سود میلیونی کارآفرین خوزستانی از تولید روغن «کنجد» و «ارده»
یک کارآفرین هندیجانی گفت: روزانه چیزی در حدود 400 کیلو روغن کنجد و 500 کیلو ارده و 200 کیلو کنجد خشک و 300کیلو حلواارده تولید میکنیم و سودی معادل با 900 هزار تا یکمیلیون و 200 هزار تومان در روز به دست میآوریم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وقتی صحبت ازاشتغالزایی و کارآفرینی میشود، عدهای تصور میکنند حتما باید طرح و ابتکار خارق العاده ای داشته باشد تا بتوانند شغل ایجاد کنند یا کارآفرینی کنند. اما گاهی فرصتهایی کنار و گوشه زندگی هایمان وجود دارد که تنها کافی است کمی دقت کنیم.
اشتغالزایی تنها با ارائه برنامههای دولت ایجاد نمیشود. مشکل بیکاری هم با استخدامهای دولتی حل نمیشود بلکه باید با یک ایده و فکری مشخص همراه باشد تا تبدیل به شغل شود. حیدر حیدری، کارآفرین موفق شهرستان هندیجان از جمله افرادی است که با نگاهی به اطراف خود موفق به ایجاداشتغال برای خود و عدهای دیگر شده است.
هندیجان یکی از شهرستانهای استان خوزستان است. وی پس از مهاجرت از شهر به روستای زادگاهش در کنار کار کشاورزی با راهاندازی کارگاه تولید حلوا ارده موفق بهاشتغالزایی برای تعدادی از اهالی روستا شده است و در حال حاضر وی یکی از تولیدکنندگان موفق در زمینه تولید حلوا ارده در استان است.
وی درباره آغاز فعالیتش اظهار داشت: از رانندگی و کامیون داری خسته شده بودم، به پیشنهاد همسرم کارگاه تولید حلواارده را در روستا تأسیس کردیم. در سال 89 با پولی که از فروش ماشین سنگین به دست آوردم زمین کشاورزی به مساحت 15 هزار متر را در روستا خریداری کردم و 125 اصله نخل را در آن کاشتم.
این کارآفرین افزود: بعد از یک سال چون منزل ما ماهشهر بود و رفتوآمد برای ما سخت بود، در سال 91 تصمیم گرفتیم منزل را به روستا انتقال دهیم و خانهای در ابعاد 100 متر در باغ بنا کردیم و بهصورت کامل در آنجا ساکن شدیم و الحمدالله برداشت خرمای ما در سال چیزی در حدود سه الی چهار تن است.
حیدری ادامه داد: مهاجرت از شهر به روستا با تشویق همسرم بود و اگر تلاشهای او نبود ما نمیتوانستیم اینجا زندگی کنیم و در اصل مشوق اصلی این کار همسرم بود. بعد از اسکان در روستا در این فکر بودیم، که چگونه میتوانیم علاوهبر کسب درآمد برای خود، برای دیگران هماشتغالزایی کنیم.
وی اضافه کرد: همسرم پیشنهاد تأسیس کارگاه تولید ارده را داد. به سراغ یکی از کارخانههای تعطیل رفتیم و تعدادی دستگاه نیمه صنعتی را با هزینه حدود زیر50 میلیون تومان تهیه کردیم. در روز در حدود 400 کیلو ارده تولید میکنیم که 300 کیلو را به صورت مستقیم به فـروش میرسانیم و مابقی را برای تولید حلوا ارده نگه میداریم.
این کارآفرین ادامه داد: کنجد ماده اولیه ارده است کــــــه آن را از کشاورزان روستاهای اطـــــــراف بـهبـهان خــــریداری میکنیم. در خوزستان مرسوم است کـــــه ارده را با خـرما مخلوط کرده و به مصرف میرسانند.
به گفته حیدری، فرآیند تهیه حلوا ارده به این نحو است که مغز کنجد را برای خشککردن و بو دادن به دیگهای دوجداره منتقل میکنند. پس از خشک شدن، بوجاری میشود و بعد از بوجاری به آسیاب منتقل میکنند. در آسیاب، به ارده تبدیل میشود.
وی افزود: در حال حاضر بنده به همراه همسرم و هفت کارگر دیگر در کارگاه مشــــغول به فـــعالیت هستیم و روزانه چیزی در حدود 300 الی 400 کیلو روغن کنجد و 500 کیلو ارده و 150 الی 200 کیلو کنجد خشک و 300کیلو حلواارده تولید میکنیم. با کم کردن هزینهها، سودی معادل با 900 هزار تا یکمیلیون و 200 هزار تومان در روز به دست میآوریم.
این کارآفرین بیان کرد: وقتی که ما برای زندگی از شهر به روستا آمدیم این عمل ما برای مردم روستا عملی عجیب بود. ما برای این کار هدف داشتیم و با برنامه این اقدام را انجام دادیم. متأسفانه امروزه روستاییهایی هم میخواهند مانند شهریها زندگی کنند درصورتیکه اگر از ظرفیتهایی که در روستا وجود دارد استفاده کنند خیلی از مشکلات اقتصادیشان حل خواهد شد.