جلیلی: رهبر انقلاب از ورود دانشجویان به ماجرای هفتتپه حمایت کردند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: وقتی دانشجویان بسیجی در ماجرای هفتتپه وارد میدان شدند، مقام معظم رهبری از آنها حمایت و تشکر کردند.
سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که پنجشنبه و جمعه هفته گذشته به استان خوزستان سفر کرده بود، در نشستی با برخی اساتید و دانشجویان خوزستانی در محل ناحیه بسیج دانشجویی استان دیدار کرد.
گفتوگو پیرامون چیستی دولت سایه، آتش به اختیار بودن نیروهای انقلاب، امر به معروف و نهی از منکر در خرج بیتالمال، شفافیت آراء نمایندگان و... از جمله موضوعات مورد بحث میان جلیلی با دانشجویان و اساتید خوزستانی بود.
جلیلی در بخشی از سخنان خود پس از شنیدن نقطه نظرات حاضران، در این نشست گفت: آتش به اختیار یعنی آنکه ما در چارچوب قانون میتوانیم کارهایی را انجام دهیم که معطل مانده و باید انجام شود. برای مثال دانشگاه چه وقت مفید و موثر میتواند واقع شود؟ زمانی که جامعه و روند کشور را سایه به سایه دنبال کرده و در رشتههای مختلفی نظیر نفت، آب، کشاورزی، اقتصاد و... تأثیر مثبت خود را بگذارد و به مباحث آن عمق ببخشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص اصل هشت قانون اساسی اظهار داشت: اینکه در اصل هشت قانون اساسی ما امر به معروف و نهی از منکر آمده است، یک مبنای دینی دارد. مهم آن است که هوشیاری جامعه به حدی باشد که مانع این رخدادها شود. یکی از فواید مطالبه شفافیت در همین امور است تا امکان اخلال را به حداقل برساند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اراده بر بستهشدن بودجه سال 99 بدون درآمد فروش نفت خام، عنوان کرد: یکی دیگر از مسائل مهمی که امروز نظام بر روی آن توجه ویژه دارد، مسئله فروش نفت است. مطلع هستید که دولت تصمیم گرفته است که لایحه بودجه سال 99 را بدون درآمد نفتی ابلاغ کند؛ بنابراین باید برای این بودجه جایگزین معرفی کنیم. ما در جلساتی که با صاحبان صنایع پتروشیمیداشتیم و روز گذشته نیز در بازدیدی که از دو پتروشیمی واقع در بندر امام خمینی(ره) بهعمل آمد، خود دوستان صاحبنظر عنوان میکردند که میتوان با هر یک میلیون تن فرآورده پتروشیمی، 200هزار شغل ایجاد کرد. این مسئله در سال 96 نیز عنوان شد که برخی آن را انکار میکردند اما امروز صاحبان این صنعت به آن اذعان دارند.
جلیلی در ادامه تصریح کرد: وقتی قرار است درآمد حاصل از فروش نفت از بودجه جاری کشور حذف گردد بنابراین باید بر روی مزیت نسبیمان که نفت و گاز است، برنامهریزی دقیقی داشته باشیم. جلساتی را در یکسال گذشته برگزار شد و ماحصل آن طرحی بود که راهکار جلوگیری از خامفروشی و ارزآوری بیشتر از این مزیت نسبی را ارائه میداد. از طریق مجلس پیگیری و بحمدالله در آنجا نیز بررسی شد و بهصورت طرح تصویب گردید. نباید اینگونه تلقی شود که اگر ما مسئولیت نداریم پس باید کنار بنشینیم و نسبت به مشکلات کشور بیتفاوت باشیم.
وی افزود: در موضوع خصوصیسازی، ورود دانشجویان انقلابی به روند واگذاریها و توجه به ایراداتی که در این مسیر وجود دارد موجب خواهد شد که نه تنها موضوع هپکو و هفتتپه اصلاح میشود بلکه اصلاح روند موجب جلوگیری از تکرار موارد مشابه خواهد شد؛ این از جنس همان پیگیری سایه به سایه تحولات اساسی در کشور است که میتواند مانع از وقوع موارد مشابه شود نه آنکه مادامیکه مشغول یک پرونده هستیم، در همان فاصله موارد مهمتر نظیر آنهایی که اشاره کردم، رخ بدهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: خود شما دوستان به این موضوع اشاره کردید که وقتی دانشجویان بسیجی در ماجرای هفتتپه وارد میدان شدند، رهبری از آنها حمایت و تشکر کردند؛ پس میتوان تأثیر مثبت گذاشت. در همین اهواز شما امام جمعهای دارید که بسیار پیگیر و دغدغهمند هستند و الگوی خوبی برای شما جواناناند که باید از این فرصت استفاده کرد. ایشان برای جلسهای با بنده تماس گرفتند و گفتند ساعت 1ونیم بامداد جلسه داریم و شما هم بیایید؛ اینگونه باید پیگیر حل مسائل کشور بود.