kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۸۸۶
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۸
برگی دیگر از کارشکنی اروپایی‌ها

نقش بانک آلمانی در توقیف ۲ نفتکش چینی حامل گاز ایران

بلومبرگ طی گزارشی نوشت: توقیف دو نفتکش چینی حامل گاز مایع ایران که چندی پیش در سنگاپور انجام شد به درخواست یک بانک آلمانی بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، گزارش‌ها نشان می‌دهند توقیف دو نفتکش چینی حامل گاز مایع ایران که چندی پیش در سنگاپور انجام شد به درخواست یک بانک آلمانی بوده است.
 بانک «نوردل بی» که مقر آن در هانوور آلمان است، ادعای خود را با مدارکی ماه گذشته در دادگاه عالی سنگاپور مطرح کرد تا این کشتی‌ها را توقیف کند. این بانک مالکان چینی این کشتی‌ها را متهم به نقض یک قرارداد وام 30 میلیون دلاری کرده است.
 گزارش شده که این دو کشتی با نامهای «گس اینفینیتی» و «گس دیگنیتی»، در نقض تحریم‌های آمریکا گاز مایع ایران را منتقل کرده‌اند. این دو کشتی فرستنده‌های خود را خاموش کرده بودند تا موقعیت آنها در نزدیکی تنگه هرمز شناسایی نشود و بعد از چند روز پس از اینکه پر از سوخت شده بودند، دوباره آنها را روشن کردند. این بانک آلمانی به یک نفتکش دیگر حاوی گاز مایع ایران‌اشاره می‌کند که متعلق به شرکت تجاری «کنولن» بود.
 طبق اطلاعات دادگاه عالی سنگاپور، نفتکش اینفینیتی در 22 جولای و نفتکش سی درگن در 24 جولای در سنگاپور توقیف شدند که هر دوی آنها اکنون آزاد شده‌اند.
طبق اسناد دادگاه، بانک نوردل بی‌اعلام کرد مالکان نفتکش گس دیگنیتی حضور در آب‌های ایران را رد کرده‌اند ولی اطلاعات مکانی روزهایی که در دسترس نبودند با زمان خاموش شدن فرستنده هایشان تطابق دارد. این بانک همچنین اعلام کرد گزارش روزانه سفر این کشتی‌ها که توسط مالکانشان تهیه شده ناخوانا بوده و نام کشتی را مشخص نکرده است.
گفتنی است کشور آلمان پیش از این هم در موارد متعددی اقدامات گستاخانه نسبت به کشورمان مرتکب شد بود که ضرورت برخورد متناسب از سوی دولت را نشان می‌دهد.
این کشور یکی از طرفهای مذاکرات برجامی بود که پس از خروج آمریکا از برجام، مانند سایر شرکای اروپایی خود با سر دادن شعار حفظ برجام، در اظهاراتی گستاخانه بر انجام تعهدات ایران تأکید نمود و در مقابل گام مثبتی برای حفظ برجام بر نداشت. حتی وزیرخارجه این کشور در سفر به تهران در خردادماه امسال، علیرغم بی‌عملی کشورش در اجرای تعهدات برجامی، ژست طلبکار به خود گرفت و مدعی شد که ما نمی‌توانیم معجزه‌ای داشته باشیم. هایکو ماس حتی پا را فراتر نهاد و مدعی شد که اگر در یک توافق یکی از طرفین، تعهدات خود را انجام نداد، طرف مقابل نمی‌تواند مقابله به مثل و به عبارتی واکنش متقابل داشته باشد!
این روزها نیز خبرهایی درباره توان نظامی آلمانیها برای حضور در خلیج‌فارس منتشر گردیده که توسط رسانه‌های این کشور به استهزاء گرفته شده است.
بعد از حوادث اخیر که در منطقه خلیج‌فارس رخ داده، برخی رسانه‌ها از احتمال حضور نظامی آلمان در این منطقه و کمک به ناتو و آمریکا برای آنچه اسکورت شناورهای تجاری می‌نامند، خبر می‌دهند.
اما این مسئله به قدری حتی برای خود آلمانی‌ها نیز مضحک است که یکی از رسانه‌های این کشور نیز کاریکاتوری را درباره وضعیت نیروی دریایی این کشور منتشر کرده و توان نظامی آنها را زیر سؤال برده است.