خطیب جمعه تهران:
داعش تهدیدی علیه همه مذاهب و اقوام است
خطیب نماز جمعه تهران، داعش را تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی علیه تمام مذاهب و اقوام در جهان عنوان کرد.
به گزارش فارس خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدارهای متعدد هفته گذشته گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار با اساتید بر این نکته تأکید کردند که تبدیل دانشگاهها به پایگاه سیاسی سمی مهلک برای حرکت علمی کشور است و باز هم بر این نکته تأکید کردند که حرکت علمی کشور به موفقیتهای بزرگی دست یافته و از نهضت علمی ایران در دنیا رونمایی شده است.
آیتالله موحدی کرمانی ادامه داد: همچنین ایشان بر عدم غفلت از دشمن تأکید کردند و به این نکته اشاره داشتند که در قرآن به شیطان و ابلیس به صورت مرتب اشاره شده است و ما نباید از نقشهها و توطئههای دشمن غافل شویم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به گروه خائن و جلاد داعش گفت: ما هر کلمهای را که درباره این گروه داعش به کار ببریم کم است.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: استکبار تصور میکند که با کشتن، ترور و امثال این چیزها میتواند جلوی اسلام را بگیرد ببینید در سوریه و عراق چه کردند اما من در اینجا میگویم که آنها هیچ غلطی نتوانستند بکنند و نخواهند توانست انجام دهند.
آیتالله موحدی کرمانی گفت: دلیل آن مسئله هم این است که هرگاه آنها به جهان اسلام هجوم بردهاند مسلمانان با جهاد مقاومت در مقابل آنان ایستادهاند. قرآن در همین رابطه جنگ بدر را به ما یادآوری میکند که همه تصور میکردند کار اسلام تمام شد اما عدهای مؤمن در مقابل آنها ایستادند.
آیتالله موحدی کرمانی با تأکید بر این نکته که قطعاً اعمال ضد بشری داعش در جهان محکوم خواهد شد، گفت: اینکه شخصی سه بار نام الله را بگوید و مسلمانی را بکشد و بعد سه تکبیر دیگر بگوید و حریم او را آلوده کند کاملاً برخلاف اسلام است و اینها امروز به نام اسلام در جهان اتفاق میافتد. مسلمانان باید در مقابل این جانیان اختلاف را کم کرده و چنین حرکاتی را محکوم کنند.
وی افزود: آنچه که امروز در عراق اتفاق میافتد نزاع شیعه و سنی نیست بلکه یک نزاع برای حمایت از انسان و کشتن انسان است.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: از مرجعیت عراق تشکر میکنم که نقش مؤثری در پیروزی بر داعش داشت و علمای اهل سنت نیز نقش برتری برای برانگیختن مردم علیه داعش داشتند.
آیتالله موحدی کرمانی با اشاره به اینکه حامیان اصلی تروریستها ادعای دموکراسی میکنند، گفت: نظام سلطه تصور میکند که اسلام همین اسلام داعشیهاست اما باید بداند که این جریان تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی علیه تمام مذاهب و اقوام است.
وی همچنین در اولین خطبه نماز عبادی سیاسی جمعه تهران با بیان اینکه اگر تقوا باشد فضای زندگی روشن میشود، اظهار داشت: با داشتن تقوا لغزشها جبران خواهد شد.
آیتالله موحدی کرمانی با تأکید بر اینکه رسیدن به هر هدفی سنت خاصی دارد، افزود: اگر کسی میخواهد قلب نورانی داشته باشد باید بداند که نورانیت به قلب راه دارد و راه رسیدن به نور و نجات از ظلمت تمسک به ولایت است.
امام جمعه موقت تهران بر همین اساس گفت: در زمان حضور امام معصوم باید به او تمسک جست و در زمان غیبت اگر حکومت اسلامی تشکیل نشده مجتهد عادل و در زمان حکومت اسلامی باید به عالم و مجتهد عادلی که سایر فضیلتها را نیز دارد و در رأس حکومت قرار دارد تمسک جست.
امام جمعه موقت تهران در ادامه سخنان خود به موضوع بصیرت اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری درباره بصیرت سخنان بسیاری فرمودند.
وی با اشاره به راههای کسب بصیرت خاطرنشان کرد: کسب علم و دانش، مسائل اخلاقی و سنتهای حسنه در ایجاد بصیرت نقش بسیاری دارد.
رحیمپور ازغدی: در بازار باید
اخلاق اسلامی حاکم باشد
یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: در بازار اسلامی اخلاق و اقتصاد در کنار یکدیگر باید رعایت شود. تفکیک این دو، بازار سکولاری ایجاد میکند.
به گزارش ایسنا حسن رحیمپورازغدی در سخنرانی پیش از خطبههای این هفته نماز جمعه تهران، گفت: ما میخواهیم به بحث انسانشناسی اسلامی و نظام حقوقی و همچنین نظام اخلاقی بپردازیم. روش ما تمرکز بر آیات و روایات است. بر این اساس وقتی راجع به اخلاق و حقوق در بازار صحبت میکنیم منظور ما تفکیک آنها از بازار اقتصادی نیست.
وی با اشاره به روایتی از امام باقر (ع) که به تبیین رفتار امیرالمومنین در بازار اسلامی میپرداختند، گفت: امیرالمومنین(ع) به سود مشروع و حق خریدار و فروشنده تاکید میکردند. ایشان در دوران خلافتشان هر روز به تمام اصناف و بازارها سرکشی میکردند و بازار را با اخلاق و مدیریت اسلامی نگه میداشتند. در حالی که تازیانهای بر دوششان بود هر روز چند جملهای را با اصناف صحبت میکردند.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حضرت امیر با صدای بلند فریاد میزدند:ای کسانی که در جامعه اسلامی کار اقتصادی میکنید، کار خود را با نام خدا آغاز کنید. وجه اصلی اسلامی بودن بازار با علم به مدیریت و اخلاق اسلامی بازمیگردد. خداوند در بازار اسلامی حضور دارد، نه حضور ظاهری بلکه توجه به مبدأ و معاد و حفظ معنویت باعث این حضور میشود.
وی همچنین افزود: باید بر همدیگر آسان بگیریم، خریدار و فروشنده باید سعی کنند اگر میتوانند آن چیزی را که میخرند پول بیشتری بدهند و یا آن چیزی را که میفروشند در زمان فروش کمفروشی نکنند. بازار اسلامی تنها به تسبیح دست گرفتن و داغ مهر و بسمالله گفتن نیست.
ازغدی با اشاره به لزوم برکت در بازار، گفت: اگر در موقع فروش جنس حواسمان باشد که عیب و ایرادش را به خریدار بگوییم و کمفروشی نکنیم برکت خواهد آمد. همه ما این روایات را میدانیم اما در موقع عمل به آنها دستو پایمان میلرزد. مسلمان کسی است که در روابط اجتماعی خودش را جای فرد مقابل بگذارد.
وی ادامه داد: همه برادر و خواهر هستیم اگر لقمهای از دهان کسی درآوردی انگار از دهان خانوادهتان درآوردید. وقتی میگویند تنها به مال خودت قانع باش و با دیگران کاری نداشته باشد برای همین است. ما نباید یکدیگر را به چشم رقیب ببینیم با طرف معامله باید صمیمی باشیم. اینگونه میتوان اقتصاد مقاومتی را ساخت.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در روایات آمده است آخرالزمان مسجدها بزرگ و پرتزیین میشوند، اما نمازگزاران قلبهایشان از یکدیگر دور خواهد بود در کنار هم نماز میخوانند اما در بازار و مغازهها به چشم دشمن به یکدیگر مینگرند. این بازار بتخانه است که به جای خدا پول پرستیده میشود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در برخی دیگر از روایات آمده که در آخرت گناهانی به ثروتمندان نسبت داده میشود که آنها انجام ندادهاند و دلیلش این است که به فقرای اطراف خود توجه نکردهاند و گناه آنان به پایشان نوشته شده است.