kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۵۰۵۳
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۶
فعال تولیدات گلخانه‌ای:

بزرگ‌ترین مشکل تولیدکنندگان دریافت تسهیلات ریالی است

یک تولیدکننده محصولات گلخانه‌ای با بیان اینکه مگاپروژه‌های کشاورزی معطل اختصاص زمین است گفت: تولیدات کشاورزی می‌توانند نقش ویژه‌ای در ایجاد رونق اقتصادی ایفا کنند.

یوسف ابراهیمی، فعال حوزه تولیدات گلخانه‌ای در گفت‌وگو با مهر با اشاره به سابقه فعالیتش در امر صادرات میوه و صیفی جات‌، گفت: بصورت خانوادگی در حوزه تولیدات گلخانه‌ای فعال هستیم و از سال ۷۲ تاکنون محصولات را به کشورهای آذربایجان و روسیه صادر می‌کنیم.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۰ یک گلخانه در سطح ۶ هکتار در جیرفت احداث کردیم اما متاسفانه این طرح با موفقیت همراه نبود، افزود: از حدود سال ۹۴ اقدام به تاسیس گلخانه‌های مدرن و هیدروپونیک در منطقه آزاد ارس کردیم که در این گلخانه محصولاتی مانند گوجه فرنگی، فلفل و بادمجان تولید می‌شود و قرار است
توت فرنگی و سبزی نیز به محصولات تولیدی ما اضافه شود.
این فعال بخش خصوصی ادامه داد: پروژه اول در یک زمین ۵۰ هکتاری و در سطح ۳۱ هکتار اجرا شده است. ظرفیت تولید سالانه آن ۱۴ هزارتن است و بیش از ۸۵ درصد آن صادر می‌شود. البته بخشی از این صادرات نیز به کشورهای حوزه خلیج‌فارس انجام می‌شود که البته حدود ۵ درصد است.
ابراهیمی با بیان اینکه بزرگترین مشکل ما در زمینه دریافت تسهیلات ریالی بوده است، افزود: با پیگیری‌هایی که از طریق وزارت جهاد و کمیسیون کشاورزی انجام دادیم طی هفته‌های آینده بخشی از تسهیلات مورد نیاز در اختیار ما قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در زمینه مگاپروژه‌ها نیز مشکل ما بحث زمین است در همین زمینه حدود ۵ سال قبل قرار بود زمینی به سطح ۲ هزارهکتار در اختیار ما قرار بگیرد و این زمین تبدیل به کشت و صنعت نوین در حوزه باغداری و گلخانه شود که تاکنون این اتفاق رخ نداده است.
ابراهیمی به مزایای تولیدات گلخانه‌ای اشاره کرد و گفت: افزایش عملکرد در واحد سطح، تولید محصول سالم، کاهش ضایعات، افزایش بهره وری مصرف آب و استفاده بهینه از نهاده‌های تولید از جمله مزایای این نوع تولید است.
وی با بیان اینکه درخواست‌های زیادی از مسئولان داشتیم که به نتیجه نرسیده است، افزود: البته ما به تولید خود ادامه می‌دهیم و در صورتی که دولت حمایت کند عملکرد بسیار بهتری خواهیم داشت و سال آینده حدود ۱۰۰ هکتار گلخانه سرپوشیده نوین در کشور اجرا خواهیم کرد که اولین بار است در ایران چنین پروژه‌ای انجام می‌شود.
به گفته ابراهیمی این پروژه نشان می‌دهد که تولیدات بخش کشاورزی می‌توانند به شدت اقتصادی باشند و نقش ویژه‌ای در رونق اقتصادی ایفا کنند.