افغانستان آبستن بحرانی تازه!
شمار نامزدهای مدعی پیروزی در انتخابات افغانستان به4 نفر افزایش یافت!
علاوهبر «اشرف غنی» و «عیدالله عبدالله»، دو نامزد دیگر انتخابات اخیر ریاست جمهوری افغانستان مدعی پیروزی در این انتخابات شدند!
در حالی که ۱8 روز دیگر تا اعلام نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان باقی است،اشرف غنی رئیسجمهور، عبدالله عبدالله رئیساجرایی ، «گلبدین حکمتیار» رئیس«حزب اسلامی» و«حکیم تورسن» مدعی پیروزی در انتخابات شدند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، کمیسیون انتخابات افغانستان قبلا زمان اعلام نتایج ابتدایی انتخابات را 27 مهرماه اعلام کرده بود. این انتخابات شنبه گذشته و با مشارکت حدود دو میلیون نفر برگزار شده است.
تیمهای انتخاباتی «اشرف غنی»، «عبدالله عبدالله»، «گلبدین حکمتیار» و «حکیم تورسن» هر یک جدا گانه مدعی شدند که انتخابات به دور دوم نخواهد رفت، چرا که نامزد آنها در همین دور نخست در انتخابات پیروز شده است!
«امرالله صالح» از تیم انتخاباتیاشرف غنی گفت: براساس آماری که این تیم دریافت کرده ، 60 تا 70 درصد مردم بهاشرف غنی رأی دادهاند و براساس آمارهای غیررسمی، این تیم پیروز انتخابات است.
عبدالله هم در یک کنفراس خبری گفت که وی آرای بیشتری را کسب کرده و انتخابات به دور دوم نخواهد رفت، زیرا وی دولت آینده افغانستان را تشکیل خواهد داد.
حکمتیار نیز به بیبیسی گفت که او یقینا، پیروز انتخابات ریاست جمهوری است!
از سوی دیگر، «تورسن» که به دلیل اظهارات اظهار نظرهای ضد و نقیض، از نامزدهای جنجالی انتخابات بوده است، به رسانهها گفت: ضرورتی به دور دوم رفتن انتخابات نیست، تورسن در دور اول رئیسجمهور است. امیدوارم دیگر رسانهها مرا نامزد انتخابات نگویند، بلکه بگویند تورسن رئیسجمهور افغانستان!
در واکنش به این پیشبینیهای نسنجیده و تنش زا، کمیسیونانتخاباتی افغانستان از نامزدها و طرفداران آنها خواست درباره نتایج انتخابات پیش داوری نکنند.
«حبیب الرحمن ننگ» رئیسدبیرخانه کمسیون انتخابات، در واکنش به اظهارات کاندیداها گفت: هیچ نامزدی حق ندارد پیش از موعد، خود را پیروز انتخابات بداند و تنها این کمیسیون میتواند نتیجه انتخابات را اعلام کند.
احتمال وقوع جنگ داخلی
پیش از برگزاری انتخابات، شماری از احزاب سیاسی افغانستان خواستار تعویق آن و اولویت دادن به روند صلح بودند، زیرا به باور آنها، برگزاری انتخابات در چنین وضعیتی، افغانستان را به سمت بحرانی خواهد برد که هیچکس نخواهد توانست این کشور را در برابر آن حفظ کند.
نخستین پیامد شرایط جاری این است که اگر نتایج واقعی انتخابا ت بر خلاف گفتههای این چهار نامزد باشد، هواداران آنان بروز تقلب در روند برگزاری انتخابات را حتمی خواهند دانست و این امر میتواند به اعتراضهای خیابانی و حتی درگیریهای خونین مسلحانه منجر شود.
بدین ترتیب، از هم اکنون میتوان درگیریهای مرگبار جریانهای سیاسی و حتی اقوام با یکدیگر را پیشبینی کرد.
هر چند در شرایط جاری یک راه وجود دارد و آن این است که از جانب کاندیداها بیانه صادر شود و آنها خود را به پذیرش نتایج نهایی که از جانب کمیسیون انتخابات اعلام خواهد شد، ملزم بدانند.