بهانه مسئولان برای گرانی گوجه: بارندگیها مقصر بود
برخی مسئولان معتقدند که علت افزایش قیمت گوجهفرنگی در بازار کاهش برداشت محصول به دلیل بارندگیهای روزهای اخیر بوده و از ابتدای هفته آینده قیمتها به حالت سابق بازمیگردد.
مدیرکل روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به بارندگیهای چند روز گذشته کشاورزان محصولات خود را برداشت نکردند و در رسیدن محصول به بازار نیز تاخیر به وجود آمد اما با کاهش بارندگیها ظرف روزهای آینده کشاورزان در جنوب کشور برداشت محصولات خود را از سر گرفتند و با رسیدن این محصولات به بازار در روزهای ابتدایی هفته آینده قیمت به حالت سابق بازمیگردد.
محققی درباره تاثیر صادرات این محصول در افزایش قیمت آن در بازار داخلی توضیح داد: سیاستگذاری درباره صادرات کالا بر عهده وزارت صمت است، اما با توجه به بالا بودن میزان برداشت گوجهفرنگی در کشور و خرید آن از کشاورزان مشکلی برای تامین نیاز داخلی در این حوزه وجود نخواهد داشت.
بر اساس این گزارش، در روزهای گذشته قیمت گوجهفرنگی در بازارهای داخلی افزایش پیدا کرد و به مرز ۱۲ هزار تومان در هر کیلو نیز رسید.
رئیساتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار نیز با بیان اینکه بارندگیهای اخیر و از بین رفتن برخی از محصولات، باعث افزایش قیمت گوجهفرنگی شده است، اظهار کرد: تا دو هفته آینده قیمت این محصول کاهش خواهد یافت.
اسدالله کارگر افزود: اکنون در میادین مرکزی میوه و ترهبار، قیمت گوجهفرنگی معادل هشت هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است و این محصول در مراکز خردهفروشی سطح شهر به قیمت ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان عرضه میشود.
وی عمده دلیل افزایش قیمت این محصول را، بارندگیهای اخیر و خسارت وارده به برخی محصولات دانست و گفت: در حال حاضر در محصول گوجهفرنگی عرضه کم بوده و تقاضای بسیاری برای این محصول از سمت مصرفکننده وجود دارد، که این عوامل موجب افزایش قیمت آن شده است.
کارگر تاکید کرد: نهایتا قیمت گوجهفرنگی تا دو هفته آینده با کاهش مواجه خواهد شد. با مساعد شدن شرایط آبوهوایی، قطعا عرضه این محصول افزایش خواهد یافت و قیمت گوجهفرنگی شکسته خواهد شد و در حد قابل توجهی کاهش مییابد.
گفتنی است، مسئولان در حالی در واکنش به گرانی این محصول، به بارندگیهای اخیر اشاره میکنند که از مدتها قبل معلوم بود در ایام سرد سال برخی محصولات کشاورزی با کمبود عرضه مواجه میشود، اما امسال همزمان با افزایش قیمت گوجه فرنگی، صادرات این محصول از سر گرفته شد.
نوسانات عرضه به دلیل تنوع فصلی کشور و تفاوت در زمان برداشت محصولات کشاورزی موضوع جدیدی نیست و تقریبا هر ساله اتفاق میافتد، ولی مسئولان هم حرفهای همیشگی را بیان میکنند و از سوی دیگر با وجود کمبود در بازار داخلی، صادرات از سر گرفته میشود.
وقتی از مدتها قبل معلوم است که با رسیدن فصل سرد سال، برداشت محصولات باغی و صیفی در کشور نوسان دارد، دولت باید با استفاده از ابزارهای تنظیمی، به ذخیرهسازی اقدام کند تا نوسانات قیمتی،
بازار را به هم نریزد.