حضور هنرمندان اهل سنت در همایش تئاتر پیادهروی اربعین(اخبار ادبی و هنری)
چهارمین همایش بینالمللی تئاتر پیادهروی اربعین همزمان با برپایی این حرکت عظیم در مرز ایران با عراق و مسیر پیادهروی اربعین در عراق برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار کیهان، کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در نشست خبری چهارمین همایش بینالمللی تئاتر پیادهروی اربعین گفت: این همایش به یک جریان تئاتری تبدیل شده است، آنچنانکه هر هنرمندی میخواهد در ایام اربعین اجرای تئاتر داشته باشد به سوی حوزه هنری روانه میشود. تئاتر مردمی پیادهروی اربعین سه دوره به خوبی و منسجم برگزار شده است. سال اول با ۴۰ تا ۵۰ هنرمند کار را شروع کردیم، و اجراهای ما با نمایشنامههایی به زبان فارسی
بود.
وی با اشاره به اجرای نمایشهای این همایش به چهار زبان گفت: سال اول، نمایشها فقط به زبان فارسی بودند، اما امسال علاوه بر فارسی به زبانهای انگلیسی، عربی و ترکی هم اجرا خواهیم داشت. همچنین بنا بود نمایشهایی به زبان اردو برای زائران پاکستانی و هندی هم اجرا کنیم اما بهخاطر ضعیف بودن این نمایشها، امسال اجرا
نمیشوند.
این کارگردان تئاتر درباره اهداف برگزاری این همایش نیز اظهار کرد: در این همایش تلاش میکنیم تا از طریق هنر پویا، زنده و اندیشهورز تئاتر، فلسفه قیام امام حسین(ع) را بسیار بهتر و عمیقتر به جهانیان معرفی کنیم.
زارعی درباره ژانرهای مختلف همایش تئاتر پیادهروی اربعین نیز گفت: علاوه بر نقالی، پردهخوانی، تعزیه، مقتلخوانی، نمایش موکبی و نمایش خیابانی، امسال برای اولین بار یک نمایش عروسکی برای مخاطب کودک و نوجوان هم خواهیم داشت.
وی هدف هنرمندان از شرکت در این همایش را «نذر فرهنگی» دانست و بیان کرد: تمامی هنرمندان در این همایش برای اهداف الهی و معنوی حضور مییابند، چون برای اجرای آثار، پولی به آنها پرداخت نمیشود و ما فقط هزینه رفت و آمد آنها را تأمین میکنیم.
حجتالاسلام سیدشهابالدین طباطبایی مدیر حوزه هنری استان خوزستان و دبیر هنری همایش تئاتر مردمی پیادهروی اربعین نیز در این نشست از حضور هنرمندان اهل سنت در این فعالیت فرهنگی خبر داد و گفت: ما میزبان ۱۹۰ هنرمند تعزیه از ۱۲ استان هستیم. البته کارهای بیشتری حتی از کشورهای دیگر و حتی از برادران اهل تسنن ما برایمان ارسال شد که پس از داوری به این تعداد رسیدیم.
وی افزود: هدف ما این است که بگوییم هنرمندان با موضوع اربعین همراه هستند و دومین هدف ما تبیین فرهنگ عاشورا از زاویه هنر است. مسئله سوم هم توجه به نیاز مردم است؛ باید زمانی که میتوانیم در قالب هنر پیام را به مخاطب منتقل کنیم این کار را انجام دهیم. برخی چهرهها در فضای مجازی با مسائل مذهبی برخورد خوبی ندارند، اما میخواهیم به مردم بگوییم که هنرمندان بسیاری داریم که با مسائل مذهبی همراه هستند و یاریمان میکنند.
آرش ساربان، دبیر اجرایی چهارمین همایش بینالمللی تئاتر پیادهروی نیز در این نشست گفت: ۵۸ اثر از ۲۵ استان به دبیرخانه ارسال شد. پس از داوری ۲۵ اثر از ۱۲ استان انتخاب شده که از میان آنها ۵ اثر در بخش ایران و ۲۰ اثر در بخش عراق انتخاب شدهاند. در مرزها نیز اجرا داریم. گروهها در شهر نجف کار را آغاز میکنند و سپس به سوی موکبها میروند. ما ۴ موکب داریم که گروهها در آنجا تقسیمبندی
میشوند.
وی افزود: پس از آغاز همایش و اجرای دو روزه از صحن حضرت فاطمه در حرم حضرت امیرالمومنین، گروهها به سمت عمودهای ۱۶۱، ۴۴۲، ۷۰۱، ۹۱۵ حرکت میکنند و در آنجا اجرا خواهند داشت. ضمن اینکه در سه مرز خسروی، چذابه و شلمچه پنج تعزیه بخش ایران اجرا
میشوند.