kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۵۵۰۲
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۲
مقاومت به روایت ولایت

دکترین مقاومت




تهیه و تنظیم: کامران پورعباس
رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بیاناتشان در مراسم سی‌امین سالگرد رحلت امام خمینی(1398/3/14) مطالب مهمی در مورد مقاومت فرمودند که می‌توان از آن به عنوان «دکترین مقاومت» تعبیر نمود:
مقاومت، قدرتمندترین سلاح یک ملّت
رهبر انقلاب درباره اهمیت مقوله مقاومت فرمودند: «اندیشه‌ مقاومت، قدرتمندترین سلاحِ یک ملّت است.»
معظم‌له در مورد معنا و مفهوم «مقاومت» فرمودند: «معنای مقاومت چیست؟ معنای مقاومت این است که انسان یک راهی را انتخاب کند که آن را راه حق می‌داند، راه درست می‌داند، و در این راه شروع به حرکت کند و موانع نتواند او را از حرکت در این راه منصرف کند و او را متوقّف کند؛ این معنای مقاومت است. فرض کنید یک وقت در یک جادّه‌ای انسان به یک مسیلی برخورد می‌کند، به یک حفره‌ای برخورد می‌کند، یا در حرکت در کوهستان که می‌خواهد مثلاً به قلّه‌ کوه برسد، به یک صخره‌ای برخورد می‌کند؛ بعضی‌ها وقتی که برخورد می‌کنند به این صخره یا به این مانع یا به این دزد یا به این گرگ، برمی‌گردند، از ادامه‌ راه منصرف می‌شوند؛ بعضی نه، نگاه می‌کنند ببینند راه دور زدن این صخره چیست، راه مقابله‌ با این مانع کدام است، آن راه را پیدا می‌کنند یا مانع را برمی‌دارند یا با یک شیوه‌ عاقلانه از مانع عبور می‌کنند؛ مقاومت یعنی این.»
مؤلفه‌های پنجگانه مقاومت
ایشان مقاومت را یکی از مهمترین خصوصیات مکتب، اندیشه و راه امام خمینی معرفی کردند و «مؤلفه‌های مقاومت» از دیدگاه امام خمینی را تبیین و تشریح فرمودند.
مؤلفه‌هایی که رهبری برشمردند چنین هستند:
- مقاومت، واکنش طبیعی هر ملّت آزاده و باشرف در مقابل تحمیل و زورگویی است؛ دلیل دیگری لازم ندارد.
- مقاومت موجب عقب‌نشینی دشمن می‌شود، برخلاف تسلیم.
- مقاومت البتّه هزینه دارد، امّا هزینه تسلیم در مقابل دشمن بیشتر است از هزینۀ مقاومت.
- اعتماد به وعده الهی در قرآن
- مقاومت یک امر ممکن است؛ درست نقطۀ مقابلِ فکر غلط کسانی که می‌گویند و تبلیغ می‌کنند که «آقا! فایده‌ای ندارد؛ چطور می‌خواهید مقاومت کنید؟ طرف، گردن‌کلفت است، طرف قوی است.»
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی می‌فرمایند: «به طور کلّی بگویم: هر جا ما ایستادگی کردیم و مقاومت کردیم، توانستیم پیش برویم؛ هر جا تسلیم شدیم و طبق میل طرف مقابل حرکت کردیم، ضربه خوردیم.»
آری هر جا ما مقاومت کردیم و دکترین مقاومت و نسخه ایستادگی را سرلوحه کار قرار دادیم سربلند و مقتدر شدیم اما هر جا به طرف تسلیم در برابر خواسته‌های دشمنان حرکت کردیم ضربه خوردیم و خسارت به بار آمد.
در عرصه‌هایی همچون نظامی و اجتماعی ملت قهرمان و انقلابی و ولایتمدار ایران با تمام قوا در مسیر مقاومت و استکبارستیزی حرکت کرده و پیروزی‌ها و دستاوردهای بسیار و بی‌شماری به ارمغان آمده است اما متاسفانه در عرصه اقتصادی و در عرصه عملکرد برخی مسئولان و دولتمردان ناهماهنگی‌هایی در این حیطه در سال‌های اخیر ملاحظه نموده‌ایم به گونه‌ای که این طیف مذاکره و سازش با مستکبران و عقب‌نشینی در برابرآنان را رویه خود کرده‌اند که این امر پیامدهای بسیار منفی و خسارات هنگفتی به بار آورده است که یکی از آنها گرانی‌های بی‌سابقه و چند صد درصدی است که حدود یک سال است ‌گریبانگیر کشور گردیده است.
ریشه مشکلات اقتصادی امروز
با وجود رکود در برجام در نتیجه بدعهدی‌های مکرر آمریکا و طرف‌های غربی و تضمین محکم نگرفتن دولتمردان ایران و با وجود افشا شدنِ ماهیت و عملکرد شیطانی و به شدت مستکبرانۀ دولت ترامپ، متأسفانه باز برخی دولتمردان و جناح‌های سیاسی مرعوب دشمن آهنگ مخالف با دکترین مقاومت - که خواست حقیقیِ ملت و رهبری است – می‌زنند و با بزرگنمایی قدرت ظاهری دشمن و نادیده گرفتن اکسیر مقاومت، باز صحبت از مذاکره و توافقات جدید با دشمنان می‌کنند تا آنجا که رهبر انقلاب به این طیف چنین هشدار فرمودند:
«خطای بزرگ، این است که کسی تصور کند که در مقابل گردن‌کلفت‌های عالم نمی‌شود مقاومت کرد، نمی‌شود ایستاد. من این را یک قدری بیشتر توضیح بدهم؛ چون مطلب مهم و رایج و مورد ابتلائی است؛ الان هم ما داریم کسانی را که زیر کسوت روشنفکری و مانند اینها، در روزنامه، در کتاب، در سخنرانی، اینجا و آنجا این جور القا می‌کنند که «آقا! فایده‌ای ندارد، نمی‌شود با اینها درافتاد، نمی‌شود در مقابل اینها ایستاد، باید قبول کنیم»؛ خلاصه‌اش این است که باید سواری بدهیم؛ سواری بدهیم و خیال خودمان را راحت کنیم. من عرض می‌کنم که این نگرش که بگویند «ما نمی‌توانیم»، ... این اشتباه در محاسبه است.»
در عرصه اقتصادی، سالهاست رهبری بر اقتصاد مقاومتی و نگاه به درون تاکید می‌نمایند ولی متأسفانه مسئولان مربوطه در دولت بر خلاف جهت مقاومت شنا کرده‌اند و فریب لبخند دشمن را خورده و امضای جان کری را تضمین دانسته و به دشمن اعتماد کردند و شدیداً ضربه آن را هم خوردند و دردناکتر از همه آنکه هزینه و خسارات این سوءتدبیر و انحراف آشکار از دکترین مقاومت را مردم متحمل گردیدند و در زیر فشار اقتصادی ناشی از سیاست‌های غربگرایانه دچار مشکلات معیشتی شده‌اند.    
شرط پیشرفت
البته خدا را شکر که به تصریح رهبری: «مشکل داریم امّا بن‌بست نداریم. مهم این است که ما در کشور بن‌بست نداریم.»
الحمدلله اکنون بن بست نداریم و راه نجات از مشکلات اقتصادی و رسیده به ثبات و اقتدار اقتصادی همان مقاومت است و یکی از مهمترین الزامات آن نزدیک نشدن به دشمن است. به فرموده رهبری: «شرط پیشرفت این است که آمریکایی‌ها نزدیک نیایند. ... باید آمریکایی‌ها نزدیک نشوند. هر جا آمریکایی‌ها پا گذاشتند، یا جنگ شد، یا برادرکشی شد، یا فتنه شد، یا استثمار شد، یا استعمار شد، یا تحقیر شد؛ قدم آمریکایی‌ها قدم نامبارکی است. [اگر] نزدیک نشوند، خود ما می‌دانیم چه جوری رفتار کنیم؛ کار خودمان را بلدیم، خدای متعال هم توفیق خواهد داد و ان‌شاءالله پیش خواهیم رفت.»
به امید آنکه دولتمردان و برخی مسئولان امیدوار به دشمن دیگر هر چه زودتر با مردم و رهبری همدل‌تر و هم‌گام‌تر شوند و هر چه زودتر روزنه خوشبینی به غرب و دل‌خوشی به لبخند دشمنان را ببندند و مقاومت و استکبارستیزی همه‌جانبه را سرلوحه اعمالشان قرار دهند تا ان‌شاء الله شاهد حل مشکلات و پیشرفت و ترقی در عرصه اقتصادی همچون سایر عرصه‌ها باشیم.