دیدار وزیر ورزش با دبیر، بنا و محمدی
سلطانی فر: از کشتی انتظار 4 طلای المپیک را دارم نتیجه گرایی بازهمگریبان ورزش را گرفت!
رئیسفدراسیون و سرمربیان تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی در دیدار با وزیر ورزش قول کسب 4 مدال در المپیک 2020 توکیو را دادند.
سرویس ورزشی-
ظهر پنجشنبه ۳۰ آبان ماه، علیرضا دبیر رئیسفدراسیون کشتی به همراه محمد بنا و غلامرضا محمدی سرمربیان تیمهای ملی کشتی فرنگی و آزاد ایران با حضور در وزارت ورزش و جوانان با دکتر مسعود سلطانیفر دیدار کردند. این نشست در راستای ارزیابی وزیر ورزش از آخرین وضعیت فدراسیونهای المپیکی برگزار شد.
بر اساس گزارش خبرگزاری فارس محمد بنا پس از این دیدار گفت: با موافقت و نظر مثبت دکتر سلطانیفر قرار است این نشستها به منظور بررسی شرایط و برطرف کردن موانع و مشکلات برای موفقیت در المپیک برگزار شود.کلیات این جلسه مربوط به راههای رسیدن و موفقیت در المپیک بود و خواستههای رئیسفدراسیون و سرمربیان دو تیم و همچنین امکانات لازم در این راه مطرح شد که خوشبختانه آقای وزیر از هیچ چیز دریغ نکردند و یک ملاقات خوب و مفید بود.
بنا اظهار کرد: دکتر سلطانیفر به رئیسفدراسیون دستور دادند که همه امکانات از هر نظر در اختیار سرمربیان آزاد و فرنگی قرار بگیرد و از طرفی یک قول سنگین نیز از ما گرفتند که هم در آزاد و هم فرنگی دو طلا بگیریم.
وی درخصوص ظرفیت و شرایط حال حاضر کشتی ایران گفت: کشتی آزاد یک عقبه بلند و پرافتخار دارد و از لحاظ کمیت و کیفیت همیشه از فرنگی بالاتر بوده و شناخت مردم هم بیشتر از کشتی آزاد بوده است.
بنا ادامه داد: کشتی فرنگی یک دهه موفق داشت که دهه اخیر بود و کشتیگیرانی مثل حمید سوریان، امید نوروزی، قاسم رضایی و سعید عبدولی ظهور و افتخار آفرینی کردند ولی اکنون تغییر نسل دادهایم و تیم جوانی داریم که در عین جوانی نسلی هستند که میشود امیدوارانه روی آنها سرمایهگذاری کرد تا هم در این مدت کوتاه تا المپیک ۲۰۲۰ آبروداری کنند و هم برای المپیک بعدی نیز سرمایه بزرگی باشند.
محمدی: کار ما سختتر از المپیک قبلی است
غلامرضا محمدی سرمربی تیم ملی کشتی آزاد نیز پس از این نشست گفت: وزیر ورزش با دیدی کارشناسانه و دلسوزانه جزئیات کشتی را پیگیری میکنند و از روز اولی که در اتفاق آقای بنا با ایشان ملاقات کردیم همیشه حمایت تمام قدی از ما داشتند.
وی با اشاره به این مطلب که هر موقع کشتی ایران در المپیک موفق بوده کاروان ایران هم رنکینگ خوبی در المپیک داشته، ادامه داد: برعکس این موضوع هم صادق است و این جلسات قرار است در مقاطع مختلف تا المپیک ادامه پیدا کند تا کمبودها رفع و امکانات برای حضور موفق در المپیک مهیا شود.
محمدی با بیان اینکه رابطه خوب وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک باعث تقویت ورزش کشور شده است، افزود: امیدواریم با حمایت این دو نهاد بتوانیم از حیثیت کشتی ایران دفاع کنیم.
وی در پایان با بیان اینکه شرایط کسب سهمیه و اوزان در المپیک ۲۰۲۰ تغییر کرده و بسیار سختتر از المپیک ریو شده است افزود: با همه این اوصاف و نتایج و
کموکاستیهای دو سال اخیر کشتی، همه تلاشمان بر این است تا با حمایت وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک باز هم برای ایران افتخارآفرینی کنیم.
فدراسیون کشتی در شرایطی در دیدار با وزیر ورزش قول کسب 4 مدال طلا در رشتههای آزاد و فرنگی را داده که پیش از این علیرضا دبیر گفته بود: ما تمام تلاشمان را برای المپیک میکنیم. من به هیچ کسی قولی ندادهام. برای وزارت ورزش و کمیته المپیک این موضوع مهم است، ولی من هیچ وقت قول مدال ندادهام اما ما به این تیم امیدواریم.
امید به مدالآوری کاراته
سلطانیفر پیش از این نیز دیداری با سید حسن طباطبایی رئیسفدراسیون کاراته داشت. در آن جلسه هم وزیر ورزش گفت: کاراته از امیدهای کاروان ایران برای مدالآوری در المپیک است و شخصا پیگیر وضعیت قهرمانان این رشته هستم. وزیر در پاسخ به درخواست رئیسفدراسیون کاراته برای اختصاص مکان تمرین به تیم ملی افزود: تمام نیازهای کاراته ایران برای موفقیت در المپیک فراهم است و همه موظف هستیم به کاراته کمک کنیم و نباید وقفهای در کار و آمادگی تیم و قهرمانان ملی ایجاد شود.
توجه به کیفیت در ورزش
کشتی همواره گل سر سبد ورزشهای ایران در المپیک بوده و هست. سهم این رشته ورزشی که سبد مدالآوری ورزش ایران همواره پررنگ بوده اما شرایط فعلی آزاد و فرنگی کاران و همچنین بررسی نتایج تیم ملی در رقابتهای جهانی نورسلطان نشان میدهد که کار کشتیگیران برای کسب 4 طلا در المپیک بسیار دشوار است.
متاسفانه در چند سال اخیر کمیت محوری و نتیجهگرایی بدجوری بر ورزش و گفتمان و فرهنگ آن، حاکم شده و ملاک سنجش همه چیز و همه کس، فقط عدد و رقم و رکورد... این طور حرفها شده است. «کمیتگرایی» و «نتیجه محوری» حتی «میزان و تعداد مدال» در جای خود یک ملاک برای ارزیابی و دارای اهمیت است، اما این کمیت و عدد تنها و تنها ملاک ارزیابی نیست، بلکه آنچه مهم است که ورزش ما هر روز بیش از قبل، بیشتر از آن برخوردار شود، «کیفیت» است.
فراموش نکنیم که توجه به کیفیت، خود به خود کمیت مطلوب را هم به دنبال خود میآورد. یعنی کمیت مورد نظر در گرو حاکمیت کیفیت قابل قبول است. کمیت مطلوب- نه نتیجه دلخواه- حرکت در مسیر نتیجهگیری و رسیدن به مقصد و منزل، در گروی این است که ابتدا کیفیت ورزش یعنی سطح فنی، اخلاقی، فرهنگی و... آن رشد و ارتقا پیدا کند.
فن و اخلاق ورزش در سطح بالایی قرار بگیرد، ورزش در سطح بالا، در کلاس بالا، خود به خود با افتخارات و موفقیتهای زیادی هم توام خواهد شد. اشتباه است اگر فکر کنیم از پیششرطها و مقدمات ضروری، بینیاز هستیم، فقط و فقط باید به فکر کسب مدال و نتیجه و... باشیم.