخلی بهتر از مشابه خارجی است

رئیس‌اتاق اصناف ایران برخی تولیدات داخلی را بهتر از مشابه خارجی دانست.

قاسم نوده فراهانی در یک نشست خبری گفت: یکی از نعمت‌های تحریم بحث تولید بود، زیرا در شرایط تحریم به فکر تولید افتادیم.
وی با بیان اینکه حدود 600 هزار واحد تولیدی در کشور وجود داشت، گفت: این واحدهای تولیدی به مرور طی سال‌های اخیر تولید را رها کردند و اقدام به واردات کردند.
نوده فراهانی اظهار داشت: واردات ضربه سنگینی را به کشور زد و باعث از بین رفتن اشتغال شد.
وی بیان داشت: بعد از تحریم اکنون برخی واحدهای تولیدی دوباره مشغول به کار شده‌اند و حتی تولیدات آنها بهتر از کالای خارجی است.
به گزارش فارس، رئیس‌اتاق اصناف تهران با بیان اینکه متاسفانه هنوز نتوانسته‌ایم مردم را قانع کنیم که تولیدات اخیر نسبت به چند سال قبل دارای کیفیت بسیار بهتری است، گفت: متاسفانه در کنار از بین رفتن تولید واردات کالای قاچاق کمر صنعت را شکسته است.
وی با تاکید بر اینکه مبارزه با قاچاق نیازمند عزم ملی است، بیان داشت: همکاری نزدیک بین اتحادیه‌ها به ویژه اتحادیه بارفروشان و بانک می‌تواند بسیاری از مشکلات اصناف را حل کند.
نوده فراهانی با اشاره به سود بالای تسهیلات گفت: با این شرایط تولید‌کننده و صادرکننده نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد و در بازارهای جهانی قدرت رقابت را از دست می‌دهد.
بدون سردخانه تنظیم بازار بی‌معناست
در ادامه این نشست‌، رئیس‌اتحادیه بارفروشان گفت: متاسفانه هنوز سردخانه‌ای در میدان میوه‌و تره‌بار شهر تهران برای نگهداری از میوه و سبزی وجود ندارد و به این ترتیب موضوع تنظیم بازار معنایی ندارد.
مصطفی دارایی نژاد بیان داشت: زمانی که در مرکز ورود و خروج میوه و سبزی سردخانه‌ای وجود نداشته باشد، بنابراین مسائل گرانی به وجود می‌آید.
وی با بیان اینکه اگرچه الگوی کشت وجود ندارد و بسیاری از مشکلات ناشی از این موضوع است، بیان داشت: اما عدم وجود سردخانه در میدان میوه و تره‌بار مشکلاتی را برای نگهداری میوه فراهم کرده است.
دارایی نژاد بیان داشت: عدم وجود سیستم نگهداری سردخانه‌ای باعث می‌شود که یک سال بر اثر تولید بیش از‌اندازه پیاز، مازاد تولید را دور‌انداخته و یک سال هم با نایاب شدن آن قیمت هر کیلوگرم پیاز به 10 هزار تومان می‌رسد.
رئیس‌اتحادیه بارفروشان با اشاره به ایجاد یک سردخانه 100 هزار تنی در میدان میوه و تره‌بار تهران گفت: در صورت ایجاد این سردخانه هزار نفر به صورت مستقیم مشغول به کار خواهند شد، ضمن اینکه دور ریز 50 تا 60 تن میوه و سبزی به صورت روزانه کاهش خواهد یافت.
وی بیان داشت: با ایجاد چنین سردخانه‌ای صادرات به صورت مستقیم توسط اتحادیه بارفروشان انجام می‌شود و براساس استانداردهای مورد نظر دنیا این کار انجام خواهد شد.
دارایی نژاد با بیان اینکه عدم وجود برنامه‌ریزی برای صادرات باعث می‌شود کشورهای دیگر به امر صادرات محصولات ما وارد شوند، گفت: به عنوان مثال در روزهای اخیر پاکستانی‌ها به موضوع صادرات گوجه فرنگی وارد شدند و با ورود به این موضوع حتی گوجه‌‌های کال و نارس را خریداری کردند و این امر باعث گرانی و کمبود گوجه فرنگی شد.