kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۵۸۳۸
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۴

آمار وزیر کشور از خسارت آشوبگران/تخریب 731 بانک، 140مکان عمومی، 70پمپ‌بنزین و...

رحمانی‌فضلی گفت در آشوب‌های اخیر، اراذل و اوباش ۷۳۱ بانک، ۱۴۰ مکان عمومی، ۷۰ پمپ‌بنزین و ۹مکان مذهبی، ۳۰۷ خودرو و ۱۰۷۶ موتورسیکلت را آتش زده یا تخریب کردند.



«عبدالرضا رحمانی‌فضلی» وزیر کشور با حضور در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» با تبریک هفته بسیج درخصوص طرح سهمیه‌بندی بنزین و در پاسخ به سؤالی برای انتخاب این بازه زمانی برای اجرای طرح، اظهارداشت: تا ساعت ۱۲ و ربع تا ۱۲ و نیم هیچ رسانه خارجی انعکاسی در این مورد نداشت، از آن ساعت به بعد رسانه‌های خارجی شروع کردند به حمله کردن و تهییج کردن. اگریک روز قبل بود قطعا تحریکات بیشتر و خسارات ما بیشتر بود. بنابراین طرح در مرحله اجرای اولیه بدون هیچ حادثه‌ای اجرا شد و ما تا عصر جمعه ساعت حدود ۴ و ۵ هیچ مشکلی نداشتیم.
وزیر کشور افزود: ما تا جمعه ساعت چهار و پنج مشکلی نداشتیم. از لحظه ورود رسانه‌های خارجی و تهییج و فراخوان دادن، ما شاهد بحران شدیم. رسانه‌های معاند تصاویری از دی ۹۶ پخش می‌کردند تا نشان دهند کشور به هم خورده است. همچنین تصاویری از عراق را نشان می‌دادند که اعلام می‌داشتند ایران است. در نهایت ما با هسته‌های چهار و پنج نفره مواجه شدیم که همراه خود یک خانم داشتند و با کوکتل مولوتف، قمه و سلاح سرد حملاتی انجام دادند و اموال دولتی و شخصی را از بین بردند. این گروه‌ها با نیروهای ما درگیر می‌شدند.
وی با بیان اینکه از این لحظه به بعد ما شاهد بودیم که اعتراض سیاسی یا اجتماعی که می‌توانست در شرایط مطلوب‌تری برگزار شود، تبدیل به شرایط امنیتی شد و شعارها تند و براندازانه شد، گفت: ما در آن مرحله که بُعد تخریب و آتش‌سوزی زیاد شد مجبور شدیم اینترنت را مقطعی و موضعی قطع کنیم. اتفاقی مانند سال ۹۶ که اینترنت قطع شد. شورای امنیت تصویب کرد که اول محدودسازی شود و با گسترش به دیگر استان‌ها مسدود شد. این مسدودسازی به این معنی نیست که مسئولان اهمیت اینترنت یا مسایل مالی پیرامون آن را نمی‌دانند، بلکه به دلیل شرایط وقت و جلوگیری از مشکلات بیشتر این کار را انجام دادند تا هزینه بیشتری به کشور تحمیل نشود.
رحمانی‌فضلی افزود: ما آمار و اطلاعات میدانی داریم که جمعیتی حدود صد و سی هزار تا دویست هزار نفر در تجمعات بودند. این تعداد دایما می‌چرخیدند و در جاهای متعدد اغتشاش می‌کردند. مثلاً شنبه در تهران صد نقطه دچار حادثه و درگیری بود. البته نیم درصدی از مردم نیز حضور داشتند ولی عمده این مسایل ناشی از افرادی سازماندهی شده بود.
وی خاطرنشان کرد: فرماندار شهر قدس خانمی بود. من در انتصاب فرمانداران و به‌خصوص بانوان ملاحظات را دارم. در ورود و تسخیر فرمانداری توسط اغتشاشگران فرماندار خانم شهر قدس در صحنه ماند و صحنه را ترک نکرد. ایشان مسئولیت‌پذیر بودند و پای کار ماندند. در تمامی استان‌ها هم مسئولان پای کار بودند و در صحنه حضور داشتند. البته شدت و مدت فرق داشت.
وزیر کشور ادامه داد: ما به جز چهار استان که هیچ اتفاقی نیافتاد و در برخی استان‌ها مثل کرمان و مشهد یک شهر درگیر بود. در چهار و پنج استان شدت بیشتری داشت و برخی مناطق حاشیه‌ای بسیار شدت بیشتری داشت. ‌ البته بحث خوزستان، فارس و تهران شدت بیشتری داشت. به‌طور کلی پنج استان درگیر بحران شدیدتری بودیم. روز شنبه با توجه به فراخوان‌هایی که از قبل انجام شده بود و همچنین غافلگیری شهرداری به دلیل برف با ورود این گروه‌ها باعث مشکلاتی شدند که می‌شود گفت چهل الی پنجاه نقطه درگیری داشتیم.
وی با بیان اینکه ده الی پانزده درصد از کسانی که حضور داشتند، از مجرمان و سابقه داران بودند که قانون شکن بوده و خسارت‌هایی را وارد کردند، اظهار داشت: دخالت نیروهای خارجی را شما شاهد هستید که در چند روز اخیر مقام‌های آمریکایی، اروپایی، صهیونیستی  و برخی دیگر رسماً اعلام حمایت می‌کردند و حتی خط می‌دادند و رسانه‌های خود را در اختیار می‌گذاشتند.
رحمانی‌فضلی افزود: در این آشوب‌ها ما از منافقین، سلطنت‌طلب‌ها و وهابیان داشتیم. ما اعترافاتی که داریم نشان می‌دهد پول داشته و آن را خرج می‌کردند. ما قاچاقچیان اسلحه را در این حوادث گرفتیم. این گروه‌ها برنامه بزرگی برای مختل کردن شاهراه‌ها و مسیرهای ارتباطی داشتند. چندبار تلاش کردند بزرگراه کرج به تهران را ببندند. مسیر جم به عسلویه را چند بار بستند و حتی با رگبار شلیک می‌کردند. در شهری که من نام نمی‌برم می‌خواستند مخازن بنزین را به آتش بکشند که نیروی انتظامی بنا به وظیفه خود حاضر شد. اگر این ورود رخ نمی‌داد، شاید نیمی از شهر در آتش می‌سوخت و فاجعه رخ می‌داد.
وزیر کشور گفت: در شهر دیگری اعلام شد که در حال حمله به انباری هستند که چندین تن ذخایر مواد غذایی در آن از شکر و برنج وجود دارد. نیروی انتظامی خودش را خوشبختانه رساند و نگذاشت اتفاق ناخوشایندی صورت بگیرد. حتی به پلیس شلیک می‌شد.
رحمانی‌فضلی ادامه داد: بر اساس ماده ۱۰ احزاب ما بحث مجوز راهپیمایی را بررسی کرده و سال گذشته ۳۳۱ مجوز راهپیمایی در سراسر کشور داده‌ایم. اعتراض با اغتشاش متفاوت است و جمهوری اسلامی اعتراض مسالمت‌آمیز را تحمل می‌کند. در موضوع موسسات مالی غیر مجاز یادتان هست که حدود یکسال ما در جایی مثل تهران، شاهد چند تجمع بودیم که در آرامش برگزار می‌شد. گاها رئیس‌جمهور بارها حتی صبح ‌زود تماس می‌گرفت و پیگیر بود.
وی در پاسخ به این سؤال که برخی‌ها معتقدند که شدت برخورد نیروی انتظامی بیشتر بوده است، آیا آن را قبول دارید، گفت: باید دید این نقد را چه کسی انجام می‌دهد؛ رسانه‌های خارجی با القای برخی تصاویر به دنبال این کار هستند. قطعا مردم نیروهای خودشان را امین از نیروهای آمریکایی و صهیونیستی می‌دانند. نکته بعدی این است که بیش از پنجاه مورد پایگاه نظامی و امنیتی مورد حمله قرار گرفت. در هر پایگاه اسلحه‌هابی برای دفاع وجود دارد و وظیفه قانونی نیروی انتظامی دفاع است. نیروهای زخمی و مجروح در حوزه بسیج و نیروی انتظامی ما دو برابر نیروهایی است که در این حادثه آسیب دیدند.
رحمانی‌فضلی به تخریب اماکن عمومی در اغتشاشات اخیر ‌اشاره و تصریح کرد: ۷۳۱ بانک را برای ایجاد مشکل آتش زدند؛ همچنین ۱۴۰ مکان عمومی، ۷۰ پمپ‌بنزین و ۹مکان مذهبی را تخریب و یا آتش زدند. ۳۰۷ خودرو و ۱۰۷۶ موتورسیکلت را آتش زدند. تا زمانی که فعالیت‌ها منجر به تخریب و آتش‌سوزی نشد نیروی انتظامی برخوردی نداشت.
لیدرهای اغتشاشات دستگیر شدند
وی با ‌اشاره به حوادث دیگر گفت: من همان شب به علی عسگری زنگ زدم و گفتم ۵۰۰ نفر می‌خواهند به طرف صدا و سیما بیایند، به علی عسگری گفتم هر چقدر نیروی بسیجی دارید برای پاسداری بگذارید تا نیروی انتظامی و امنیتی برسد. البته نیروهای ما نگذاشتند تا آنها به صدا و سیما نزدیک شوند. کارگر شهرداری به این اغتشاشگران آب داد و به آنها گفت چیزی در شهرداری برای تخریب نداریم اما آنها به او حمله کردند.
وزیر کشور  با بیان اینکه لیدرهای اغتشاشات دستگیر شدند، گفت: قبلا ملاحظاتی بود، الان که نفرات اصلی دستگیر می‌شوند برخی تماس‌های آنها با عناصر خارجی رصد شد و باید اعترافات آنها در تلویزیون پخش شود.
رحمانی‌فضلی گفت: موضوع بعدی که اتفاق افتاد این بود که از ظهر یکشنبه تماس‌ها با ما  شروع شد و می‌گفتند مردم می‌خواهند به خیابان‌ها بیایند. تلاش ما این بود که مردم عادی با آنها درگیر نشوند چرا که آنها مسلح بودند حتی در یک فیلمی هم که پخش شد در قهوه‌خانه‌ای آنها مخدر و مشروب مصرف کرده و بعد به خیابان می‌آمدند.
وی تصریح کرد: از امامان جمعه شهرها به ویژه زنجان، تبریز و چهار محال و بختیاری تشکر می‌کنم. این افراد اصرار داشتند و می‌گفتند مردم می‌خواهند به خیابان‌ها بیایند و در رابطه با تضمین امنیت این راهپیمایی‌ها صحبت شد که امامان جمعه آن را تضمین کردند.
وزیر کشور در رابطه با جداسازی عوامل اصلی و لیدرها با سایر افراد گفت: با لیدرهایی مواجه هستیم که حتما با آنها باید برخورد شود. از قوه قضائیه هم می‌خواهیم که در رسیدگی به این پرونده‌ها تسریع کند. عده‌ای هم آتش زده و قتل انجام دادند که اینها مجرم هستند. دسته سوم افرادی هستند که دست به ارعاب، دستبرد و غارت از فروشگاه‌ها زدند. دسته چهارم هم فریب خوردند و حضور داشتند.
وی به آسیب‌دیدگان و جان‌باختگان حوادث اخیر ‌اشاره کرد و گفت: در بین کسانی که جان باختند افرادی را داریم که با قمه، سنگ و یا تفنگ شکاری و یا آتش کشته شدند. شاهدان عینی آن هم وجود دارد، البته با توجه به سیستمی که نیروهای انتظامی و امنیتی دارند به راحتی این افراد شناسایی شدند.