kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۹۰۲۱
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۳
میثم مطیعی:

انتشار صدای مقاومت مأموریت ماست(اخبار ادبی و هنری)

«میثم مطیعی» مداح صاحب سبک و انقلابی، شنبه شب با حضور در برنامه «میدان انقلاب» شبکه سه سیما به موضوع شاخص‌های هیئت انقلابی پرداخت.




وی در این برنامه گفت: بنده رویکرد مأموریتی‌تربیتی به مداحی دارم که خیلی از هیئت‌ها نیز آن را داشته و سعی می‌کنیم در تمام کارهای خود این رویکرد را رعایت کنیم. البته مأموریتی که خودمان با مشاوره با بزرگ‌ترها تشخیص می‌دهیم نه مأموریتی که بهمان دیکته شود. ما هیچ وقت مأموریت دیکته شده را نپذیرفتیم و هیئات امام حسین نیز همیشه مستقل بودند. در این مسیر، تلاش کردیم در حوزه سبک زندگی، مسائل اعتقادی، موضوعات اجتماعی و همچنین مسائل روز داخلی یا بین‌المللی واکنش نشان بدهیم و محتوا تولید کنیم. علاوه بر این باید بگویم مداحی برای من یک وسیله و ابزار برای انتقال محتوا و تبلیغ است. به‌نظرم مداح باید به معنای واقعی مبلغ دین باشد ،صدای خوب داشتن و خوب خواندن یک بخش ماجرا است.
این ذاکر اهل بیت بیان کرد: نگاه‌مان مداحی مبتنی بر اسلام ناب است که رویکرد آن مأموریتی و ‌تربیتی است و به مسائل خانوادگی، اجتماعی، اخلاقی و اقتصادی می‌پردازد. برای مثال راجع به رزق حلال، عفاف، نوجوانان، نگاه پاک و غیره کار کرده‌ایم و این‌ها از جمله مضامینی است که در شعر خود وارد نموده‌ایم.
وی ضمن‌ اشاره به هیئت سکولار گفت: هیئت سکولار دقیقاًً کبریت بی‌خطر است و هیچ‌کسی هم با آن مشکل ندارد و به نوعی محدود کردن امام حسین به ۱۴۰۰ سال پیش است که هیچ‌گونه جنبش و حرکت و انقلابی برای هیچ مسئله‌ای به همراه ندارد. ما را به اعماق قرن‌ها می‌برد و امام حسینی را نشان می‌دهد که هیچ ربطی به ما ندارد. این موضوع در حالی است که اگر هیئت سکولار نباشد، راجع به انقلاب اسلامی، زکزاکی مظلوم، انقلاب بحرین، فتنه 88 و غیره موضع دارد.
این مداح اهل بیت افزود: وقتی رهبری می‌گویند که نباید هیئت سکولار داشته باشیم یعنی تلاش‌هایی هست که امام حسینی وجود داشته باشد که هیچ حرکتی برای آن قائل نباشیم و فقط برای او ‌گریه کنیم.
مطیعی ادامه داد: درباره شعرهایی که خوانده می‌شود باید بگویم که این شعرها نتیجه ماه‌ها فکر، مطالعه، نشستن با شاعر و ملودی‌ساز و غیره است. مثلا وقتی من می‌خواهم راجع به بحرین عملیات فرهنگی کنم باید آنجا را بشناسم که اشتباه به خط نزنم یا وقتی که می‌‌خواهم راجع به داعش یا آل‌سعود حرف بزنم نیز چنین است.
وی تصریح کرد: باید بگویم که فشارها خیلی زیاد بوده است اما به صراحت به همه می‌گویم که بنده هیچ وقت درگیر این فشارها و دیگر حواشی نشدم و واکنشی نشان ندادم و همیشه سعی کردم ادب را در مقابل همه رعایت کنم.
مطیعی در پایان گفت: می‌خواهم صدای مقاومت، صدایی در کنار خط‌های دیگر باشد. خاطرم هست که اوایل انقلاب بحرین به شدت احساس می‌کردم که باید کاری بکنم. در همان زمان به مشهد رفتم تا با بچه‌های فرهنگی که از لبنان آمده بودند، دیدار کنم. از آنان پرسیدم آیا شعر عربی مناسب دارید؟ گفتند نه. پرسیدم ملودی مورد پسند عرب‌زبان‌ها را دارید؟ گفتند نه. بنابراین با دست خالی و خودمان شروع کردیم و اثرگذار هم بود. باید بگویم که از آن پس، یک کار محتوای جدی بر روی این مسئله انجام شد؛ یعنی با کارشناسان مربوطه صحبت کردیم و تصمیم گرفتیم که یک شعر را بخوانیم یا خیر. علاوه بر این، وقتی این مسئله را شروع کردیم، واکنش‌های بسیار خوبی از لبنان و بحرین و. .. به دستمان رسید و شاعران جدیدی به ما اضافه شدند و در حوادث مختلف واکنش نشان دادیم. خاطرم هست که یک شاعر ایرانی که به ما لطف دارد به من زنگ زد و گفت اگر برای شیعیان نیجریه کاری نکنی از تو نمی‌گذرم و در قیامت جلویت را می‌گیرم. این‌گونه بود که چنین مأموریتی برایم تعریف شد.