kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۲۹۰۲
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۴
وزیر ارتباطات:

اینترنت مصرفی زائران اربعین به صورت بسته‌های اپراتور محاسبه شود

پس از اعتراض زائران اربعین نسبت به هزینه‌های بالای اینترنت آزاد در ایام اربعین در عراق، وزیر ارتباطات درخواست کرد که اینترنت مصرفی زائران به صورت بسته‌های اپراتورها محاسبه شود.

‏به گزارش ایسنا، ترافیک دیتای مبادله شده در ایام اربعین، امسال به نسبت سال گذشته رشد ۱۵۰ درصدی (۱.۵) برابری و تعداد مشترکین رومینگ دیتا نیز نسبت به اربعین سال گذشته به میزان ۱۴۰ درصدی(۱.۴) برابری افزایش داشته است. با این وجود به نظر می‌رسد برخی از کاربران بدون خریداری بسته، از اینترنت آزاد سیم‌کارت‌های ایرانی خود استفاده کرده و این موضوع موجب تحمیل هزینه‌های بسیاری برای آنها شده است.
وزیر ارتباطات درمورد این موضوع در توئیتر نوشت: «شنبه‌شب با ۳۰ زائر درباره کیفیت خدمات ارتباطی صحبت کردم، گلایه اصلی اینترنتی است که خارج از بسته و با نرخ آزاد محاسبه شده است. از اپراتورها می‌خواهم با کسب رضایت سهامداران عمده خود، همه مصارف را در قالب بسته محاسبه و پول‌های اخذشده را به زوار بازگردانند».
بر اساس این گزارش، سال گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده بود با توجه به کاهش نرخ مکالمه از ایران به عراق، استفاده از سیم‌کارت عراقی به‌صرفه‌تر از رومینگ است. او همچنین با اشاره به مشکلات افزایش هزینه دیتای سیم‌کارت‌های ایرانی در عراق، گفته بود: با افزایش نرخ ارز، استفاده از خدمات رومینگ و به‌ویژه رومینگ دیتا بسیار گران خواهد بود.
چندی پیش هم آذری جهرمی با اشاره به نرخ بالای سرویس رومینگ برای زائران اربعین، اظهار کرده بود: رومینگ سرویس گرانی است و به دلیل بالا بودن نرخ خدمات رومینگ در عراق توصیه می‌شود مردم از سیم‌کارت عراقی استفاده کنند. البته او پس از آن، با توجه به نرخ‌های اعلام‌شده برای رومینگ اپراتورها، نوشته بود: «برای مکالمه سیم‌کارت‌های ایرانی نرخ مناسب‌تری دارند و برای اینترنت‌ سیم‌کارت‌های عراقی». البته با وجود توصیه‌های وزیر ارتباطات، اما اینترنت در کشور عراق و سیم‌کارت‌های این کشور با مشکلاتی روبه‌رو بود.
از طرفی اینترنت آزاد برای هر یک از اپراتورهای ایرانی، به ازای هر مگابایت ۸۵۰ تومان بوده که با احتساب هر گیگابایت (۱۰۲۴ مگابایت) مبلغی معادل ۸۷۰ هزار تومان می‌شود؛ در حالی که اپراتورها با ارائه بسته‌های اینترنتی و توصیه به کاربران به استفاده از این بسته‌ها، سعی در کاهش این هزینه داشتند، بدین‌ترتیب هر گیگابایت اینترنت در بسته‌های اپراتورها ۱۵۰ هزار تومان بود که در مقایسه با اینترنت آزاد، هزینه کمتری محسوب می‌شد.
هرچند برخی از کاربران توئیتری معتقدند آنچه موجب اعتراض زائران شده، هزینه اینترنت خارج از بسته نبوده، بلکه قبوض چندصدهزار تومانی، بسته‌های اینترنتی گران و بی‌کیفیت، آنتن‌دهی نامطلوب و مسائلی از این دست را از مشکلات اصلی دانستند. برخی دیگر هم معتقدند در صورتی که به کاربران اعلام شده از بسته آزاد استفاده می‌کنند، دیگر دلیلی ندارد که هزینه اینترنت آزاد برای آنها به صورت بسته‌های اینترنتی محاسبه شود و درصورتی که اعلام نشده که اینترنت آزاد برایشان محاسبه خواهد شد، اپراتورها هستند که باید جریمه شوند.