kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۵۴
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۳
معاون سازمان امور مالیاتی:

افزایش 4 برابری قیمت علت کاهش خرید طلا است نه مالیات

در حالی که معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی دلیل کاهش خرید طلا از سوی مردم را افزایش چهار برابری قیمت می‌داند رئيس اتحادیه کشوری طلا و جواهر افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده را به‌عنوان دلیل کاهش تقاضا برای این کالا بیان می‌کند.
علیرضا طاری بخش معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور و محمد کشتی‌آرای رئيس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در خبرگزاری فارس به بررسی موانع اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده پرداختند.
طاری‌بخش گفت: در حال حاضر 30 تا 40 درصد ظرفیت مالیاتی کشور از مودیان گرفته می‌شود.
وی به نحوه وصول مالیات در بخش طلا اشاره کرد و افزود: برای صنف طلا دو نوع فاکتور تهیه شد که یکی برای کارهای واسطه‌ای و دیگری برای مصرف‌کننده نهایی است.
وی با انتقاد از اینکه برخی طلا‌فروشی ها فاکتور دوم را که مالیات بر ارزش افزوده از روی آن برای مصرف‌کننده نهایی محاسبه می‌شود، ارائه نمی‌کنند ادامه داد: ارائه فاکتور قانون است و باید از سوی صنوف اجرایی شود.
معاون مالیات بر ارزش افزوده با بیان اینکه عدم ارائه فاکتور، جریمه دارد درباره نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده گفت: برخی بر این باورند که سازمان امور مالیاتی، هشت درصد مالیات بر ارزش افزوده را در مجموع پنج مرحله با نرخ 40 درصد دریافت می‌کند اما این موضوع اشتباه است و همان 8 درصد را در مجموع می‌گیریم.
طاری‌بخش، طلافروشان را امین وصول مالیات دانست و ادامه داد: اساس دریافت مالیات بر ارزش افزوده، خوداظهاری است اما اگر طلافروش مالیات را از مصرف‌کننده بگیرد و به دولت ندهد یا درآمد خود را کمتر از واقع اعلام کند تخلف کرده و جریمه‌های سنگین دارد.
وی اتحادیه طلا و جواهر را مسئول اجرای قانون مالیاتی دانست و با رد این بحث که مالیات بر ارزش افزوده موجب گرانی طلا و کاهش تقاضا برای آن شده است گفت: زمانی که مالیات بر ارزش افزوده 3 درصد بود، هر گرم طلا حدود 30 هزار تومان فروخته می‌شد، اکنون که مالیات بر ارزش افزوده 8 درصد شده، هر گرم طلا را 120 هزار تومان می‌فروشند. آیا چهار برابر شدن قیمت طلا بر تقاضای مردم اثر نداشته اما افزایش پنج درصدی مالیات بر ارزش افزوده، موجب گرانی و کاهش تقاضا شده است؟!
معاون سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه 80 تا 90 درصد طلافروشان از مصرف‌کنندگان مالیات بر ارزش افزوده می‌گیرند افزود: هر صنفی باید زیرمجموعه خود را کنترل کند، تا حقوق قانونی خریدار و فروشنده مشخص شود.
طاری بخش با اعلام اینکه مصرف‌کنندگان هیچ اعتراضی به مالیات بر ارزش افزوده ندارند و همه اعتراض‌ها از طرف برخی صنوف است ادامه داد: باید مردم بدانند چقدر مالیات می‌دهند و همه چیز شفاف باشد.
وی با اشاره به اینکه از طلا‌فروشان 17 هزار اظهارنامه اخذ شده و 23 هزار واحد طلافروشی برای ارزش افزوده ثبت‌نام کرده‌اند افزود: چهار تا پنج هزار واحد نیز ثبت‌نام نکرده‌اند که شناسایی خواهند شد.
طاری‌بخش، میانگین مالیات بر ارزش افزوده هر طلافروش را 630 هزار تومان اعلام کرد.
مالیات بر ارزش افزوده فروش طلا را کاهش داد!
در همین حال رئيس اتحادیه کشوری طلا و جواهر درباره مالیات بر ارزش افزوده گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده باید اجرا شود و در این راستا مقابل سازمان مالیاتی کشور نیستیم.
محمد کشتی‌آرای با اشاره به اینکه همه صنوف برای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده مشکل دارند در پاسخ به این سؤال که چرا برخی طلا‌فروشان، مالیات بر ارزش افزوده را از مصرف‌کننده نهایی نمی‌گیرند اظهار کرد: این موضوع باعث بالا رفتن قیمت طلا و کاهش فروش طلافروشان شده است.
وی افزود: برخی در سفرهای سیاحتی خارج از کشور، طلا خریداری کرده و به داخل کشور می‌آورند چرا که مالیات بر ارزش افزوده، انگیزه مصرف‌کنندگان برای خرید طلای داخلی را کاهش داده است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی مجری قانون مالیات بر ارزش افزوده است و اتحادیه در این رابطه مسئولیتی ندارد گفت: سازمان امور مالیاتی و صنف طلافروش هیچگاه رودرروی یکدیگر نبوده و نیستند اما سازمان امور مالیاتی مسئول اجرای قانون مالیات و اتحادیه طلا و جواهر مسئول سود، گرم و عیار است.
کشتی‌آرای با قبول این امر که برخی طلافروشان به دولت مالیات نمی‌دهند افزود: نمی‌توان همه طلافروشان را به یک نگاه دید، بسیاری از طلافروشان مالیات بر ارزش افزوده خود را به دولت می‌پردازند.
وی خواستار تغییراتی در شیوه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده شد.