kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۱۸۰۳
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۷
معاون وزیر صمت:

تجارت ترجیحی ایران و اوراسیا در آبان ماه عملیاتی می‌شود

قائم‌مقام وزیر در امور بازرگانی بیان داشت: موافقتنامه موقت ترتیبات منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اوراسیا از 5 آبان ماه امسال اجرایی می‌شود.




حسین مدرس خیابانی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در مورد پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا گفت: در گام اول هدف ما اجرایی کردن تفاهم‌نامه تعرفه تجارت ترجیحی است و در مراحل بعد به دنبال پیوستن به این اتحادیه هستیم.
قائم‌مقام وزیر در امور بازرگانی بیان داشت: موافقتنامه موقت ترتیبات منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اوراسیا از 5 آبان ماه امسال اجرایی می‌شود. این موافقتنامه شامل 862 قلم کالا است که 502 قلم از آن ترجیحات اعطایی اوراسیا به ایران است و 360 قلم هم ترجیحات اعطایی ما به اتحادیه اوراسیا است.
مدرس خیابانی اظهار داشت: پس از یک سال اجرای موافقتنامه، مذاکرات تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اوراسیا شروع خواهد شد و ظرف سه سال باید موافقتنامه تجارت آزاد را مذاکره و امضا کنیم.
کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا شامل روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان است. نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان، مردادماه امسال از رئیس‌جمهوری اسلامی ایران دعوت کرد تا در نشست شورای عالی اقتصادی اتحادیه اورآسیا در 9 مهرماه شرکت کند. حسن روحانی هم هفته گذشته راهی ایروان، پایتخت ارمنستان شد تا روابط اقتصادی ایران با همسایگان شمالی وارد مرحله جدیدی شود.
همکاری ایران با این اتحادیه در شرایط تحریم مزیت‌ها و منافع قابل توجهی برای کشورمان به همراه خواهد داشت و پیام‌های سیاسی جدی به غرب مخابره خواهد کرد. به گزارش ایرنا، پیوستن به این اتحادیه، مزیت‌های اقتصادی بسیاری برای ایران به دنبال دارد از جمله آن می‌توان به تخفیف‌های تعرفه‌ای برای صادرکنندگان ایرانی به کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا اشاره کرد. همچنین از آنجا که اتحادیه اوراسیا با کاهش استفاده از دلار، سهم پرداخت‌های تجاری با ارز ملی را به ۷۰ درصد افزایش داده، می‌توان به کاهش استفاده از دلار در مبادلات تجاری خوشبین بود که این اتفاق در شرایط کنونی تحریم برای تجار ایرانی امیدوارکننده است.
در همین رابطه شعیب بهمن، کارشناس مسائل اوراسیا با با بیان اینکه پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا دارای پیام‌هایی در عرصه سیاست خارجی و اقتصادی است‌، به ایسنا گفت: در حوزه سیاست خارجی این پیام انعکاس پیدا می‌کند که نگاه ایران تنها به غرب نیست بلکه نگاه قدرتمندی به شرق دارد و همچنان کشورهای در عرصه بین‌المللی نیز هستند که حاضر نیستند تحریم‌های آمریکا علیه ایران را بپذیرند و تحت فشارهای آمریکا همکاری خود با ایران را قطع نمی‌کنند.
گفتنی است، این ظرفیت عظیم در همسایگی ایران وجود دارد اما در سال‌های گذشته کمتر از آن استفاده شده است. در این شش سالی که از عمر دولت تدبیر و امید می‌گذرد، عمده نگاهها به سمت غرب بوده است ولی تا کنون خیری از اروپا و آمریکا ندیده‌ایم، بنابراین اگر دولت در این مدت زودتر سراغ بازارهای همسایه می‌رفت مشکلات ما کمتر بود.