kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۸۹۵
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۹
مدیرعامل اتحادیه دامداران خبر داد

سود 30 درصدی دلالان از قیمت گوشت

مدیرعامل اتحادیه دامداران اعلام کرد اختلاف قیمت گوشت در درب دامداری و خرده‌فروشی به ۳۰ درصد رسیده که این امر نشان می‌دهد همچنان حلقه‌های واسطه در بازار نمی‌گذارند گوشت با نرخ منطقی خود به دست مصرف‌کننده برسد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، آمار‌ها نشان می‌دهد در یک سال گذشته قیمت گوشت قرمز به سبب رشد چشمگیر قیمت، از سبد بسیاری از خانوار حذف شده است. این امر بدان معناست که تلاش‌های دولت برای کاهش قیمت چندان مثمر نبوده است.
در اول مرداد امسال رئیس‌جمهور در جلسه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: با وجود اقدامات مناسبی که در زمینه واردات دام انجام شد قیمت گوشت هنوز متعادل نیست و بنابر اذعان وزیر جهاد کشاورزی حداقل ۳۰ درصد قیمت گوشت اضافه است که پس از مشخص شدن مشکل باید آن را حل کرد.
آخرین آمار مرکز آمار پیرامون تورم اقلام خوراکی نشان می‌دهد که قیمت گوشت گوسفند و گوساله در یک سال اخیر به ترتیب ۱۰۴ و ۱۱۹ درصد رشد داشته است این در حالی است که در هفتم خرداد امسال و با آغاز اوج گیری قیمت گوشت قرمز صادرات هر گونه دام زنده و گوشت گرم از کشور ممنوع و در دی ماه سال گذشته واردات دام زنده آغاز شد.
بسیاری از مسئولان دلایل مختلفی برای افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار مطرح می‌کنند و معتقدند که متولیان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید از خروج دام جلوگیری کنند تا قیمت گوشت در بازار داخل به تعادل برسد.
سعید سلطانی، مدیرعامل اتحادیه دامداران با انتقاد از فاصله چشم گیر قیمت گوشت از تولید تا مصرف، اظهار داشت: در مواقعی که قیمت گوشت قرمز در بالاترین حد خود در بازار قرار دارد اختلاف قیمت درب دامداری تا توزیع حداقل ۵۰ درصد است که این امر  موجب شده این قلم کالای خوراکی از سفره بسیاری از خانوار‌ها حذف شود.
وی افزود: با وجود آنکه کشور‌های حوزه خلیج‌فارس تمایلی به دام سنگین ندارند و همواره خواهان دام نارس با وزن کمتر هستند از این رو بسیاری از دلالان به سراغ دامداران آمده و دام‌های پروار بندی با وزن کمتر را با قیمت‌های بالایی خریداری می‌کنند که این امر موجب شده بهره‌وری در کشور کاهش یابد و تنها سود این کار به جیب عده‌ای دلال و قاچاقچی برود.
مدیرعامل اتحادیه دامداران ادامه داد: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو دام زنده درب دامداری بین ۳۶ تا ۳۷ هزار و لاشه ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان است که متاسفانه به سبب حلقه‌های واسط میان تولید‌کننده تا مصرف‌کننده دام زنده با نرخ‌های بالایی در میادین عرضه می‌شود این در حالی است که هیچ نظارتی بر بازار و حذف واسطه‌ها و دلالان صورت نمی‌گیرد.
مدیرعامل اتحادیه دامداران اضافه کرد: هم اکنون با توزیع گوشت‌های وارداتی و واردات مناسب دام زنده از رومانی و همچنین شرایط مساعد تولید و افزایش عرضه دام داخلی اختلاف قیمت به ۳۰ درصد رسیده است که این امر نشان می‌دهد همچنان حلقه‌های واسطه در بازار نمی‌گذارند گوشت با نرخ منطقی خود به دست مصرف‌کننده برسد.
سلطانی جذابیت قاچاق دام همزمان با نوسان نرخ ارز را یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت نهاده‌های دامی در بازار برشمرد و گفت: این در حالی است که با کنترل نسبی قاچاق تا حدودی قیمت نهاده‌های دامی در بازار کاهش یافته است، اما همچنان با نرخ مصوب خود فاصله دارد.
وی ادامه داد: دولت باید شرایطی فراهم کند تا اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها با عرضه مستقیم دام بتوانند حلقه‌های واسط توزیع را از بین ببرند چرا که هم اکنون فاصله قیمت گوشت از دامداری تا خرده‌فروشی به سبب سودجویی عوامل واسطه حداقل ۳۰ درصد است که با حذف واسطه‌های زائد می‌توان آن را به ۱۰ تا ۱۵ درصد تقلیل داد.
در این باره، علی اصغر ملکی رئیس‌اتحادیه گوشت گوسفندی با‌اشاره به اینکه قیمت گوشت در ماه‌های اخیر نوسان بسیار چشمگیری در بازار داشت بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا مسئولان ذیربط باید پاسخگو باشند که به چه علت قیمت گوشت حداقل ۳۰ درصد در بازار اضافه است.
وی با‌اشاره به اینکه قاچاق دام کماکان در حال انجام است بیان کرد: اگر چه میزان خروج دام از مرز‌های کشور همانند گذشته آشکار نیست، اما همچنان به طور محدود دام از مرز‌های کشور قاچاق می‌شود که این امر تا حدودی بر بازار تاثیر گذاشته است.
همچنین، منصور پوریان رئیس‌شورای تامین کنندگان دام کشور اظهار داشت: بر اساس نامه دامداران تولید کنندگان هر کیلو لاشه گاو و گوساله را با قیمت ۵۶ هزار تومان و گوسفندی را ۶۵ هزار تومان درب کشتارگاه عرضه می‌کنند که با احتساب هزینه‌های حمل‌ونقل هر کیلو گوشت گاو با نرخ ۶۰ هزار تومان و گوسفندی ۷۰ هزار تومان باید در اختیار مصرف‌کننده قرار گیرد.
وی افزود: اگر شرایطی فراهم شود که دامداران بتوانند دام خود را در بازار و کشتارگاه‌ها به صورت مستقیم عرضه کنند در ماه‌های آتی به طور قطع اختلاف ۳۰ درصدی قیمت گوشت از دامداری تا توزیع از بین می‌رود.